reklama
alijenka
Mamcia Nataszki :))
he he ja też sobie nagrywam bo teraz to mecz leci
a blond to poszła zdjęcia robić :-)
a blond to poszła zdjęcia robić :-)
buziak
Fanka BB :)
blond albo któraś z Was używałyście tego kosmetyku oilatum ??
używałam a co tam??? ;-)
alijenka
Mamcia Nataszki :))
a bo ja zgupiałam i nie wiem czy i jakie kosmetyki kupić
ja również nie wiem jakie kupić, w jakich ilościach
sicilpol
Ma-Ma!
gdzie ta porodowka leci? lub leciala? bo przespalam
aaaa zrobilam dzis sobie liste, jednak z Polski, maja dobre ceny i 12,4za przesylke (do polski) niezaleznie od ilosci
ale kurde, wszelkie duperelki to jednak jest lista dlugasna
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21186118 chyba u niego bede kupowac, no chybaze jest jakis tanzszy sprzedawca.
ten ma wszystko od smoczka, przed buetlke, na gacioszkach maminych konczac
aaaa zrobilam dzis sobie liste, jednak z Polski, maja dobre ceny i 12,4za przesylke (do polski) niezaleznie od ilosci
ale kurde, wszelkie duperelki to jednak jest lista dlugasna
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21186118 chyba u niego bede kupowac, no chybaze jest jakis tanzszy sprzedawca.
ten ma wszystko od smoczka, przed buetlke, na gacioszkach maminych konczac
Ostatnia edycja:
Ja się wybieram - jako pierworódka nie mam pojęcia raczej o niczym, więc myślę, że co nieco się dowiem ;-) No i robią spacer po porodówcedla mnie to strata czasu Jak przygotować kogoś do porodu, jak każdy poród jest inny...wystarczy obejrzeć kilka odcinków porodówki, żeby się o tym przekonać :-) ale zawsze miło spotkać się z innymi brzuchami
Tak. Niewiele i sporadycznie, ale już mam siareMam też pytanie. Czy którejkolwiek z was leci jakaś ciecz z piersi?
edit. Moja mama mnie rodzila prawie 40 godzin, miala ze mna porod posladkowy, na sama mysl do dzisiaj ma lzy w oczach, jak zaszla w ciaze z siotra po 4 latach to przez 9 miesiecy beczala bo tak sie bala porodu
No ale w dzisiejszzych czasach juz na szczescie od razu robia cc jak sie dziecko nie odwroci.
Ona miala 30 kilka szwow i przez 2 msc po porodzie nie mogla siedziec Zawsze mowila, ze od urodzenia daje jej w kość
a ja lezalam pod namiotem tlenowym jak sie urodzilam, mialam bark zlamanay i noge wyrwana z biodra
No właśnie! Proszę mi tu łądnie rozpiskę zrobić kiedy, o której godz. leci, żebym mogła to odpowiednio zaplanować, bo ja prawie wcale tv nie oglądamgdzie ta porodowka leci? lub leciala? bo przespalam
A tak poza tym to masakra - tak mnie boli/kłuje w lewym boku (mniej więcej tam gdzie są jajniki), że szok. Ale to inne odczucie niż przy rozciąganiu macicy... W pewnym momencie to chodziłam zgięta w pół, bo nie mogłam się wyprostować. Już wczoraj wieczorem mnie trochę bolało, ale od rana przeszło i od 14 znowu... Co to może być? Mam iść na IP albo jutro rano do rodzinnego? Bo mój gin jest na urlopie i nie chcę mu gitary zawracać...
buziak
Fanka BB :)
oilatum jest super ale narazie wystarczy jedna butelka, moze okazac sie ze Twoj bobas ma uczulenie albo np tak sucha skórkę, ze najpierw potrzebna bedzie oliwka;-) Co prawda jezeli tylko dzidzia nie bedzie uczulona to zuzyjesz i pokochasz oilatum. To jest cos co niby natłuszcza, ale nieprzesadnie - nie zostawia plam czy tłustych włosków jak oliwka. A powoduje, ze woda robi sie mięciutka i fajna //sama chciałabym sie w tym moczyc ale to troche drogie jest;-)
Ja np do tej pory w domu mam oliwke, zawsze sie do czegos przydaje - np mój B czasem na główce ma takie małe suche miejsca jakby ciemieniucha - mysle ze od suszarki..
reklama
blond_20
Czarownica
Alijenka ja ram mialam to oilatum i powiem szczerze ze zapach mnie odrzucal i kojarzyl mi sie z pania walewska:/ wiec wole balneum i nawet kilka zl jest tanszy i ma delikatny prawie niewyczuwalny zapach a po nim woda( jak po wszytskich tych natluszczajacych do mycia) taka mieciutka jest. ilosc kosmetykow to naprawde niewielka, ja bede miec krem do buzi, sudocrem na odparzenia, oliwke i cos da kapieli , plus to co mam i tak w domu czyli woda morska do noska( ale tego chyba nie trzeba od razu kupowac), talk juz mam ale i tak go nie uzywalam, zreszta sklepy sa otwarte wiec nie przesadzajmy z kupowaniem przed wystarczy te kilka rzeczy miec na poczatek,bo nawet sama nie wiem co wiecej
mi aparat zaniemogl i tylko telefonem porobilam ale nie mam kabla wrrr i albo zalatwie kabl albo nici z pochwalenia sie ciuszkami. policzylam ile czego mam, jest tego troche i chyba tylko bede musiala kupic kilka par body i koniec. nawet spiworek do spania znalazlam a ze dla malego kupowalam kolory bialy, zolty zieony, jak najmniej niebieskiego to i tak beda pasowac w razie czegonie jestem zwolenniczka ubierania dziewczynek na rozowo a chlopcow na niebiesko tylko i wylacznie. Wy chyba tez patrzac po kolorach jakie kupujecie
mi aparat zaniemogl i tylko telefonem porobilam ale nie mam kabla wrrr i albo zalatwie kabl albo nici z pochwalenia sie ciuszkami. policzylam ile czego mam, jest tego troche i chyba tylko bede musiala kupic kilka par body i koniec. nawet spiworek do spania znalazlam a ze dla malego kupowalam kolory bialy, zolty zieony, jak najmniej niebieskiego to i tak beda pasowac w razie czegonie jestem zwolenniczka ubierania dziewczynek na rozowo a chlopcow na niebiesko tylko i wylacznie. Wy chyba tez patrzac po kolorach jakie kupujecie