reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A propos snów, to mi jeszcze przed badaniem genetycznym śniło się, że byłam na wizycie podczas której dowiedziałam się, że moja kruszynka zdrowo się rozwija (co potwierdziło potem prawdziwe badanie), a wychodząc z gabinetu pani doktor powiedziała mi: NA BANK BABA!!! no i w zeszły czwartek dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami dziewczynki:-) tym razem sen się sprawdził w 100%, choć moje przeczucie od początku podpowiadało mi, że to dziewczynka. Może też dlatego tak okropnie przeszłam ten 1 trymestr i jeszcze raz na jakiś czas potrafię lecieć do kibelka...

reklama
Muńka to zobaczymy czy u mnie sen też się sprawdzi czy bedzie odwrotnie:-) Jest mi naprawde obojetnie, nie nastawiam się na dziewczynke czy na chlopaka, co ma byc to bedzie:tak:
Jak bedzie parka to super, a jak dwoch chlopakow tez fajnie :)
z takiego zalozenia wychodzę:tak:

Za wszystkie dziewczynki majace dzisiaj usg trzymam kciukasy &&&&&.
Dajcie szybko znac kto tam sie u Was chowa.

Munka gratuluje dziewczynki :-) Moze sie w koncu zacznie wyrownywac, bo na razie to przewaga siurkow.

Tialana wspolczuje - niedawno zmarla moja babcia, wiec domyslam sie co przezywasz. No i oczywiscie gratuluje wspanialych ocen!

Buziak milej zabawy na kinderbalu. Narobilas mi ochoty na placki z jablkami :p

Dzisiaj wstalam o 10 i do tej pory zasuwalam w domu. Jakiegos powera dostalam ostatnio. Ogarnelam sypialnie, poukladalam w szafach, trzecie pranie sie robi. Jeszcze tylko obiadek i bede sie nudzic. Do wczorajszego kapusniaku dorobie prazoki ze skwarkami i danie gotowe.

Co do prania to slyszalam ostatnio od kolezanki, ze ciuszki dla noworodka trzeba prac recznie, bo w pralce sa bakterie. Czy to prawda? Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie prania recznego tego wszystkiego, a przeciez prasowanie tez pozbawia bakterii. Poza tym jak zaczniemy dziecko przyzwyczajac do jalowych warunkow to pozniej moze miec problemy... Tak tylko sobie gdybam...

Macku- hihihi no mi czasem wyobraznie fruwa i pierwsze co mi sie nasunelo to jelen- mowi tak na naiwniaka.... potem na okres obozow koncentracyjnych i ich niektore produkcje :baffled:... a bialy.. no bo bialy.. nie zolty czy czerowny... :baffled:- wiem wiem, takei rzeczy leczyc trzeba...:baffled:
hehe no mi sie skojarzylo tylko z obozami koncentracyjnymi i ich mydlem z ludzi:/ a tu mydlo z jelenia:baffled: tylko dlaczego bialego:confused::cool2:

:szok: Pranie ręczne całej tej sterty ubranek, prześcieradełek, pieluszek, kocyków... wolne żarty :szok:
że tak powiem no fucking way... :happy2:
Wózek już rozpakowany, sprawdzony... rewelacyjny, już się nie mogę doczekać kiedy na spacer :happy2:

Buziak milej zabawy na kinderbalu. Narobilas mi ochoty na placki z jablkami :p

Co do prania to slyszalam ostatnio od kolezanki, ze ciuszki dla noworodka trzeba prac recznie, bo w pralce sa bakterie. Czy to prawda? Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie prania recznego tego wszystkiego, a przeciez prasowanie tez pozbawia bakterii. Poza tym jak zaczniemy dziecko przyzwyczajac do jalowych warunkow to pozniej moze miec problemy... Tak tylko sobie gdybam...

wierz mi ze o plackach z jabłkami nawet dzis nie pomyslałam:-D:-D

a co do prania ręcznego, to raczej bezsensu z wielu powodów
po1. to własnie ręcznie mozna nie doprac i zostawic bakterie
po2. bałabym sie ze nie dokładnie wypłukane detergenty moga własnie uczulac
i po3. wyobraźmy sobie fizycznie ten relaks przy praniu ręcznym:sorry2:
np odrazu po powrocie ze szpitala z rozkrojonym tyłkiem pierzemy wszystko ręcznie;-):sorry2:
Naprawde nie ma co przesadzac, bo dzis bez powodu biega duzo alergikow;-)

do pralki to juz nawet moja teściowa dorosła;-)

reklama
ja nie cierpie prania ręcznego i nigdy tego nie robię :)

a my juz po obiadku.. paluszki rybne z ziemniaczkami i kapustka kiszona z jablkiem cebulka i oliwa :) czuje sie peeeelna.

Do góry