reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kochane mam pytanie czy z dzieckiem 2 miesięcznym można jechać nad morze??
też sie nad tym zastanawiam i postanowiłam że tak! my jedziemy pod koniec sierpnia :) wiadomo że nie będziemy siedzieć na plaży ale spacerki dobrze nam zrobią a przedewszystkim te powietrze. zobaczymy jeszcze z jakie charakterne bedzie nasze dziecko :) jadąc nad może masz dostęp do lekarzy i aptek (w razie czego). więc myśle że nie ma sie czego obawiać :)

ale pogoda, nic sie nie chce.. a ma być jeszcze gorzej... gdzie ten maj...

u mnie zaczeły sie sny o porodzie i o tym że żle mnie traktowali na IP. masakra jakaś.

moje staniki też wczoraj przyszły. są niezłe.

ja na szczęście nie czuje jeszcze żadnych skurczy- tylko twardniejący brzuszek podczas chodzenia :)
w następnym tyg. wielkie prasowanko i pakuję torbę do szpitala :)

dziewczynki nie rozpakowujcie się za szybko :)

reklama
hej dziewczyny :)

mnie coś podejrzane bóle nękają, tu coś zaboli, tu coś przykurczy w dole brzucha, dziwne, do wczoraj ich nie miałam

lena masakra z tą koleżanką
ale patrz jak dobrze, że wyczaiła i w szpitalu się znalazła
ale to chyba rzadko się zdarza, nie :/?
No dobrze, że wyczaiła tym bardziej, że rok temu straciła dziecko w 9 miesiącu ...to dopiero szok jest...dlatego tera z każdym bólem jeżdziła na ostry dyżur i na dobre jej wyszło....bo przynajmniej małą ma przy sobie;)

też sie nad tym zastanawiam i postanowiłam że tak! my jedziemy pod koniec sierpnia :) wiadomo że nie będziemy siedzieć na plaży ale spacerki dobrze nam zrobią a przedewszystkim te powietrze. zobaczymy jeszcze z jakie charakterne bedzie nasze dziecko :) jadąc nad może masz dostęp do lekarzy i aptek (w razie czego). więc myśle że nie ma sie czego obawiać :)

ale pogoda, nic sie nie chce.. a ma być jeszcze gorzej... gdzie ten maj...

u mnie zaczeły sie sny o porodzie i o tym że żle mnie traktowali na IP. masakra jakaś.

moje staniki też wczoraj przyszły. są niezłe.

ja na szczęście nie czuje jeszcze żadnych skurczy- tylko twardniejący brzuszek podczas chodzenia :)
w następnym tyg. wielkie prasowanko i pakuję torbę do szpitala :)

dziewczynki nie rozpakowujcie się za szybko :)
A gdzie jedziesz???My szukamy jakiegoś fajnego pensjonatu bądż hotelu:)
Chyba, że dziewczynki z nad morza cos doradzą;)

Kochane mam pytanie czy z dzieckiem 2 miesięcznym można jechać nad morze??

myslę,że wszytsko będzie zależało jak maleństwpo będzie sie rozwijało, jesli nie będzie chorowało i na zawnątrz będzie ładna pogoda to jak najbardziej; już i z mniejszym ludzie jeżdżą jeśli tylko z maluszkiem jest wszystko ok

witam przedpoludniowo

juz po sniadaniu i zielonej herbacie, dzis sie w koncu wyspalam

Ewela ja tez najlepiej na plecach spie, te kosci lonowe chyba mi sie rozchodza

Annecznik moj ojciec jest z tych co to uwaza ze rola faceta przy porodzie to cicho siedziec przy flaszce i opijac malucha a nie z zona na porodowce, pewnie tez bedzie chcial wnuka opic z tatusiem

Scorpioniczka my tez w weekend wpasowujemy kolyske do sypialni tylko planuje maluszka miec przy sobie do roku, strasznie boje sie tych dzieciecych bezdechow

dziewczyny a czy kupujecie dzidziusiom spiworki? tu sa bardzo zalecane, no i nie trzeba w nocy maluszka przykrywac
Ja mam 2 śpiworki, 1 grubszy, drugi cieniutki. nie wiem za tem czy kołderka też się przyda, ale mam i tę bo dostałam o mojej małej crześnicy

A gdzie jedziesz???My szukamy jakiegoś fajnego pensjonatu bądż hotelu:)
Chyba, że dziewczynki z nad morza cos doradzą;)

to zależy do jakiej miejscowosci chcecie jechac:)

hotele sa strasznie drogie wiec lepiej pensjonat lub prywatne kwatery bardzo duzo ludzi wynajmuje pokoje w sezonie letnim wiec jest gdzie wybierac:)

Lena w tamtym roku byliśmy we Władysławowie i Chłapowie koło władka i bardzo nam sie podobało. teraz myślimy raczej nad nad krynicą morską(mamy ok 2 godziny drogi). jeszcze nie wiemy. zdecydujemy w lipcu.wybieramy przeważnie kwatery prywatne-zdecydowanie taniej. a wy gdzie?

My wybieramy się nad morze jak mała skończy miesiąc do Łeby :) Jak któraś z Was poszukuję miejsca noclegowego to służę kontaktami :) Gdzie jak gdzie ale nad polskim morzem dziecko się wykuruje a nie zachoruje :) no chyba ,że ktoś w sztorm zamierza śmigać na spacery wtedy może być gorzej. Zbawienny jod, powietrze , relax czy może być coś lepszego ?? :)

Klementinka
Nam położna poleciła śpiworek , w szpitalu też dostaniemy do domu także ja się zdecyduję na zakup , bo wiadomo ten ze szpitala to chyba będzie tylko na 2-3 tygodnie:)

Ostatnia edycja:
No dokladnie kwatery prywatne i nie blisko centrum,bo wieczorami imprezy i ludzi jak wracaja to sie dra. Wiec dla spokoju lepiej jakies 500-700m od morza wybrac pokoj.

Bosze ,ale mam lenia w tyłku , musze odstawic ten komputer i sie ruszyc. :eek:

Moja matka wpadla i mowi tak : ty znowu przed tym komputerem nie wiesz,ze to dziala na dziecko , z nim bedzie cos nie tak - dzizes :no:

reklama
No dobrze, że wyczaiła tym bardziej, że rok temu straciła dziecko w 9 miesiącu ...to dopiero szok jest...dlatego tera z każdym bólem jeżdziła na ostry dyżur i na dobre jej wyszło....bo przynajmniej małą ma przy sobie;)

A jak dokładnie ją bolało? jej ale mam teraz starcha.... nie dość że humor do bani, Kadry w pracy coś popątały i nadal nie mam wypłaty, a tu zarz kolejna to jeszce zaczełam mieć paranoje. Lenka i jeszce twój news.... normalnie się rozdygotałam.

Do góry