reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Casia77 - fajna cena tego królika w biedronce! ja kupuję królika w makro - ale konkretne części, np łopatkę i o wiele drożej wychodzi.. Zajrzę jutro do biedronki jak kupię to będę się głowiła jak tę tuszkę podzielić:)
Lena - fajnie, że gaja bez gorączki już!
aisa - ładne postępy Twoja Basia robi, życzę aby wyjście z domku poprawiło Ci humor, nastrój i spojrzenie na świat. A ta imbirowa herbatka PRZEPYSZNA! Dziękuję za ten przepis!
konniczynka- Emilka obłędnie wygląda w tej pozie!!!!
Agi - świetnie, że niespodzianka udana, niech Wam pobyt w PL super upływa!
liliti - super, że urlop udany, dzięki za informacje o mięsku
avena - pierwsze koty za płoty, fajnie, że zadowolona jesteś to bardzo ważne!

Tak piszecie o tych skokach rozwojowych... Nelcia to taka chyba nieskokowa jest, ja tam nie widzę za bardzo u niej od dawna żadnych nowych umiejętności..... Chyba nie chce jej się skakać za bardzo :) Skoro ma takie opóźnienia to może jakiś skok powinien teraz być mega skumulowany by dorównać reszcie np. obudzi się i sama z łóżeczka wyjdzie... Co mogłoby być mało bezpieczne bo to wysoko bo my wciąż jeszcze na najwyższym poziomie mamy łóżeczko i nie ma póki co żadnego powodu by je obniżać skoro jej aktywność ogranicza się do leżenia i machania rękoma i nogami...

Zmykam, muszę się do pracy na jutro przygotować, a tak mi się nie chce.....................!

Pochwalę się jeszcze, że się zapisałam na 4 marca na spotkanie aktywnych mam w Bydgoszczy :)
Może któraś z torunianek też się na nie skusi? Można by wtedy razem pojechać :) A może Kajdusia się na nie wybiera?

Ostatnia edycja:
reklama
lencja spoko mój też jeszcze na górnym poziomie bo po co inaczej jak on też ma w nosie skoki jak widaćpo dzisiejszym Małysza nawet niebezpieczne więc on chyba uwarza że dopóki nie będzie pewien swoich umiejętności to nie próbuje:-D:-D:-D

BButterfFly – dzięki za przepis na odlewy, muszę szybko zrobić, bo Mały ma stopy i dłonie jak Yeti:)
Co do mięska, to ja gotuję oddzielnie (bez warzyw), w wodzie mineralnej (ze względu na stare rury tu, gdzie teraz mieszkamy). Z tego, co się orientuję, najmniej uczula jagnięcina, królik i indyk. Ja dopiero zaczynam samodzielne gotowanie dla Małego, do tej pory korzystaliśmy ze słoiczków. Pierwsze próby mięsne bez problemów.

konniczynka – super fotki Małej:) Mój nie potrafi jeszcze podciągać tak kolanek, jego skok rozwojowy polega na coraz głośniejszych piskach – brzmi już jak chłopiec z „Blaszanego bębenka”:)

Agi78 – fajna niespodzianka; miłego pobytu u rodziców!

zdec – fajnie, że wyjazd udany; jeśli polujesz na ciuchy, co roku w lutym – marcu były w makro baaaardzo duże przeceny ciuchów i akcesoriów narciarskich, myślę, że w tym też zrobią.

aisa80 – życzę miłego dnia jutro:) A czy możecie mi powiedzieć, gdzie jest ten przepis na herbatkę imbirową? Bo uwielbiam, a nie mogę znaleźć:(

Lencja – nie wiedziałam, że w makro jest królik; z podziałem tuszki będę jutro improwizować, bo w necie nie znalazłam zbyt dokładnych opisów:)) Mam za to zagwozdkę, czy zamrozić porcje surowe, czy ugotować i mrozić poporcjowane mięsko. Co uważacie za rozsądniejsze?

Lena - fajnie, że Gaja już nie ma gorączki

Mały dzisiaj zjadł całego biszkopta pierwszy raz!

Dobrej nocki życzę.

Casia - jest w makro i to w fajnej cenie, pakowany w 1 kg porcje, konkretnych części. A czy ten królik w biedronce jest zamrożony czy tylko schłodzony? Ja to bym podzieliła i surowego zamroziła. Jeśli kupie to też będę improwizowała z podziałem :)

Witajcie,

Dzisiaj wyjątkowo do pracy idę:(
Zaraz uciekam, bo muszę szybko skończyć, bo moja mama ma dzisiaj dzień babci w przedszkolu:)
Na szczęście mała nadal śpi.

casia - dzięki za informację!:) Muszę pochodzić po sklepach żeby zobaczyć co w ogóle ile kosztuje.

Życzę wszystkim miłego dnia;)
A dla dzisiejszych solenizantów wszystkiego najlepszego;) Trochę spóźnione również życzenia dla wczorajszych i przedwczorajszych solenizantów:)

aisa80 – życzę miłego dnia jutro:) A czy możecie mi powiedzieć, gdzie jest ten przepis na herbatkę imbirową? Bo uwielbiam, a nie mogę znaleźć:(

Lencja dostała przepis na priv, to dlatego nie można znależć :)
Przepis.
Szklanka wrzątku
szczypta kurkumy
miodu na końcu łyżeczki,
2 cieniutkie plasterki świezego imbiru,
troszeczke soli, naprawde troszeczke :)
2,3 krople cytryny.
Smacznego.

reklama
Lena - i jak? wysypka wyskoczyła?
Lencja - ja musiałam ściągnąć na drugi poziiom, bo Agatka kopała zbyt mocno w przewijak (mamy taki nakładany na łóżeczko) i bałam się, że sobie paluszki lub paznokcie uszkodzi ;)
Agi78 - super, że niespodzianka się udała i lot upłynął spokojnie!

Do góry