reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam - gratuluje udanych wizyt i poznania plci - ja czekam do pon.

Mam do was pytanie - od wczoraj mam taki napiety brzuch,nie wiem co moze pomoc - nospy nie mam, wypilam magnez mulsujacy,ale nic nie dal a na opakowaniu pisze 1 tybletka na dzien.
Napiety jest caly i takie dziewne uczucie - bolec nie boli,ale ...

Ide do moich starszych synkow,bo obiecalam auta z lego budowac z mini. Milego dnia

reklama
My przed chwilą mieliśmy znowu czkawkę, śmieszne uczucie :-D

Mój pierwszy syn miał bardzo często czkawkę, aż mi go było żal i siebie też, bo cały brzuch mi skakał pod koniec, i wiecie co....nie miał kolek :-) W ogóle!
Takze mam nadzieję i w tej ciąży trochę podskakiwać :-D brak kolek to brak płaczu i aniołek w domu :-D

U mnie dziewuszka wyszła :-)

Gratuluję:-) Super mieć córusię :-D

Ja to wciąż czekam na poważne kopniaki. Jak na razie czułam kilka razy przeciągnięcia i delikatne stukania, gdy leżałam i mocno się "wsłuchałam":tak:

gosiaczek

ja mam dokładnie to samo od wczoraj
to pewnie są już te skurcze braxtona hicksa, macica ćwiczy
ja tam biorę większe dawki magnezu i jak mocno mnie zgina to łykam nospę ale się zastanawiam czy jeśli to dłużej potrwa czy nie iść na kontrolę bo co chwilkę muszę się na chwilkę położyć

Veritaserum a powiedz mi jaki zwiazek ma czkawka w brzuchu z pozniejszymi kolkami?jak jest czkawka to nie ma kolek??bo mlody mial w brzuchu czkawke, kilka razy dziennie brzuch mi skakal czasami a kolki tez mial jakies 3 miesiace:/

Gosiaczek ale Ty masz bez przerwy twardy brzuch od wczoraj?bo przy tych skurczach co macica cwiczy co Karamija napisala to lapie i puszcza za chwile, ale nie caly czas.

Ostatnia edycja:
MI to lekarz powiedział, że jak są czkawki to dziecko ćwiczy przeponę już w brzuchu i jest duże prawdopodobieństwo że kolek nie będzie. U mnie się sprawdziło :-)

Wróciłam ze szkolenia, ale chyba nie nadrobię. Strasznie dużo piszecie :)
Ja mam dziewczynkę na 50 % :p

na 50% to my wszystkie miałyśmy:-D:-D ;-)
a kiedy bedziesz wiedziała na więcej;-):tak:

Jak dziecko w brzuchu ma czkawke to nie jest to dla niego nieprzyjemne:tak: Takze nie ma co przezywac. A co d otych kolek to moze i jakis wpływ ma ale czkawka moze byc od tego ze dziecko zbyt łapczywie piło wody płodowe/ ponoc czesto po zjedzeniu słodkiego.

U nas kolki zaczynały sie u jednego o20 d0 jakiejs 1/2 w nocy i potem zaraz zaczynał drugi. U nas kolki powodowało zbyt kaloryczne mleko - chłopcy pili mleko wysokokaloryczne dla wczesniakow. Odstawilismy mleko i kolki jak reką odjął..

Witam :) pomału powracam do Was :) ale przepraszam nie jestem w stanie nadrobić 80stron :(
Wczoraj pojechałam do jednej z większych przychodni ginekologicznych zrobić rozeznanie i z wyglądu super- z opinii tez, wiec w środe rano mam wizyte- mam nadzieje, ze sobie sama poradze :)
No i dzidzia nic a nic nie daje znaku o sobie :( dwa razy bulgotało mi, ale to dwa tygodnie temu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry