reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Casia77 - fajna cena tego królika w biedronce! ja kupuję królika w makro - ale konkretne części, np łopatkę i o wiele drożej wychodzi.. Zajrzę jutro do biedronki jak kupię to będę się głowiła jak tę tuszkę podzielić:)
Lena - fajnie, że gaja bez gorączki już!
aisa - ładne postępy Twoja Basia robi, życzę aby wyjście z domku poprawiło Ci humor, nastrój i spojrzenie na świat. A ta imbirowa herbatka PRZEPYSZNA! Dziękuję za ten przepis!
konniczynka- Emilka obłędnie wygląda w tej pozie!!!!
Agi - świetnie, że niespodzianka udana, niech Wam pobyt w PL super upływa!
liliti - super, że urlop udany, dzięki za informacje o mięsku
avena - pierwsze koty za płoty, fajnie, że zadowolona jesteś to bardzo ważne!

Tak piszecie o tych skokach rozwojowych... Nelcia to taka chyba nieskokowa jest, ja tam nie widzę za bardzo u niej od dawna żadnych nowych umiejętności..... Chyba nie chce jej się skakać za bardzo :) Skoro ma takie opóźnienia to może jakiś skok powinien teraz być mega skumulowany by dorównać reszcie np. obudzi się i sama z łóżeczka wyjdzie... Co mogłoby być mało bezpieczne bo to wysoko bo my wciąż jeszcze na najwyższym poziomie mamy łóżeczko i nie ma póki co żadnego powodu by je obniżać skoro jej aktywność ogranicza się do leżenia i machania rękoma i nogami...

Zmykam, muszę się do pracy na jutro przygotować, a tak mi się nie chce.....................!

Pochwalę się jeszcze, że się zapisałam na 4 marca na spotkanie aktywnych mam w Bydgoszczy :)
Może któraś z torunianek też się na nie skusi? Można by wtedy razem pojechać :) A może Kajdusia się na nie wybiera?

Ostatnia edycja:
reklama
lencja spoko mój też jeszcze na górnym poziomie bo po co inaczej jak on też ma w nosie skoki jak widaćpo dzisiejszym Małysza nawet niebezpieczne więc on chyba uwarza że dopóki nie będzie pewien swoich umiejętności to nie próbuje:-D:-D:-D

BButterfFly – dzięki za przepis na odlewy, muszę szybko zrobić, bo Mały ma stopy i dłonie jak Yeti:)
Co do mięska, to ja gotuję oddzielnie (bez warzyw), w wodzie mineralnej (ze względu na stare rury tu, gdzie teraz mieszkamy). Z tego, co się orientuję, najmniej uczula jagnięcina, królik i indyk. Ja dopiero zaczynam samodzielne gotowanie dla Małego, do tej pory korzystaliśmy ze słoiczków. Pierwsze próby mięsne bez problemów.

konniczynka – super fotki Małej:) Mój nie potrafi jeszcze podciągać tak kolanek, jego skok rozwojowy polega na coraz głośniejszych piskach – brzmi już jak chłopiec z „Blaszanego bębenka”:)

Agi78 – fajna niespodzianka; miłego pobytu u rodziców!

zdec – fajnie, że wyjazd udany; jeśli polujesz na ciuchy, co roku w lutym – marcu były w makro baaaardzo duże przeceny ciuchów i akcesoriów narciarskich, myślę, że w tym też zrobią.

aisa80 – życzę miłego dnia jutro:) A czy możecie mi powiedzieć, gdzie jest ten przepis na herbatkę imbirową? Bo uwielbiam, a nie mogę znaleźć:(

Lencja – nie wiedziałam, że w makro jest królik; z podziałem tuszki będę jutro improwizować, bo w necie nie znalazłam zbyt dokładnych opisów:)) Mam za to zagwozdkę, czy zamrozić porcje surowe, czy ugotować i mrozić poporcjowane mięsko. Co uważacie za rozsądniejsze?

Lena - fajnie, że Gaja już nie ma gorączki

Mały dzisiaj zjadł całego biszkopta pierwszy raz!

Dobrej nocki życzę.

Casia - jest w makro i to w fajnej cenie, pakowany w 1 kg porcje, konkretnych części. A czy ten królik w biedronce jest zamrożony czy tylko schłodzony? Ja to bym podzieliła i surowego zamroziła. Jeśli kupie to też będę improwizowała z podziałem :)

Witajcie,

Dzisiaj wyjątkowo do pracy idę:(
Zaraz uciekam, bo muszę szybko skończyć, bo moja mama ma dzisiaj dzień babci w przedszkolu:)
Na szczęście mała nadal śpi.

casia - dzięki za informację!:) Muszę pochodzić po sklepach żeby zobaczyć co w ogóle ile kosztuje.

Życzę wszystkim miłego dnia;)
A dla dzisiejszych solenizantów wszystkiego najlepszego;) Trochę spóźnione również życzenia dla wczorajszych i przedwczorajszych solenizantów:)

aisa80 – życzę miłego dnia jutro:) A czy możecie mi powiedzieć, gdzie jest ten przepis na herbatkę imbirową? Bo uwielbiam, a nie mogę znaleźć:(

Lencja dostała przepis na priv, to dlatego nie można znależć :)
Przepis.
Szklanka wrzątku
szczypta kurkumy
miodu na końcu łyżeczki,
2 cieniutkie plasterki świezego imbiru,
troszeczke soli, naprawde troszeczke :)
2,3 krople cytryny.
Smacznego.

reklama
Lena - i jak? wysypka wyskoczyła?
Lencja - ja musiałam ściągnąć na drugi poziiom, bo Agatka kopała zbyt mocno w przewijak (mamy taki nakładany na łóżeczko) i bałam się, że sobie paluszki lub paznokcie uszkodzi ;)
Agi78 - super, że niespodzianka się udała i lot upłynął spokojnie!

Do góry