reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Kochane mam pytanie czy z dzieckiem 2 miesięcznym można jechać nad morze??
też sie nad tym zastanawiam i postanowiłam że tak! my jedziemy pod koniec sierpnia :) wiadomo że nie będziemy siedzieć na plaży ale spacerki dobrze nam zrobią a przedewszystkim te powietrze. zobaczymy jeszcze z jakie charakterne bedzie nasze dziecko :) jadąc nad może masz dostęp do lekarzy i aptek (w razie czego). więc myśle że nie ma sie czego obawiać :)

ale pogoda, nic sie nie chce.. a ma być jeszcze gorzej... gdzie ten maj...

u mnie zaczeły sie sny o porodzie i o tym że żle mnie traktowali na IP. masakra jakaś.

moje staniki też wczoraj przyszły. są niezłe.

ja na szczęście nie czuje jeszcze żadnych skurczy- tylko twardniejący brzuszek podczas chodzenia :)
w następnym tyg. wielkie prasowanko i pakuję torbę do szpitala :)

dziewczynki nie rozpakowujcie się za szybko :)

reklama
hej dziewczyny :)

mnie coś podejrzane bóle nękają, tu coś zaboli, tu coś przykurczy w dole brzucha, dziwne, do wczoraj ich nie miałam

lena masakra z tą koleżanką
ale patrz jak dobrze, że wyczaiła i w szpitalu się znalazła
ale to chyba rzadko się zdarza, nie :/?
No dobrze, że wyczaiła tym bardziej, że rok temu straciła dziecko w 9 miesiącu ...to dopiero szok jest...dlatego tera z każdym bólem jeżdziła na ostry dyżur i na dobre jej wyszło....bo przynajmniej małą ma przy sobie;)

też sie nad tym zastanawiam i postanowiłam że tak! my jedziemy pod koniec sierpnia :) wiadomo że nie będziemy siedzieć na plaży ale spacerki dobrze nam zrobią a przedewszystkim te powietrze. zobaczymy jeszcze z jakie charakterne bedzie nasze dziecko :) jadąc nad może masz dostęp do lekarzy i aptek (w razie czego). więc myśle że nie ma sie czego obawiać :)

ale pogoda, nic sie nie chce.. a ma być jeszcze gorzej... gdzie ten maj...

u mnie zaczeły sie sny o porodzie i o tym że żle mnie traktowali na IP. masakra jakaś.

moje staniki też wczoraj przyszły. są niezłe.

ja na szczęście nie czuje jeszcze żadnych skurczy- tylko twardniejący brzuszek podczas chodzenia :)
w następnym tyg. wielkie prasowanko i pakuję torbę do szpitala :)

dziewczynki nie rozpakowujcie się za szybko :)
A gdzie jedziesz???My szukamy jakiegoś fajnego pensjonatu bądż hotelu:)
Chyba, że dziewczynki z nad morza cos doradzą;)

Kochane mam pytanie czy z dzieckiem 2 miesięcznym można jechać nad morze??

myslę,że wszytsko będzie zależało jak maleństwpo będzie sie rozwijało, jesli nie będzie chorowało i na zawnątrz będzie ładna pogoda to jak najbardziej; już i z mniejszym ludzie jeżdżą jeśli tylko z maluszkiem jest wszystko ok

witam przedpoludniowo

juz po sniadaniu i zielonej herbacie, dzis sie w koncu wyspalam

Ewela ja tez najlepiej na plecach spie, te kosci lonowe chyba mi sie rozchodza

Annecznik moj ojciec jest z tych co to uwaza ze rola faceta przy porodzie to cicho siedziec przy flaszce i opijac malucha a nie z zona na porodowce, pewnie tez bedzie chcial wnuka opic z tatusiem

Scorpioniczka my tez w weekend wpasowujemy kolyske do sypialni tylko planuje maluszka miec przy sobie do roku, strasznie boje sie tych dzieciecych bezdechow

dziewczyny a czy kupujecie dzidziusiom spiworki? tu sa bardzo zalecane, no i nie trzeba w nocy maluszka przykrywac
Ja mam 2 śpiworki, 1 grubszy, drugi cieniutki. nie wiem za tem czy kołderka też się przyda, ale mam i tę bo dostałam o mojej małej crześnicy

A gdzie jedziesz???My szukamy jakiegoś fajnego pensjonatu bądż hotelu:)
Chyba, że dziewczynki z nad morza cos doradzą;)

to zależy do jakiej miejscowosci chcecie jechac:)

hotele sa strasznie drogie wiec lepiej pensjonat lub prywatne kwatery bardzo duzo ludzi wynajmuje pokoje w sezonie letnim wiec jest gdzie wybierac:)

Lena w tamtym roku byliśmy we Władysławowie i Chłapowie koło władka i bardzo nam sie podobało. teraz myślimy raczej nad nad krynicą morską(mamy ok 2 godziny drogi). jeszcze nie wiemy. zdecydujemy w lipcu.wybieramy przeważnie kwatery prywatne-zdecydowanie taniej. a wy gdzie?

My wybieramy się nad morze jak mała skończy miesiąc do Łeby :) Jak któraś z Was poszukuję miejsca noclegowego to służę kontaktami :) Gdzie jak gdzie ale nad polskim morzem dziecko się wykuruje a nie zachoruje :) no chyba ,że ktoś w sztorm zamierza śmigać na spacery wtedy może być gorzej. Zbawienny jod, powietrze , relax czy może być coś lepszego ?? :)

Klementinka
Nam położna poleciła śpiworek , w szpitalu też dostaniemy do domu także ja się zdecyduję na zakup , bo wiadomo ten ze szpitala to chyba będzie tylko na 2-3 tygodnie:)

Ostatnia edycja:
No dokladnie kwatery prywatne i nie blisko centrum,bo wieczorami imprezy i ludzi jak wracaja to sie dra. Wiec dla spokoju lepiej jakies 500-700m od morza wybrac pokoj.

Bosze ,ale mam lenia w tyłku , musze odstawic ten komputer i sie ruszyc. :eek:

Moja matka wpadla i mowi tak : ty znowu przed tym komputerem nie wiesz,ze to dziala na dziecko , z nim bedzie cos nie tak - dzizes :no:

reklama
No dobrze, że wyczaiła tym bardziej, że rok temu straciła dziecko w 9 miesiącu ...to dopiero szok jest...dlatego tera z każdym bólem jeżdziła na ostry dyżur i na dobre jej wyszło....bo przynajmniej małą ma przy sobie;)

A jak dokładnie ją bolało? jej ale mam teraz starcha.... nie dość że humor do bani, Kadry w pracy coś popątały i nadal nie mam wypłaty, a tu zarz kolejna to jeszce zaczełam mieć paranoje. Lenka i jeszce twój news.... normalnie się rozdygotałam.

Do góry