Mi lekarz powiedział że nie powinnam się stresować liczeniem ruchów, chyba że nie będę ich czuła to wtedy się zgłosić. Tłumaczył że liczenie było bardzo istotne kiedyś, gdy nie było USG i nasze mamy nie miały możliwości takich badań jak my. Ale gdy mały ma spokojniejsze dni to dla wewnętrznego spokoju liczę czy w ciągu godz pojawi się ich 10.
Dziewczyny powiedzcie mi...w tym miesiącu minie pół roku jak jestem na zwolnieniu...Czy teraz musęe się gdzieś indziej zgłosić by dostać kolejną pensje w maju? Czy nadal ZUS wypłaca po upływie tego pół roku.
Przepisy się zmieniły i ZUS wypłaca pieniązki przez cały okres ciąży więc nic nie musisz zgłaszać.
Agi78 ale jesteś dzielna, fajnie że masz dobrą opiekę w szpitalu. Trzymaj się razem z maleńką :-)
Witam sie z rana
ewela- dowiedzialam sie tyle że jak chcesz poród rodzinny to facet musi być 5 razy na zajeciach, to ze wykupisz sobie porod rodzinny wcale nie oznacza ze bedziesz miała sale pojedyńcza bo połozna mowi ze teraz jest duzo porodów i czasem ciezko z miejscami i czesto lezy sie po dwie no chyba ze jedynki sa wolne, a co do rodzenia z mama to ordynator nie bardzo zezwala na takie porody trzeba isc do niego z mama i pogadac ale z tego co wiem to mama tez musi chodzic na szkole razem z rodzaca jesli meżczyzna nie moze bo wtedy chyba nici z porodu rodzinnego niby
Dziwnie macie z tym porodem rodzinnym, my z mężem nie chodzimy na szkołe rodzenia, będziemy rodzić w innym szpitalu - nie tam gdzie mój lekarz prowadzący pracuje i bez problemów mąż może być przy porodzie i za nic się nie płaci. Myślałam że tak jest już wszędzie.
Anik79 wspólczuje z tym pokojem, mnie też by szlak trafił gdyby po remoncie kuli mi w ścianach