reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam się i ja
Kurczę męczę tą karpatkę i jakoś mało górzysta wychodzi... :-(

Maćku co do wzgórz ja najpierw rozkładam ciasto równo na blaszce a potem łyżką robię takie fale wzdłuż blachy

Sici piekarnika na razie nie masz ale za to będziesz miała gołębie w garnku a my nie:no:

No moja kolezanka kupiła i jej mama też jej kupiła identyczny zestaw monitorka z niania i miala dwa takie same zestawy i jeden odsprzedala mi za 150 zł, bo przeciez na co jej dwa :)

Ja wstawiłam własnie pralke, zmywarke, mieso na rosół i czeka mnie duzo ogarniania dzis....a tak mi sie nie chce....

macku - bo jeszcze nie wiele ludzi używa monitorków, ja pisałam juz nie raz, ze moi znajomi tez nieeee. A ja musiałam, bo chłopcy mieli bezdechy, wiec i teraz nie odwazyłabym sie położyc dziecka do łóżeczka bez monitorka.. To juz kwestia podejscia;-)

Maćku co do wzgórz ja najpierw rozkładam ciasto równo na blaszce a potem łyżką robię takie fale wzdłuż blachy
Moje ciasto się tak kleiło, że musiałam je rozkładać mokrym nożem... Inaczej nie było szans.
Krem tez mi źle wyszedł i się zastanawiałam dlaczego? Co można spie.... w tak prostym przepisie. Później skojarzyłam, że masło było mrożone-pewnie dlatego.
Ale w sumie idzie zjeść, więc tragedii nie ma.;-)

Buziak wiadomo, że w przypadku wcześniaków to całkiem inna bajka :tak: Zobaczę jak będę z kasą "stała" lub czy się jakaś promocja trafi i wtedy się ewentualnie zdecyduję.

U mnie wsrod znajomych z monitorkami roznie: jedni mieli , drudzy nie, ale przekonalo mnie to ze Ci co mieli baaardzo sobie cenili i zachwalali

Witam :happy:

Ja mam leniwą niedzielę i strasznie się z tego cieszę :-D

Carla sprawdz sobie na allegro np poduszke "CEBUSZKA" -> bylam w sklepie i ją macałam i własnie na taką się zdecydowałam porownywałam z materhood jest troche krotsza ale na moje ma lepsze wypełnienie tak dostosowuje sie do ciałaa, dla mnie bomba.. no i pozniej mozesz na tym dziecia karmic:)) kosztuje ok 110 zł:)

CEBUSZKA PODUSZKA DO KARMIENIA I REKAKSU 6 kolorow (2057901987) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dzięki za linka, właśnie taką mam w planach zakupić i to już chyba niedługo, bo coraz ciężej znaleźć mi odpowiednią pozycję do spania... ostatnio nieświadomie w trakcie snu położyłam się na brzuchu i chyba zgniotłam maleństwo bo poczułam skurcz z prawej strony i ten skurcz właśnie mnie obudził

Poza tym zapomniałam ostatnio napisać, że strasznie wyrodna ze mnie matka, bo cały czas czułam ruchy tylko ich nie rozpoznałam:sorry: raz poczułam takie muśnięcie pod ręką, ale się nie powtórzyło, więc pomyślałam, że to nie to. A potem pojawiły się takie drgnięcia pojedyncze, przypominające skurcze mięśni przy braku magnezy (wiecie, jak czasami powieka czy ramię drgają tak śmiesznie) i dopiero niedawno wyczytałam, że jak maluch kopnie, to żeby popukać i się odezwie znowu. Tak też zrobiłam jak poczułam to drgnięcie, no i "odpukało":tak: a mnie teraz głupio, bo jak to tak nie poznać, że to "to":sorry:

buziak
ostrożnie z tymi witaminy, bo rzeczywiście niektóre to takie krowy straszne:baffled:
ja właśnie kończę opakowanie Falivit mama i zmieniam na vita-miner prenatal, bo :baffled:po Falvicie miała mdłości, a tabletki olbrzymie, no i vita-miner skład podobny, a nawet odrobinę lepszy, a cena dużo niższa

Dorota - to Ci sie fartnęło:eek::rofl2::rofl2:
A przeciez mogła oddac do sklepu badz na cos wymienic:eek: No ale dzieki temu masz prawie za darmo
:tak:

swoja droga jednak, o prezenty warto pytac co by sie przydało:tak:

No z tym się udało:))

Dziewczyny sluchajcie, bo jest jedna rzecz ktora mnie troche przeraza jak bąbel przyjedzie na swiat... mianowicie kąpanie go. boje się że mi sie wyślizgnie czy coś. Znalazłam taką wanienka wydaje sie logicznie zrobiona. I tu pytanie do doswiadczonym mam... bawic sie w te wanienki anatomiczne czy wystarczy zwykla i nie taki diabel straszny jak go malują?

http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-jak-onda-stelaz-promocja-i2025307897.html

reklama
macku - kto nie miał potrzeby uzywania monitorka to po wie ze to zbędne nie?? to oczywiste. Jednak zdarzają sie przeciez przypadki śmierci łóżeczkowej.. niestety:baffled: Tak wiec to bardzo indywidualna sprawa ;-):tak:
Co do karpatki, to ja bym zjadła dobrego ciasta z makiem i lukrem na górze np.....:confused2:

Chciałam zapytac czy to pisanie posta pod postem to sprawa indywidualna to my ustalamy ze nie wolno czy to dalej idący problem???

Dorota - ja kupie zwykła. Takie wkłady mozna kupic oddzielnie i zawsze jak Ci cos nie pasuje to wyjmujesz i jest ok, a tu jak Ci dziecko podrosnie to musisz wymieniac całą wanienke.. ja kąpałam normalnie bez tego, dłon wydawała mi sie cieplejsza, selikatniejsza i nie było zadnych wypadkow czy poslizgów ;)) zaraz poszukam tych samych wkładek.
Gabki słyszałam ze sie nie powinno, bo gąbki sa brudne i zatrzymyuja bakterie..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry