reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Buziak a to mnie zaskoczylas bo jak dla malego kupowalam to balneum kosztowalo to male opakowanie 26 zl a oilatum 35. tyle ze kupowalam w aptece nie w necie. teraz kapie go i tak w parafinie co kilka dni wiec juz nie wiem jak to wyglada. ale jeszcze jest kilka innych jak oilan, emolium itd tylko nie wiem jak z cenami reszty. z emolium mam krem specjalny i bardzo go polecam ale to tylko wtedy jak naprawde trzeba bo tlusty:)
sprawdzilam i masz racje az w szoku jestem bo balneum teraz jest duzo drozsze:szok::sorry2: a co najlepsze ze oilatum ma jakies inne opakowanie i napisane ze bezzapachowe:-D a wczesniej taaaki smrod byl ze nie moglam wytrzymac i mial blekitna cala butelke a teraz bialo zielone. za to emolium 400ml za 26 zl znalazlam:)

hmmm az ceny sprawdziłam
balneum - 600 ml za 41 zł - BALNEUM Baby Basic OLEJEK DO KAPIELI 500ml +100ml (2055187256) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
oilatum - 500 ml za 41 zł 2 rodzaje
OILATUM SOFT EMULSJA 500ml__________APTEKA____8683 (2052069327) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
OILATUM EMULSJA DO KĄPIELI 500 ml NIE SOFT (2050824287) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Więc chyba ceny podobne? Allegri jest wielkie :)

Byłam u gina, mam zwolnienie na tydzień i ziołowe tabletusie na ostre zapalenie dróg oddechowych. Jak sam powiedział - "sam faszerowałem tym żone" więc chyba mozna mu zaufać?
Dla potrzebujących: nazywaja się Esberitox N i sa w wersji tabletkowej i kropelkowej. Kropelki nawet półrocznym dzieciaczkom mozna podawać.

Jest szansa ze nie padne....

A jak o kupie to i o jedzeniu...
Zachcianki ciazowo kulinarne mam/ męzowi sznycle zrobiłam a ze mnie nigdy nie pociągały to coś tam skubnęłam a teraz ku swojej wielkiej radości zrobiłam ryż zapiekany z jabłkami. A przepraszam nie zrobiłam a własnie sie robi. Jeszcze 10 minut i z piekarniczka wyciągne. Kocham moja kuchnie. AAAAA MAM LODÓWKE :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :* Byłam dziś u ginekologa i przytyłam ;) mam już 2 kg na plusie .

Rozmawiałam z gin. na temat naszej nereczki i skierowała mnie do dobrego specjalisty od usg starego profesora podobno najlepszego na lubelszczyźnie. wizyta tylko 10 zl drozsza od tych co do tej pory .. mam pojsc do niego za miesiąc, jutro musze zadzwonic i sie zapisac. powiedziala ze ten profesor czesto podwazal diagnozy innych lekarzy na temat wady płodu i za kazdym razem okazywalo sie ze mial racje i dzieci rodzily sie calkiem zdrowe także zobaczymy co nam powie.
W czwarteek musze isc na badania i pić glukoze blee jak ja to przetrwam.
Mam zawieszone branie witamin do końca 2 trymestru - pozniej zobaczymy :D

dzisiaj zjadłam chyba milion kalorii :D
2 paczki chipsów, cala tabliczka czekolady, smażona peirs z kurczaka z serem żółtym w płatkach kukutydzianych, frytki, pomidory ze śmietaną, jogurt i paczka żelek :/ dalej mam ochotę jeść ale już niemam miejsca w żołądku :D

dzidziuś dzisiaj pół dnia się nie ruszał w brzuchu dopeiro jak poszłam go gin. to zaczeło się szaleństwo i trwało bardzo długo... niedawno się skonczylo hehe. caly brzuch mi falował jak morze :D

lubie bawić się z dzidizusiem w puk puk :D ja zapukam a on zawsze w tym samym miejscu odpuka :D

Ostatnia edycja:
Kasiulka sobie zaparz melise a dziecku daj owsiankę z bananem lub coś równie "śliskiego". A kupke mozesz sprawdzac jutro. Zanim przejdzie przez żołądek i jelita to co najmniej 24 godziny. Gdyby młoda w nocy zaczęła płakać i miała wzdęty brzuszek to jedz natychmiast na pogotowie. Ale do tego czasu zostaje ci czekać.
A nawiasem mówiąc - albo łużeczka słaba albo Hania ma niezłe zabki :)
NIe martw się - wykupka...

aaaa zrobilam dzis sobie liste, jednak z Polski, maja dobre ceny i 12,4za przesylke (do polski) niezaleznie od ilosci

pipko napisz co kupujesz dokladnie moze i ja sobie zamowie, chociaz ja to myslalam ze tak wiesz kilka spiochow i tyle kupie bez cudactw. No a butelki to nie wiem czy bede kupowac i smoczki. Bo ja nie chce dziecku dawac smoka a karmic chce tylko cyckiem. Moze kupie jedna butelke na wszelki co by miec bo roznie bywa a tak to nie.

co do cesarki to babki w irlandii za zadne skarby nie chca cesarek, rodza naturalnie a nastepnego dnia ida do domu. Moje kumpelki tez naturalnie wszystkie rodza.
Polozne uciskaja krocze zeby nie trzeba bylo nacinac ale jak trzeba juz naciac to pytaja czy moga. Fakt pomaga to urodzic szybciej bez rozdarcia w niedobra strone. Zanim sie rodzi to juz pytaja czy sie zgadzam na rozciecie, transfuzje i takie tam. Ja sie zgodzilam bo wole miec kilka szwow niz pol dupy rozdartej.
Boje sie jak diabli ale mimo ze sie boje wielu rzeczy to nie uciekam, stawiam czola i tyle.
Co ma byc to bedzie babeczki, ponoc naturalny porod i cyckowe karmienie to jest sekret tego ze pochwa, brzuch i figura wraca do starych rozmiarow.

Kasiulka sobie zaparz melise a dziecku daj owsiankę z bananem lub coś równie "śliskiego". A kupke mozesz sprawdzac jutro. Zanim przejdzie przez żołądek i jelita to co najmniej 24 godziny. Gdyby młoda w nocy zaczęła płakać i miała wzdęty brzuszek to jedz natychmiast na pogotowie. Ale do tego czasu zostaje ci czekać.
A nawiasem mówiąc - albo łużeczka słaba albo Hania ma niezłe zabki :)
NIe martw się - wykupka...

Łyżeczka była słaba, taka zwykła z HIPPa kiedyś Hania gratis do czegoś dostała, eh, teraz tylko metalowe.

Widziałam, że poruszyłyście temat kosmetyków dla dzieci, z czystym sumieniem polecam Was EMOLIUM, jest najlepszy, na Allegro w przystępnej cenie, nie uczula dzieci

EMOLIUM Emulsja do kąpieli 400ml -APTEKA (2050744594) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

sicil dzięki za ten rozkład porodówki

Kasiulka będzie dobrze, dzieci nie takie rzeczy połykają, trzymam kciuki, żeby było dobrze!

Kamila same dobre wieści:-)

Ja sie zgodzilam bo wole miec kilka szwow niz pol dupy rozdartej.
Boje sie jak diabli ale mimo ze sie boje wielu rzeczy to nie uciekam, stawiam czola i tyle.
Co ma byc to bedzie babeczki, ponoc naturalny porod i cyckowe karmienie to jest sekret tego ze pochwa, brzuch i figura wraca do starych rozmiarow.

hehe, wiesz ja się też boję naturalnego porodu, wręcz jestem przerażona, ale jak ja leżałam po CC w szpitalu, to te laski po SN latały po oddziale uśmiechnięte a ja się zwijałam z bólu i nie mogłam ruszyć, poza tym sama operacja jak jesteś świadoma jest straszna, źle to wspominam

reklama
kasiulka nie martw sie wykupka jutro....teraz tylko czekac. Mala nie narzeka na bol brzucha?

Blond moze gdzies pisalas ale ja przegapilam....kogo nosisz pod serduszkiem?

Czy ja cos zle pamietam czy tialana miala dzisiaj miec te fachowe usg?

Do góry