reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja też byłam ostatnio u dentysty, ale tak szczerze powiedziawszy to byłam zmuszona, bo tak bolało, że jeść nie mogłam. No a w ciąży to mocno niewskazane :), jeść trzeba :). No i okazało się że czas był najwyższy, bo dziura była już duża. Robiłam to bez znieczulenia, a w czwartek mam znowu wizytę. Zobaczymy czy jeszcze coś się znajdzie nowego.

xdorotaa, trzymamy kciuki, ja i moja córeczka :-)

reklama
A do mnie wlasnie dzwonila polozna ze w poniedzialek moja pani doktor musiala wziac urlop i mam jutro na 12 byc. takze 3majcie kciuki prosze!!!!!!

A tak btw. niby mocz juz ok... a znowu zaczelo mnie w prawej nerce kłuć ;/// dobrze ze leukocyty w moczu w normie bo bym sie obawiala ze cos z nerka;//

Powodzonka jutro:-)

No i z tego wszystkiego sama właśnie zadzwoniłam i umówiłam się do dentysty :tak: Niby przed ciążą miałam wszystkie ząbki zrobione, ale nigdy nic nie wiadomo...

MatMax gratuluję córeczki :tak:!

Muńka do dentysty nawet trzeba chodzić w ciąży. Mi w ciąży zaczęła rosnąć ósemka (boli), a moja mama po ciąży ze mną, straciła prawie wszystkie zęby, po prostu zaczęły wypadać (ale to było ileś lat temu)

Nie wiem, czy mam rację, bo zęby leczę prywatnie, ale podobno jest zapis mówiący, że kobieta w ciąży ma prawo do darmowego leczenia zębów :confused:? Słyszałyście coś o tym?

Muńka, dobrze zrobiłaś. Nawet jak miałaś zdrowe zęby, to lepiej mieć to pod kontrolą, zwłaszcza że w ciąży i podczas karmienia piersią nasze ząbki są bardziej niż kiedykolwiek narażone na próchnicę. Maluszek wyciąga z nas witaminki i wapń, a to niestety sprzyja niszczeniu zębów.

Jim86, z tego co wiem, to każda ubezpieczona kobieta ma prawo korzystać z wizyt u stomatologa z NFZu bezpłatnie, nie tylko w ciąży :). Chyba że są jeszcze inne przepisy na ten temat.

MatMax gratuluję córeczki:)
Dorota &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte.

Tak co z tego że kobieta w ciąży może na kasę chorych,najpierw trzeba tam się dostać a po za tym na kase chorych teraz ci nawet z tyłu zęba nie zrobią jedynie wyrwą.
Ja od lat do ginekologa i do dentysty chodzę z rodziną prywatnie,a dentystkę mamy taką,że dzieci nie chcą wychodzić od niej z gabinetu.

Dzięki ViolaPop.

Ja też do gina i do dentysty chodze prywatnie. Zresztą polecam to wszystkim kobietom. Pamiętacie że miałam na początku stwierdzonego krwiaka, który zagrażał ciąży i brałam duphaston? Kiedy lekarz z NFZu do którego też chodzę ze względu na darmowe badania, skierowal mnie na USG w okolicy 14go tygodnia, po krwiaku nie było już śladu. Ale czy gdyby nie wcześniejsze dzialania, byłoby tam jeszcze dziecko? Tego nie wie nikt.

Witajcie,

my juz po lekarzu:tak:
Kuba mocno przeziebiony, pluca i oskrzela na szczescie czyste:-)
Wlasnie polozylam Go spac, ciekawe ile pośpi bo kaszel Go meczy:-(

tialana wszystko bedzie dobrze:tak:
Daj znac po wizycie.

dorota ja rowniez trzymam kciuki:-)
Co do dentysty to ja tez jestem dziwna bowiem lubie do Niego chodzić:tak:
Przed ciaza wyrwalam zeba, przez ktorego bede chyba o kilka lat mniej zyc, dał mi popalić

wlasnie blond zimna co dopiero sie zaczela:-D
ja uwielbiam zime a sniegu w UK nie ma:no:
w tamtym roku bylo super bo w swieta bylo bialutko a w tym roku tylko jeden dzien i to niecały przed swietami, ale moze jeszcze cos bedzie:-)

reklama
Nie wiem, czy mam rację, bo zęby leczę prywatnie, ale podobno jest zapis mówiący, że kobieta w ciąży ma prawo do darmowego leczenia zębów :confused:? Słyszałyście coś o tym?
Nic na ten temat nie słyszałam. Ale jakoś nie chce mi się w to za bardzo wierzyć :no: Ja ostatnio byłam niby na NFZ, ale i tak musiałam zapłacić, bo refundują tylko te ciemne plomby, które i tak są przez dentystów niepolecane :sorry2:

Dzięki ViolaPop.

Ja też do gina i do dentysty chodze prywatnie. Zresztą polecam to wszystkim kobietom.
Już nie raz przerabiany był temat: prywatnie czy na kasę... I nie ma co generalizować, bo wszystko zależy tylko i wyłącznie od lekarza. Ja np chodzę na NFZ i jestem bardzo zadowolona (zresztą wszystkie moje znajome, które do niego chodzą :tak:), natomiast mam niemiłe doświadczenia po wizytach prywatnych u innego lekarza. No i cieszę się, że "odzyskam" choć trochę kasy ze składek zdrowotnych ;-)

Witajcie,

my juz po lekarzu:tak:
Kuba mocno przeziebiony, pluca i oskrzela na szczescie czyste:-)
Wlasnie polozylam Go spac, ciekawe ile pośpi bo kaszel Go meczy:-(
Zdrówka dla synka! :tak:

Do góry