reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka ja chodzilam sama do szkoly rodzenia, inne matki roznie, raz z mezami raz bez, zalezalo ktory mial wolne, wiec bez problemu tyle ze mi bylo troche glupio bo ja zawsze bylam sama, ale jedna mamuska zaczela w polowie sama chodzic i cwiczylysmy razem a maz po nas tylko przyjezdzal autem :)

Pola moja mama tak samo reaguje na wspomnienia swojego porodu jak Twoja. podobnie bylo bo ja mialam zwichniety bark, a 3 lata wczesniej jak rodzila mojego brata co tez wiecznosc trwalo miala porod kleszczowy. no ale o czym my tu mowimy jak wtedy jak ona rodzila to ne mieli usg i nie mieli pojecia nawet jak jest dziecko ulozone. tyle lat minelo na szczescie. ciekawa jestem jak to bedzie sie rodzic za jakies 30 kolejnych lat:) pewnie wreszcie bedzie normalnie a porod nie bedzie taka trauma dla niektorych.

reklama
Whh skoro odchodza, to zanim tu dojdzie ten trend to mi pewnie i tak szachownice w kroczu zrobia :(

myslisz ze to od nas do nich idzie???

Mam też pytanie. Czy którejkolwiek z was leci jakaś ciecz z piersi?

to siara;-)

Pola szkoda Kubusia, biedny...
A jak ty sie czujesz?

Nie ogladam, strajkuje, boje sie ;( A podczas porodu i tak sobie w dziure nie zajrze :) I mojego przywiaze zeby za mna stal, a nie lazil i podgladal ;)

pola - zdrówka dla Was~!!

jak patrze tak na te filmiki z sali porodowych to coraz mniej podoba mi sie wizja P obok:baffled:

Alijenka ja chodzilam sama do szkoly rodzenia, inne matki roznie, raz z mezami raz bez, zalezalo ktory mial wolne, wiec bez problemu tyle ze mi bylo troche glupio bo ja zawsze bylam sama, ale jedna mamuska zaczela w polowie sama chodzic i cwiczylysmy razem a maz po nas tylko przyjezdzal autem :)

nioo właśnie samej troszkę głupio, a do tego bym musiała dojeżdżać do tej szkoły kawałek bo jakieś 15 km ale Niespodzianka podała fajny link i napewno z niego skorzystam :-D

Ostatnia edycja:
Zawsze wcześniej oglądałam filmy z porodów i tak jakoś normalnie do nich podchodziłam, ale im bliżej finału to jakoś z drżeniem rąk je włączam :( Coraz bardziej kusi mnie cesarka.......

Do szkoły rodzenia nie pójdę, bo najbliżej mam Żyrardów, a tam cena z kosmosu - 700zł Za tą kwotę to ja wyprawke będę miała.

Dziewczyny na TLC leci porodówka :tak:

A ja jak się urodziłam miałam krwiaka na głowie bo mnie wypychali no i obojczyk złamany:dry:.

ja już pisałam że dziś ten serial porodówka oglądałam rano ale dosłownie co narodziny dziecka to bym płakała za duże emocje dla mnie :nerd:

dziewczyny powiedźcie mi czy używałyście jakiś kosmetyków do pielęgnacji i kąpieli noworodka jak wróciłyście ze szpitala po porodzie bo różne słyszę opinie :confused:

Alijenka w szpitalu powiedza Ci czy musisz czy nie, ja musialam od razu walczyc i oliwka i balneum do kapieli bo maly byl bardzo wysuszony ale z tym to roznie, jednak i tak lepiej po prostu miec zwykla oliwke bambino w domu i jakies mydelko albo plyn delikatny do kapieli dla noworodkow bo i tak zuzyjesz:)

i wszystkie poszly porodowke ogladac:( a ja nie mam tego programu:/
za to wrocilam z piwnicy z 2 torbami ubranek na 56-62-68:) zaraz policze czego ile mam, i moze jak mi aparat nie zastrajkuje to zdjecia porobie:)

reklama
Do góry