reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Pola a co Kubie dajesz na ten kaszel? jakie wogole leki kazali mu dawac? u nas w przedskzolu wszyscy sa chorzy. mlodego dzisiaj puscilam bo juz z nim ok bylo ale jak uslyszalam jak inne dzieci kaszla to mnie szlag normalnie trafil...
no zima niby sie zaczela dopiero ale jeszcze tylko luty i marzec to juz wiosna dla mnie prawie wiec dam rade. ja nie bardzo lubie zime, lubie jak jest mi cieplo, dlatego wiosne i jesien kocham, lato to znowu mi za goraco.a zima to mi sie kojarzy teraz nie ze sniegiem, zabawa, lyzwami tylko glownie ze skrobaniem samochodu, odkopywaniem sie na parkingu i wogole duza strata czasu i nerwow na to. poki co to sniegu tu nie ma i rzadko teraz jezdze bo tlyko na wieksze zakupy, lekarz i urzedy wiec nie codziennie wiec jakos przezyje :p

a co do tego nfz czy prywatnie to jak ze wszystkimi lekarzami jedni traktuja pacjentow tak samo inni nie, a jeszcze inni nawet p[rywatnie sie nie staraja. mnie temat dentystow nie dotyczy , ale wlasnie przez to wiem ze u nas wlasnie czy prywatnie czy na nfz traktowalo sie tak samo pacjentow...i w zyciu nie slyszalam czegos takiego ze na nfz wyrywaja zeby z tylu bo im sie leczyc nie chce:szok::eek: no ale coz. moze sa tez tacy zebowi "weterynarze"..najlepiej chodzic do poleconego przez znajomych i wtedy po problemie, nie wazne czy to nfz czy nie.

Ostatnia edycja:
reklama
No ja widze czarno na bialym ze maluch niszczy mi juz zeby ... nigdy nie mialam wiekszych problemow z zebami a teraz co wizyta odkrywamy nowe bruzdki czy poczatki dziurek....;/
Do dentysty chodze na nfz do znajomej dentystki z prywatnym gabinetem. Jezeli chodzi o ginekologa chodze i prywatnie i panstwowo ;) wychodze z zalozenie ze co dwie glowy to nie jedna.... i na zmiane co 4 tygodnie odwiedzam raz jednego raz drugiego:)

Co do kosztów dentysty w ciazy z tego co wiem jedyny przywilej ciezarnej jest taki ze leczenie kanalowe moze zrobic w ciazy za darmo. a normalnie wiadomo jaki to koszt;)

Macku - szok! kazdej kobiecie w ciazy przynalezy bezplatna opieka stomatologiczna!!!! za okazaniem karty ciazy/ zaswiadczenie o ciazy lekarz musi przyjac cie na fundusz za darmo! Poza tym slyszlaam ze jest zakaz robienia juz czarnych plomb?!

Ostatnia edycja:
blond daje mu calpol jak goraczka lapie a syrop doradzila lekarka:tak:
Nawet nie wiem jaka nazwa dokladnie bo jest na nim napisane, ze dla dzieci na kaszel:-D

Co do leczenia zebow w UK to ciezarna ma wszystko za darmo i rok po porodzie tez darmowe leczenie, co tylko chce zrobić:tak: tak samo lekarstwa mam za free rok po porodzie:-)

Pola ja jeszcze daje Pulneo jak jest przeziebiony, mi to kiedys pediatr polecila zeby bardziej sie jakies paskudztwo nie rozwinelo i jak narazie chyba dziala bo jak tylko mlody zaczyna goraczkowac czy ma kaszelto przy okazji innych lekow daje mu to wieczorem i jakos wychodzi z choroby bez powazniejszych lekow

Dorota ja to nie slyszalam tez nic na ten temat apropos darmowego leczenia stomatologicznego dla ciezarnych. a co do czarnych plomb to tez myslalam ze je wycofali , az ostatnio znajomi mi powiedzieli ze byli u dentysty i na nfz wlasnie amalgamatowe zalozyli im.

No ja widze czarno na bialym ze maluch niszczy mi juz zeby ... nigdy nie mialam wiekszych problemow z zebami a teraz co wizyta odkrywamy nowe bruzdki czy poczatki dziurek....;/

Co do kosztów dentysty w ciazy z tego co wiem jedyny przywilej ciezarnej jest taki ze leczenie kanalowe moze zrobic w ciazy za darmo. a normalnie wiadomo jaki to koszt;)

Macku - szok! kazdej kobiecie w ciazy przynalezy bezplatna opieka stomatologiczna!!!! za okazaniem karty ciazy/ zaswiadczenie o ciazy lekarz musi przyjac cie na fundusz za darmo! Poza tym slyszlaam ze jest zakaz robienia juz czarnych plomb?!

Może łykaj dodatkowo wapń. Mi endokrynolog zapisał http://www.aptekadomowa.com/calperos1000kaps100szt-p-2982.html
Czy skuteczne dopiero się okaże, ale wolę się jakoś zabezpieczyć, bo mam bardzo "słabe" zęby.

W ciąży jeszcze u zębologa nie byłam, więc nie wiem jak traktuje ciężarne ;-)

Ostatnia edycja:
Jak miałam trzynaście lat, byłam u dentystki na NFZ. Do dnia dzisiejszego pamiętam, jak włożyła mi do ust dłonie BEZ RĘKAWICZEK i opowiadała swojej asystentce, (nie zwracając na mnie uwagi) o porannej konsystencji kupki swojego synka, która była tak twarda, że ręką wyciągnęła ją z pieluszki...:confused2:. To jest przyczyna, dla której zaczęłam chodzić prywatnie do dentysty. Jakoś zraziłam się do NFZ.

Do dentysty chodze na nfz do znajomej dentystki z prywatnym gabinetem. Jezeli chodzi o ginekologa chodze i prywatnie i panstwowo ;) wychodze z zalozenie ze co dwie glowy to nie jedna.... i na zmiane co 4 tygodnie odwiedzam raz jednego raz drugiego:)

Tego własnie się obawiam najbardziej. Zawsze miałam hopla na punkcie swoich zębów, bo wydałam kupę kasy by były zdrowe i wygladały tak jak teraz, i nie chce by w ciązy to poszło na marne. Miesiąc temu na wizycie dentyska zaplombowała jedna dziurkę i powiedziała, że reszta wygląda bardzo dobrze. Jednak większośc kobiet mówi, że prawdziwe problemy z zębami zaczynaja się przeważnie po ciąży..... Modle się by mnie to ominęło.

reklama
No to ja jestem inna... ja od dziecka uwielbialam chodzic do dentysty i moment jak wiertlem dojezdza do nerwu zeba.... wbijanie igiel u lekarza, szczepionki... a z racji tego ze mam cisnienie trupie i schowane zylki... to zazwyczaj mialam wbijane po nawet 4-5 razy zeby cos polecialo...:) tak wiec jesli chodzi o porod nie boje sie w ogole bolu... jedyne co to boje się żeby lekarze dopilnowali by podczas porodu dziecku sie nie stalo:)
Ja do dentysty też uwielbiam chodzić, dla mnie to żaden strach i zawsze bez znieczulenia, ale to dlatego, że znieczulenie to igła. A ja jak tylko sobie pomyślę to zielona się robię. A co do porodu, to nie wiem czemu teraz tak mnie naszedł strach ogólnie paraliżujący, bo przecież wcześniej wiedziałam to samo...

Do góry