reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam i ja wszystkie czerwcówki :-)

Mnie też przerażają te wszystkie kwestie wyprawkowe, że o kąpielowych nie wspomnę. Na samą myśl ciarki mnie przechodzą, że mogę maleństwu krzywdę zrobić.

Wczoraj byłam na amerykańskeij wersji "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet", czyli "Dziewczyna z tatuażem". Kurczę, dobry był. Oczywiście książki przeczytane dawno i szwedzka wersja też obejrzana. Polecam. Dobre kino o dość specyficznej tematyce.

Od wczoraj też jakiś dziwny brzuch mam. Niby nie boli, ale go czuję. czasami robi się twardy, więc sądzę, że to te skurcze co sobie macica ćwiczy przed porodem. Ale to głupie uczucie ciężkości......
A i dzisiaj chyba (nie jestem jednak pewna do końca) poczułam ruchy bobaska. Siedziałam w kościele i zamiast kazania były jasełka wystawiane przez dzieci z przedszkola. I podczas pierwszej śpiewanej kolędy "coś" poczułam. Takie puknięcie od wewnątrz. Natychmiast rozpięłam kurtkę i położyłam rękę, ale nic więcej się nie zdarzyło. Możliwe, że to dzidziuś? Tak bardzo nie mogę się doczekać, że chyba już wariuję na tym punkcie.

Witam się i ja
Kościół zaliczony mąż do prcy wyprawiony a ja znowu całe popołudnie sama i z nudów nie mam co robić :eek:
Witam nowe mamusie na forum
Niespodzianka gratuluje kolejnego chłopaka ja już nie moge się doczekać czwartku żeby się dowiedzieć co mi drugie w brzuszku siedzi
Ja wanienke kupie sobie zwykłą najzwyklejszą nie będe zbędnie wydawać kasy powiedzcie mi bo ostatni dostałam ciuszki dla moich bobasków i niewiem jakich przoszków i płynów urzyć do ich wyprania wiem że dla dzieci są specialne proszki ale może są takie wmiare dobre które byście polecały?:happy:

reklama
miki ja nie mam doświadczenia w tej kwestii ale w paczce "Będę mamą" dostałam płyn do prania Lovella i czytałam że jest polecany
ja uzywalam normalnych proszkow (zeby nie przyzwyczajac skory dziecka do "specjalnego" traktowania!) i nie liczac wysypki po jonsonie moje dzieciatka zadnej alergii nigdy nie mialo!wiecej....pralam ciuszki z ubraniami innych domownikow(moje,meza,i dzieci)i nigdy nic im nie zaszkodzilo!wiec po co kupowac LOvelle?? to moje zdanie!

Do góry