reklama
Ty to chyba dzisiaj jakiś gorszy dzień masz i ciężko jarzysz widzęmiałam haluna?????????
no to sie jednak zgadzamy
kasia.natka
Fanka BB :)
przecież napisałam że się nie mam doświadczenia ale myślę że tak jak z wanienkami i myjkami tak samo z płynami do prania każda z nas będzie miała inne doświadczenia i inne rzeczy okażą się odpowiednieja uzywalam normalnych proszkow (zeby nie przyzwyczajac skory dziecka do "specjalnego" traktowania!) i nie liczac wysypki po jonsonie moje dzieciatka zadnej alergii nigdy nie mialo!wiecej....pralam ciuszki z ubraniami innych domownikow(moje,meza,i dzieci)i nigdy nic im nie zaszkodzilo!wiec po co kupowac LOvelle?? to moje zdanie!
nic nie wysyłałam, takie paczki są co jakiś czas w prywatnym centrum medycznym do którego chodzękasia a powiedz mi wysyłałaś do nich jakąś info na temam że jesteś w ciazy?
zaza26
Gratuluję chłopaka!!!. No przedstawiam kolejnego chlopaczka na forum Chyba Lukaszka, ale to sie jeszcze moze zmienic.
mamina tak z ciekawości, to lekarz ci pozwolił biegać na bieżni?? jestem trochę w szoku, bo bieganie przecież napina brzuch...Poxdrowienia z biezni foczki
mnie się wydaje, że ręką wystarczy, bo przecież takie bobo to się za bardzo nie ubrudzi, poza tym niemowlaczki mają całkiem inną skórę niż dorośli i szorować ich raczej nie trzebaAle przeciez myjke się pierze po kąpieli i powinno byc ok??... gąbki nie wypierzesz to jasne. A co do dłoni mam wrazenie ... myjac siebie hehe ze ręką nie zetrzesz tak wszystkiego dokladnie jak myjka
Ja wanienke kupie sobie zwykłą najzwyklejszą nie będe zbędnie wydawać kasy powiedzcie mi bo ostatni dostałam ciuszki dla moich bobasków i niewiem jakich przoszków i płynów urzyć do ich wyprania wiem że dla dzieci są specialne proszki ale może są takie wmiare dobre które byście polecały?
tak jak dziewczyny słyszałam, że Lovella jest dobra, a co do wanienki to chyba też zwykłą kupią. W ogóle przeraża mnie ilość tych wszystkich wynalazków jakie teraz są na liście wyprawki, fakt, że wiele z nich jest przydatna, ale nasze mamy i babcie radziły sobie świetnie i bez tego;-) mam zamiar bardzo racjonalnie stworzyć listę niezbędnych zakupów, mam nadzieję, że mi się uda ;-)
ona...m
mama weteranka
dlatego napisalam ze to moje zdanie:-) kazda z mam(ktore juz maja potomstwo) moga miec inne:-)
co do wanienki to ja juz mam tez zwykla!uwazam ze jest najlepsza! a lezaczek dostalam w prezencie,wiec zobaczymy jak sie spisze,wczesniej mialam tylko wklad taki z gabki:-)
co do wanienki to ja juz mam tez zwykla!uwazam ze jest najlepsza! a lezaczek dostalam w prezencie,wiec zobaczymy jak sie spisze,wczesniej mialam tylko wklad taki z gabki:-)
sicilpol
Ma-Ma!
Sici piekarnika na razie nie masz ale za to będziesz miała gołębie w garnku a my nie
taaa golebie poszly.....
przyjechalismy tak glodni, ze mielone poszlo szybko na klopsy a kapucha na surowke
teraz martwie sie o majtasy mojego, bowiem to jego pierwsza chyba surowka w zyciu
Macku- spoko, liczy sie, ze smaczna ja za pieczenie ani sie nie biore, bo moj maz twierdzi, ze igram z zyciem innych
Ja monitorkowi mowie TAK, takze na ten otulaczek, bowiem on zostal stworzony wlasnie bazujac na badaniach dot. SIDS
Zobaczymy co mrowek na to wszystko ;-)
dorota- ja tez myslalam o wanience i wpadlam na to samo cu mowi Buziak, jak masz wanienke juz wyprofilowana, to jak male podrosnie, to potem ma male pole do szalenstw tzn przeklada sie go z drugiej strony tego profilu chyba, ale tam malo miejsca.Ja dlugo sie slinilam na te miski, ale stwierdzilam, ze to tez takie nie w 100% dobre. Na dzien dzisiejszy moj wybor padl na wanienke bez profilu (w razie czego sie dokupi) za to calkowicie skladana, bo my jednak troche jezdzimy a u tesciowej nie bede ryzykowac, ze nastepny sie zatamuje u niej w wannie ;-)
buziak- na te wanienke fisherprice to tez sie slinilam kiedys, az wyczytalam, ze w tym materacyku to zbiorowisko bakterii moze byc, plus to male jest i starcza na krotko, aha i jeszcze masz problem z dojsciem do wody, bo co chwila musisz lape gimnastykowac by nabrac wody
niespodzianka- a to ci niespodzianka ;-) gratulacje z okazji chlopczyka
Co do prania, to ja jeszcze sie tak mocno nie zastanawialam, ale poczytalam sobie na ten temat tutaj troche i raczej bede stawiac na bio proszki i jak najbardziej delikatne, nie takie typowo dzieciece
zaza26- bieganie w momencie jak z ciaza jest wszysyko ok, a biegalas wczesniej to nawet jest zlecane nie mozna tylko np. zaczynac takich rzeczy w ciazy i nalezy pamietac, by sumie nie przekraczac jakis dysnansow- juz nie pamietam jakich
agaundpestka
A ja od wczoraj śpię w przerwach Was czytam- jem itp, za oknem piękne wiosenne słonko.
Tez jestem zwolenniczką zwykłej wanienki, a myjki od 1,5-2lat dopiero- szorowanie po placu zabaw
Tez jestem zwolenniczką zwykłej wanienki, a myjki od 1,5-2lat dopiero- szorowanie po placu zabaw
Zapomniałam napisać o zajadach. Mi pomogła pomadka Lips (ok.8zł) dostępna w aptece. Po 2 dniach stosowania zajady zniknęły:
LIPS Sztyft do ust antyseptyczny 3,8g | Kosmetyki, Pielęgnacja | Pomadki | i-Apteka.pl
Na suche, pękające usta narzekam od początku sezonu grzewczego. I tu ratunkiem okazała się wazelina na noc, a w dzień pomadka AA Care Kiss:
Oceanic, AA Care Kiss (Pomadka ochronna) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
Nie znam lepszej, a ta dodatkowo tania jest w porównaniu z np. Nivea.
LIPS Sztyft do ust antyseptyczny 3,8g | Kosmetyki, Pielęgnacja | Pomadki | i-Apteka.pl
Na suche, pękające usta narzekam od początku sezonu grzewczego. I tu ratunkiem okazała się wazelina na noc, a w dzień pomadka AA Care Kiss:
Oceanic, AA Care Kiss (Pomadka ochronna) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
Nie znam lepszej, a ta dodatkowo tania jest w porównaniu z np. Nivea.
reklama
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Witam miłe Panie.
Syn poszedł na sanki (pierwszy raz w życiu) więc biorę się za nadrabianie postów i pościków
Syn poszedł na sanki (pierwszy raz w życiu) więc biorę się za nadrabianie postów i pościków