reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
gdzie ta porodowka leci? lub leciala? bo przespalam :dry:

aaaa zrobilam dzis sobie liste, jednak z Polski, maja dobre ceny i 12,4za przesylke (do polski) niezaleznie od ilosci
ale kurde, wszelkie duperelki to jednak jest lista dlugasna :tak:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21186118 chyba u niego bede kupowac, no chybaze jest jakis tanzszy sprzedawca.
ten ma wszystko od smoczka, przed buetlke, na gacioszkach maminych konczac ;)

Ostatnia edycja:
dla mnie to strata czasu:-p Jak przygotować kogoś do porodu, jak każdy poród jest inny...wystarczy obejrzeć kilka odcinków porodówki, żeby się o tym przekonać :-) ale zawsze miło spotkać się z innymi brzuchami :-D
Ja się wybieram - jako pierworódka nie mam pojęcia raczej o niczym, więc myślę, że co nieco się dowiem ;-) No i robią spacer po porodówce :tak:

Mam też pytanie. Czy którejkolwiek z was leci jakaś ciecz z piersi?
Tak. Niewiele i sporadycznie, ale już mam siare :tak:

edit. Moja mama mnie rodzila prawie 40 godzin, miala ze mna porod posladkowy, na sama mysl do dzisiaj ma lzy w oczach, jak zaszla w ciaze z siotra po 4 latach to przez 9 miesiecy beczala bo tak sie bala porodu
No ale w dzisiejszzych czasach juz na szczescie od razu robia cc jak sie dziecko nie odwroci.
Ona miala 30 kilka szwow i przez 2 msc po porodzie nie mogla siedziec:( Zawsze mowila, ze od urodzenia daje jej w kość:-D
a ja lezalam pod namiotem tlenowym jak sie urodzilam, mialam bark zlamanay i noge wyrwana z biodra
:szok::no:

gdzie ta porodowka leci? lub leciala? bo przespalam :dry:
No właśnie! Proszę mi tu łądnie rozpiskę zrobić kiedy, o której godz. leci, żebym mogła to odpowiednio zaplanować, bo ja prawie wcale tv nie oglądam :sorry2:

A tak poza tym to masakra - tak mnie boli/kłuje w lewym boku (mniej więcej tam gdzie są jajniki), że szok. Ale to inne odczucie niż przy rozciąganiu macicy... W pewnym momencie to chodziłam zgięta w pół, bo nie mogłam się wyprostować. Już wczoraj wieczorem mnie trochę bolało, ale od rana przeszło i od 14 znowu... Co to może być? Mam iść na IP albo jutro rano do rodzinnego? Bo mój gin jest na urlopie i nie chcę mu gitary zawracać...

a bo ja zgupiałam i nie wiem czy i jakie kosmetyki kupić :baffled:

oilatum jest super ale narazie wystarczy jedna butelka, moze okazac sie ze Twoj bobas ma uczulenie albo np tak sucha skórkę, ze najpierw potrzebna bedzie oliwka;-) Co prawda jezeli tylko dzidzia nie bedzie uczulona to zuzyjesz i pokochasz oilatum. To jest cos co niby natłuszcza, ale nieprzesadnie - nie zostawia plam czy tłustych włosków jak oliwka. A powoduje, ze woda robi sie mięciutka i fajna //sama chciałabym sie w tym moczyc ale to troche drogie jest;-)

Ja np do tej pory w domu mam oliwke, zawsze sie do czegos przydaje - np mój B czasem na główce ma takie małe suche miejsca jakby ciemieniucha - mysle ze od suszarki..

reklama
Alijenka ja ram mialam to oilatum i powiem szczerze ze zapach mnie odrzucal i kojarzyl mi sie z pania walewska:/ wiec wole balneum i nawet kilka zl jest tanszy i ma delikatny prawie niewyczuwalny zapach a po nim woda( jak po wszytskich tych natluszczajacych do mycia) taka mieciutka jest. ilosc kosmetykow to naprawde niewielka, ja bede miec krem do buzi, sudocrem na odparzenia, oliwke i cos da kapieli , plus to co mam i tak w domu czyli woda morska do noska( ale tego chyba nie trzeba od razu kupowac), talk juz mam ale i tak go nie uzywalam, zreszta sklepy sa otwarte wiec nie przesadzajmy z kupowaniem przed:) wystarczy te kilka rzeczy miec na poczatek,bo nawet sama nie wiem co wiecej

mi aparat zaniemogl i tylko telefonem porobilam ale nie mam kabla wrrr i albo zalatwie kabl albo nici z pochwalenia sie ciuszkami. policzylam ile czego mam, jest tego troche i chyba tylko bede musiala kupic kilka par body i koniec. nawet spiworek do spania znalazlam :)a ze dla malego kupowalam kolory bialy, zolty zieony, jak najmniej niebieskiego to i tak beda pasowac w razie czego:)nie jestem zwolenniczka ubierania dziewczynek na rozowo a chlopcow na niebiesko tylko i wylacznie. Wy chyba tez patrzac po kolorach jakie kupujecie:)

Do góry