reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kamila - to nie ma znaczenia czy pracujesz czy nie, jestes w ciazy a maz jest jedynym zywicielem rodziny. Idz i powiedz ze dziecko idzie do przedszkola i ze maja ci pomoc, nie pytaj o pomoc tylko jej zadaj bo ona ci sie nalezy. Wiem jak to jest w Polsce z ta pomoca i wiem ze o swoje trzeba zawalczyc. Idz i zawalcz bo naprawde warto, przedszkole to fajna sprawa ja bylam bardzo zadowolona jak mlody poszedl, batdzo sie zmienil i przede wszystkim usmodzielnil. No i trzeba wyjsc z domu, poznasz nowych ludzi - naprawde warto:tak:

reklama
Kamila ale mozesz dac do takiego co sie nie placi nic i jedzenie sama dajesz:)wtedy MOPS ne bedzie Ci laski robic. mam tu kolezanki ktore posylaja wlasnie do tego 5 godzinnego, nie pracowaly nigdy. a tu zrobili ostatnio w tych 5 godzinnych 2 zmiany...troszke bez sensu. dzieckochodzi tdzien od 7-12 a nastepny tydzien12-17....tak troche dziwnie ale bylo duzo chetnych.i porobili 2 razy wiecej grup dzieki temu:)taki plus tego wszystkiego:)

witam nową czerwcową mamusie
ja czue ruchy gdzieś od około tygodnia takie troszke dziwne jak dla mnie ale to chyba są moje bobasy już nie moge się doczekać czwartku wtedy je zobacze uciekam zjeść kolacyjke i może troszke tv pooglądam bo jaoś ostatnio ją olewam pozdrawiam miłej nocki życze do juterka :-)

Gratuluje 1000 posta !!!!!!!!!
Alijenka -gratulacje
Moja droga nie doceniasz nas! To była 1000 strona. Postów na samym wątku otwartym (na wszystkich tematach) mamy ponad 11 300!!!:tak:
witam nową czerwcową mamusie
ja czue ruchy gdzieś od około tygodnia takie troszke dziwne jak dla mnie ale to chyba są moje bobasy już nie moge się doczekać czwartku wtedy je zobacze uciekam zjeść kolacyjke i może troszke tv pooglądam bo jaoś ostatnio ją olewam pozdrawiam miłej nocki życze do juterka :-)

A Ty już znasz płeć?

Próbuję zrobić podsumowanie dotyczące płci i wyszło mi na razie 7 do 4 dla chłopców :tak: Tak myślę gdzie by to wstawić...

a mnie się wydaje ze chłopców jest jeszcze więcej....

A właśnie - o Tobie zapomniałam :zawstydzona/y:

A czy bliźniaki liczyć podwójnie, bo jeśli tak teraz mi wychodzi 11 do 5 :tak:

No bo tak:
Sicilpol - ch
Buziak - ch
Kasia. Natka - dz
Rurka - dz
Alijenka - dz
paulinaMaria - ch
Adiena - dz
Agaundpestka - ch (?)
Veritaserum - ch
xDorota - ch
Asii - 2 ch
Avo - dz
Karamija - ch
Delwer - ch
An.ka - ch

Jak kogoś ominęłam to piszcie.
I przepraszam, jeśli jakiś nick napisałam z błędem... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Czesc wieczornie,
Chcialabym moc dopisac sie do tej listy ale dopiero w lutym mam polowkowe usg:-( na razie nie nastawiam sie bo faktycznie bedziemy cieszyc sie jednakowo. Pozostaje zgadywanie. A wiec: jem zdecydowanie mniej slodkiego niz przed ciaza wlasciwie prawie wcale. A nawet gdy jem to sredni ok mi smakuje. Na kwasno i ostro pieprx obowiazkowy. Na twarzy dostalam jakies kropki plamki dziwneplus pryszcze pod wlosami na glowie. Brzuch mam raczej spiczasty. Co obstawiacie?

Dziewczyny, dzieki!
Maz szaleje, ale potem powiedzial, ze z dziewczynki tez by sie cieszyl, ale zal mu by jej bylo raz za Matylde, dwa za ten zakon w wieku 6-ciu lat :baffled:
Obdzwonil juz chyba wszystkich...
A ja osowiala jakas taka, chyba szok...
Najprawdopodobniej bedzi Giulio, czyli Julian- jak moj tato.
Problem maly w tym, ze tutaj na Sycylii istnieje tradycja, ze meskie imiona dziedziczy sie po dziadkach ze strony meza.. do tego tesc nie zyje, wiec kurcze jakos same prawa po jego stronie.
Zobaczymy :baffled:

A z tym hot dogiem- uwiezycie, ze spotkalismy piekarza w markecie 10min po wyjsciu od gina? Puszyl sie ze swojej mocy i mowil, ze ZAWSZE ta bulka skutkuje :baffled: jakies hokus pokus sycylijskie

Buziol- no chyba blizniaki miedzynarodowe :baffled:

Macku- mi w tytulu adhd nie pamietam, by robili jakiekolwiek ulgi, ale to bylo 30lat temu

Alijenka- gratki :)

MsMickey
- z tym to ciezko okreslic, ja mialam chetke na kwasne, potem slodkie, potem sledzie.... brzuch mam chyba raczej zwarty i do przodu, a to wg. mojej mamy dobry wyznacznik plci, bowiem ona miala przy nas tylek na boki rozrzucony ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry