reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

tialana- juz nie wiem co piekniejszy, widok zza okna, czy kota :tak: bowiem ja stara kociara jestem :tak: niestety kota miec nie moge z wielu powodow, ale nie trace nadziei :tak:

buziak- moj wcina jak leci, byl taki okres, ze bylismy zapraszani na kolacje i oni mieli swoje my swoje :confused2:

josie- trzymam kciuki!

co do ruchow, wlasnie wyhamowalam mojego, bo juz chcial dzwonic do lekarza, nie slysze od niedzieli mrowki, ale juz tak mialam i potem wracalo, mysle ze poszedl sobie w inne miejsce, za to maz zestresowany na calego, fakt, ze mu nagadalam troche bzdur...:confused2: a on lyknal wszystko :confused2:

ja zas chyba nie mogee slodyczy :no: dzis nic nie zjadlam i co prawda mdli mnie, ale jak sobie podjem cos to przechodzi
z tej racji wciagnelam juz obiad :baffled:

reklama
to chyba tak jest z tymi ruchami, że dzieć jest jeszcze tak malutki, że w zależności od umiejscowienia albo się go czuje albo nie. Ja już przecież czułam bąbelki i "rybkę" kilka tygodni temu a potem nic nic nic! Gdybym nie miała w tym czasie 2 usg i nie widziała wiercącego się maleństwa to bym już dawno zeszła na zawał. Teraz mam jakiś stuk albo 2 raz na 2 dni.

a mój gin był strasznie mocno zdziwiony że ja już czuję dzidzię i stwierdził że to nie możliwe bo jakbym już czuła to termin porodu bym miała na 20 maja hmmmmmmmmmmm dziwne, skąd on to wziął !!!!

a mój gin był strasznie mocno zdziwiony że ja już czuję dzidzię i stwierdził że to nie możliwe bo jakbym już czuła to termin porodu bym miała na 20 maja hmmmmmmmmmmm dziwne, skąd on to wziął !!!!

Widać jest wyznawcą tej samej teorii co moi znajomi...jak ruch to równo połowa ciąży...

sicil - odnosze wrazenie, ze my jednak o różnych rzeczach piszemy:eek::rofl2: ja pod hasłem "słoiczki" zrozumiałam słoiczki z deserkami dla dzieci np gerbera, a Ty???? :laugh2:

co do kopniakow - nic mi nie mowcie ;///
z bl to od razu jak zaczęłam odczuwac to juz czułam niemal codziennie porzadne kopniaki, a to dziecko albo serio siedzi w jakiejs szarej dziurze albo jakies mizerne i nie ma siły ;//// ?
nawet jak czasem cos czuje to od srodka i nikt poza mna nie ma szans:no:

Widać jest wyznawcą tej samej teorii co moi znajomi...jak ruch to równo połowa ciąży...

nie chce mi sie w to wierzyc, zeby lekarze wyznawali jakies zabobony ;/// ile dziewczyn czuje ruchy w 15tyg???
ja sama osobiscie teraz czułam na dwa ni przed rozpoczeciem 15 to na poród mam sie szykowac w 28tyg??????? :baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to głupota, ja poprzednio (w 1 ciąży) czułam ruchy w 17 tygodniu, powinnam więc wg tej teorii urodzić w 34 a urodziłam w 42 tygodniu

Dzień dobry, Dziewczęta! od 10 Was nadrabiam i chyba mi się udało uff :). Gratuluję udanych wizyt, kolejnych rozpoznanych płci i słuchajcie, nie nakręcać się brakiem ruchów!!! Moja mama była szczerze zdziwiona, jak usłyszała, że w naszych czasach wszyscy się tak wsłu****ą, a potem to już nawet trzeba liczyć częstotliwość. Jak była ze mną w ciąży, przez CAŁĄ ciążę dałam jej znać o sobie dosłownie kilkanaście razy i nigdy nie zapodałam mocnego kopa, ot tylko trochę połaskotałam i parę razy się powierciłam. Współcześnie prawdopodobnie już dawno wylądowałaby na patologii ciąży, ale wtedy nikomu coś takiego nawet nie przyszło do głowy. Ja urodziłam się zdrowa (no dobra, półtora miesiąca za wcześnie, ale to nie ma znaczenia dla sprawy), wszystko było okej, więc.... spokojnie!

Ze spraw głupich, śniło mi się dziś, że moje dziecko wyszło mi z pępka, normalnie trzymałam bobasa na rękach, cieniutka pępowina się wiła, dziecina się we mnie wpatrywała i oddychała spokojnie, a ja byłam spanikowana, bo sobie uświadomiłam, że to dopiero 5. miesiąc! Wsadziłam bobo z powrotem do brzucha, a ono za chwilę znowu wylazło :szok:. Okazało się też, że to dziewczynka ;). Za dużo czytam o ciąży czy jak? :D

Buziak- moj wcina wszystko, zarowno deserki jak i obiadki miesne jarzynowe ;-)

Tez jestem bardziej spokojna, bowiem widzialam co wyczynial Mrow na USG a ja nie czulam nic, takze gin zauwazyl, ze moooocno ruchliwy jest.
Ale chyba poczul, ze sie o nim gada, bo wlasnie mi dal kopa :eek:

Aaa dziewczyny, polecam te zupke- wlasnie zrobilam
Zupa krem z porów - Wybrane przepisy kulinarne Przepisy kulinarne Gazeta.pl
tylko zamiast kostki rosolowej dodalam troche przypraw typu lisc, ziele, sol pieprz :tak: i suszone warzywka, bym na starosc nei swiecila na zielono w nocy ;-)

reklama
Do góry