reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

dziewczyny moja niunia od 2 miesiecy nosi kucyki... dzisiaj jak jej wlosy czesalam to okazalo sie ze siegaja do brody :-) Dla nas dlugasne wlosy to normalka. tylko smiesznie wyglada bo te wlosy co w kucyki wiazemy to tylko na czubku glowy bo na bokach i z tylu sie wytarly i teraz odrastaja - maja juz ze 2 cm. no ogolnie slodziutko wyglada z kucykami chociaz teraz jak jest wieksza to juz nie ma tej roznicy miedzy nia a rowiesnikami bo im tez podrosly.

reklama
co do @ to nie karmilam za dlugo wiec pojawila sie cos kolo 2 miesiecy po porodzie ale za to taka ze myslalam ze urodze jakies drugie dziecko o ktorym zapomnieli jak rodzilam pierwsze. lekarz powiedzial ze sie unormuje. zaczelam brac tabletki antyk. i pomogly o tyle ze mniejsze krawienia ale boli dalej mocno :( przed ciaza bolu prawie nie bylo, krwawienia niewielkie bo tablety szly przez 5 lat non stop a teraz to az mi sie nie chce przerw robic miedzy opakowaniami bo miewam takie bole ze w nocy spac nie moge - jak w pierwszej fazie porodu po oksytocynie!

dziwne jak to się zmienia wszystko, bo ja właśnie marzena takie bóle jak po oksytocynie, czy w ogóle skurcze mialam zawsze właśnie do ciązy, co miesiąc od 12 roku zycia, mówię Wam to była katastrofa, nie raz kończyło się na wzywaniu pogotowania i mocnych zastrzykach, a teraz to nawet mnie nie zakłuje, ale niech tak zostanie

No wlasnie wiekszosc kobiet ktora miala bole miesiaczkowe to po porodzie juz ma mniejsze - nie wszystkie niestety. ja mialam okropne bole od pierwszej miesiaczki az zaczelam brac pigulki i sie uspokoilo. potem przed zajsciem w ciaze po odstawieniu pigulek ze 3-4 @ byly bezbolesne. no a po porodzie to katastrofa. ostatnio nawet nie zrobilam przerwy pomiedzy opakowaniami bo nie chcialam @ :-p Ja mialam cesarke i sie zastanawiam czy to ma zwiazek. gin mowi ze nie i ze powinno sie uregulowac juz niedlugo.

Ja też miałam cesarkę i gdyby nie to że biorę tabletki to bym o @ wogóle nie pamiętała. Na szczęście nigdy nie miałam bolesnych i po porodzie to się nie zmieniło.

Ja kiedyś miałam okropne bóle, a po porodzie trzy razy miałam @ zupełnie bezboleśnie i już się cieszyłam że tak zostanie, a następne jakoś dziwnie- boli dość mocno, a przy okazji jest mi niedobrze, słabo i robię się zielona na twarzy :eek: ostatnio mnie z pracy wyganiali bo straszyłam gości na recepcji :-D

Ja przed pierwszą ciążą miałam też bolesne @ ale po porodzie to się zmieniło a po drugim porodzie znów się zmieniło i mam 2dniowe bóle głowy:tak:

reklama
Do góry