reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Zawsze wcześniej oglądałam filmy z porodów i tak jakoś normalnie do nich podchodziłam, ale im bliżej finału to jakoś z drżeniem rąk je włączam :( Coraz bardziej kusi mnie cesarka.......

Mam dokładnie tak samo!

Może głupie, ale cieszę się, że nie jestem z tym myśleniem sama..... bo już myślałam, że nadmiernie panikuję.

dzięki, lecę oglądać

Dziewczyny no i jak wrażenia? Czasami powtarzają ale tego odcinka jeszcze nie oglądałam. Ta pierwsza blondyna szok jakoś tam jej pomagali wyciągnąć i coś non stop się urywało. Przerażające - strach było oglądać - może co wrażliwsze nie oglądajcie. A ta druga blondyna to chyba właśnie się zesrała bo mówiła, że coś z niej wyszło ale na pewno to nie dziecko bleeehee

Sicilpol Porodówka dziś leciała na TLC chyba od 16:30

A ja chyba wolę sn przemęczę się no dobra niech będzie 15 czy 20 godz ale podobno szybciej się dochodzi do siebie po porodzie. Po cesarce to rana, ciągnięcie szwów brzucha, niech się wda zakażenie to będzie się paskudzić, no i tyle tych powikłań po cc może się przydarzyć. Podobno?!

blond - przyznam, ze az tak biegła w cenach nie jestem //juz troche czasu u mnie minęło;-) i w necie pooglądałam i masz Ci babo placek

oilatum 150ml za 23zł
balneum 200ml 40zł

;-)
to które wkoncu jest tansze?:-D:-D

A tak poza tym to masakra - tak mnie boli/kłuje w lewym boku (mniej więcej tam gdzie są jajniki), że szok. Ale to inne odczucie niż przy rozciąganiu macicy... W pewnym momencie to chodziłam zgięta w pół, bo nie mogłam się wyprostować. Już wczoraj wieczorem mnie trochę bolało, ale od rana przeszło i od 14 znowu... Co to może być? Mam iść na IP albo jutro rano do rodzinnego? Bo mój gin jest na urlopie i nie chcę mu gitary zawracać...

Jeśli nie przejdzie, to chyba powinnaś skontaktować się z lekarzem... Ja też mam tak czasami (ale chyba nie aż tak mocno) i mój gin powiedziałm, że mam w takich momentach się położyć i czekać aż przejdzie i zmieniać pozycję na taką, w której nie boli.

Z tego co wiem, silny ból w dole brzucha mogą też wywoływać zaparcia, ale nie wiem jak z tym u Ciebie ;-)

Spróbuj odpocząć, i powinno przejść :tak:- kciuki trzymam!

Porodówka obejrzana i przyznam się, że przy tej blondynie to sie poryczałam, chyba za słabe nerwy mam w tej ciąży. Nawet jej mąż łzy w oczach miał, chyba z bezradności...
A ta druga tez mi się wydaje, że kupę zrobiła :-D chyba specjalnie dla nas ten odcinek puścili:-D:-D:-D

Czy ktoś wie kiedy to zwykle w tv leci? czy trzeba polować?

Zaza chyba dziś o 16:30 i jeszcze są powtórki bo kiedyś oglądałam tak ok.21 ale nie wiem w jakim dniu albo ta o 16:30 to powtórka. Jakoś tak

Buziak a to mnie zaskoczylas bo jak dla malego kupowalam to balneum kosztowalo to male opakowanie 26 zl a oilatum 35. tyle ze kupowalam w aptece nie w necie. teraz kapie go i tak w parafinie co kilka dni wiec juz nie wiem jak to wyglada. ale jeszcze jest kilka innych jak oilan, emolium itd tylko nie wiem jak z cenami reszty. z emolium mam krem specjalny i bardzo go polecam ale to tylko wtedy jak naprawde trzeba bo tlusty:)

sprawdzilam i masz racje az w szoku jestem bo balneum teraz jest duzo drozsze:szok::sorry2: a co najlepsze ze oilatum ma jakies inne opakowanie i napisane ze bezzapachowe:-D a wczesniej taaaki smrod byl ze nie moglam wytrzymac i mial blekitna cala butelke a teraz bialo zielone. za to emolium 400ml za 26 zl znalazlam:)

Ostatnia edycja:
Ja oglądałam ten odcinek w niedzielę po południu, wiec pewnie powtarzają :-)

A oglądałyście odcinek w którym była para lesbijek (czarnych) z bliźniakami? Miały dwóch dawców i nie wiedziały którego to dzieci? Jeden dawca biały drugi czarny. I okazało się, że jedno dziecko urodziło się białe a drugie czarne :-D

reklama
blond - w aptekach tez mi sie kojarzy, ze porównywalne ceny były;-)

macku - przeoczyłam to Twoje kłócie:baffled: Połóz sie wez nospe i zobaczysz czy nie przejdzie...

Do góry