reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

moj maz robil zdjecia lodowki rodzicow od srodka :eek:

jak moja siostra w latach 90tych wyjechala do francji w ramach wymiany to oprowadzali ja po domu pokazujac pralke, telewizor kolorowy... a on no znam, my mamy telewizor w kazdym pokoju- szczeka im zjechala- ze nie wspomne jak francuzka do nas przyjechala :eek:

Moj jest zakochany w Polsce i chetnie jezdzi :tak:
W zeszlym roku bylismy u moich rodzicow na Wielkanoc, wszyscy wszyscy (tesciowa maz i szwagier) i widzialam, ze tesciowa jest autentycznie zauroczona, niedawno widzialam, na jej toaletce przewodnik po Poznaniu- czesto wraca do tego :tak:

Generalnie wieksze miasta w Polsce doscigaja, przescigly juz Wloskie :tak: na serio

U mnie teraz "na wsi" buduja centrum handlowe hmmmm cos jak nasz blaszak.... no troche wieksze, ale w tej formie i wszyscy maja maksymalna podniete, a mie sie ryczec chce, jak sobie pomysle o Poznanskim Browarze czy Galerii Malta ehhh
Ze nie wspomne juz o TK Maxx grrrrr ktorego uwielbiam

Ostatnia edycja:
reklama
Buziak drozdzowka mi w gardle stanela:D:D:D:D ale wiesz co...wystarczy na ukraine sie przejechac i wtedy mozna sie podbudowac. o Polsce naprawde wiele narodow ma zdanie ze tu nic nie ma, prawie Syberia.

poklapałabym Cie, ale ze Ty z daleka... ;-)

Taki fajny rozkoszny naród, ze zawsze bede miała sentyment!!!

Jak ten Dario przychodził na randki do polek, to wiadomo jak to polak, piątek wieczór.. pilismy piwko i poczęstowaliśmy chłopaka. Nie pamiętam tylko, czy my nie mielismy wtedy polskiego zywca /mocniejsze niz ich sikacze / ale nie dam sobie reki uciac. Wypił piwo i słowo, ze siusiał jak panienka - latał co 5min. Po 1,5 piwa nie trafiał w futryny:cool::cool:
Ale opłacało sie, ma polska zone i synka juz sie doczekali

Bry!
Wleciałam na chwilkę coby później za dużych zaległości nie mieć, bo muszę dzisiaj do pracy podskoczyć... :confused2:
wlasnie popsula mi sie prostownica do wlosow i musze isc do pracy z szopa:eek:
zrobilam sobie kawe i ze lubie duzooooo mleka to jeszcze sobie dolalam z drugiej butelki ( z pierwszej sie skonczylo) pech chcial ze bylo zepsute, wiec wiecie jaki mam posmak w ustach
dupa z kawy wiec pije sok:crazy:
Chciałam zauważyć, że dziś piątek, 13go!!!:szok:;-)

My przed chwilą mieliśmy znowu czkawkę, śmieszne uczucie :-D
Ja też chcę poczuć czkawkę! :-(
U mnie teraz "na wsi" buduja centrum handlowe hmmmm cos jak nasz blaszak.... no troche wieksze, ale w tej formie i wszyscy maja maksymalna podniete, a mie sie ryczec chce, jak sobie pomysle o Poznanskim Browarze czy Galerii Malta ehhh
Ze nie wspomne juz o TK Maxx grrrrr ktorego uwielbiam
To Ty poznańska pyra jesteś?

sicil - zaintrygowały mnie te zdjęcia:tak::tak: serio!! powiesz nam cos wiecej??? po co mu te fotki? chciał uwiecznic jedzenie???:-D

pamietam ze pierwszy raz jak byłam we włoszech musiałam wczesniej wracac, bo miałam egzamin we wrzesniu. w dzien wyjazdu wyszłam rano pozegnac wszystkich włochów i mówie, ze było mi bardzo miło ich poznac, liznac ich kultury, ze włochy bardzo mi sie spodobały.. nagle kumpel przerywa mi i traca łokciem.. patrze na niego na włochów, a ona wszystkie jak jeden mąż zaczęły ryczec:happy::happy: autentycznie beczały jak dzieci. O sicil wytłumacz mi jedną rzecz!!! Bo oni do tej pory pozdrawiaja mnie przez ludzi, pytaja co u mnie. I na wiesc ze mam dwoch synów Bartka i Dominika /o imiona musieli dopytac;-)/ to na Dominik sie uśmiechali... z czym to mogli kojarzyc - z niedzielą????? Wspomne tylko ze bylismy w okolicy ferrary jakby tu dialekt miał znaczenie

Buziol- robil zdjecia, bo raz, u nich tak zawalonych lodowek nie ma, tylko produkty potrzebne na dany dzien, woda... bida ;)
Dwa, ze u nas kielbaski, szyneczki, metki, baleronki, serki w roznych ilosciach typach.... najukochanszy mebel mojego meza w domu moich rodzicow ;) zarlok jeden
Co do Dominika, to potem sprawdze, bo mnei tu maz pogania, ale wiesz, moim pierwszym skojarzeniem bylo Domenico, czyli typowo wloskie, no, moze nie typowe, ale bardzo popularne, wiec moze cos im sie tam ubzduralo, ze to na ich czesc, czy jakiegos kolegi? ;-)
Zapytam meza dokladniej

Czyli u nich tez jest Dominik!!! ;-) Bo juz myslałam, ze mi sie z dzieciaka nabijają a tak to zmienia sie postac rzeczy;-)

ah ide zobaczyc te smieszne rzeczy bo zapomniałam:confused2:

Mamina znam ten bol z kawa. wciec sie mozna. a bez mleka ja nie wypije:/ Buziak widzisz zabawki chlopakow sie do czegos przydaja :D:D Sicilpol no to wesolo macie:D a te slowa sie naprawde chlonie najszybciej. szybko wloskiego sie nauczylas?
Blond_20 ja caly czas sie ucze :) By swobodnie rozmawiac zajelo mi to chyba z 3lata, dzis ucze sie tak, by moc rozmawiac w sposob, by oddawal moja osobowosc, by prowadzic rozmowe w sposob i w tonie jakim chce :tak: Ja strasznie lubie ironizowac i wiem, ze jesli umiejetnei sie nie mieli ozorem, to czasem moga pasc ciezkie slowa, obrazajace kogos- trenuje na mezu ;) Ja strasznie cierpie, jak nie znam jakiegos slowka, czy jak posluguje sie slowkami podstawowymi, ktore pewnie czesto z racji swojej prostoty moga mylnie swiadczyc o mojej osobie. (to samo jak np. cos poprzekrecam, czy uzyje zlego slowa grrr) Wiecie jak to jest, np. w urzedach, czy wyklocajac sie z mistrzami w domu i zacinasz sie, bo nie pamietasz jak sie mowi wneka okienna :wściekła/y: W pracy nieraz maja ze mnie ubaw, ale to nie tylko z winy jezyka, czasem innej tradycji, zachowania- ale to jest ubaw obopolny ;) np. kiedys opowiadalam jak wyslalam siostre ze szwagrem na macaluby by sie poopalali a oni oczy w ciup.. okazalo sie, ze mi sie pomylilo z madausa... z plaza, natomiast macalube to gejzery :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry