reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Rusia 'Ty sie zapytaj czy bardziej im o 250f chodzi czy o to ze dziecko nie chodzi!! dla mnie to chore jakies!!!!!

U nas takich problemow nie robia...tylko najwazniejsze zeby zgloic ze dziecko nie przyjdzie... zadnymi karami tez nie strasza...oni dostaja swoja kase od panstwa i koniec...

tu panstwo takie wymogi narzuca..i to rzad straszy karami...daje, dofinansuje i tez wg. oczekuje.....dla mnie tez to jest chore!...temat rzeka..

reklama
Turysta - może być - ale ja jestem baardzo wymagająca :-)
geberalnie film przyjemny w ogladaniu, ale to taki amerykański film pod publiczkę, przewidywalne zakończenie ( ja od razu się domyśliłam i się sprawdziło), nie przepadam za Jolie ale miło było na tą posągową babeczkę popatrzeć a Depp zawsze mnie kręcił więc będę w tej kwestii nieobiektywna - Był BOSKI :-)
film opowiada o babce zakochanej w facecie, który okradł jakiegoś mafioza na 2,3 miliarda dolarów, nie widziałą się z nim od 2 lat, a teraz on po operacjach plastycznych ( bo nikt łącznie z nią nie wie jak wygląda) poróbuje się znią spotkać w Wenecji, daje jej instrukcje co ma robić i w całą tą rozgrywkę zostaje wplątany tytułowy Turysta ( Depp), depczą im po piętach zarówno policjanci jak i gangsterzy ...
do obejrzenia :-)

ja czekam na czarnego łabędzia ale sądzę że nie puszczą tego w BabyKinie - za mroczne , a babeczki przychodzą również z dzieciakami ok 2 lat

za tydzień: Jak zostać królem :-)

No właśnie się zastanawiałam nad tym filmem ze względu na Johnego Deppa. Jest rewelacyjny. Ale skoro piszesz, że film amerykański, pod publiczkę, to sie chyba nie skusze. ;-) Mimo krajobrazów weneckich :-)

ale Mamoot to jest moje subiektywne zdanie, mnie film jakoś szczególnie nie trzymał w napięciu bardziej określiłabym jako romantyczną sensację, trochę średnich pościgów, scen łóżkowych brak, raczej pokazane emocje oczami itp , chyba bardziej zaskakujący i trzymający w napięciu był film Salt z Jolie (jeśli trzymamy się obsady)
no ale zalezy kto co lubi
ja dla Deepa poszłam i trochę się napatrzyłam - więc polecam :-D

Kasiu zalezy co chciałabyś obejrzeć, sensacje? komedie?

podobało mi się "Aż po grób" ale z komedią to nie miało nic wspólnego oprócz paru śmiesznych tekstów, generalnie film daje do myślenia taki trochę obyczajowo-psychologiczny
z polsich "Latające świnie" - ale to dlatego że zupełnie inna tematyka, trochę inny niż standardowe pozycje polskich rezyserów, no i Małaszyński z gołym zadkiem przez 3 sekundy :-)
z babskich : " Kochaj jedź i módl się" ale to typowo babski obyczaj, w pewnych momentach ciagnie się nie miłosiernie ale mi się podobało, najbardziej utkwił mi jeden tekst : " jeśli decyzujesz się na dziecko to musisz być tego tak pewna jakbyś chciała sobie zrobić tatuaż na twarzy " ( mogłam przekręcić słowa ale kontekst został ) :-D
Harry Potter - trochę się bałam - strasznie mroczna bajka - dziecka bym nie posłała na to do kina, tylko że ja straszna strajdupa na filmach jestem :-)
fajny był też Socjal Network ale trzeba bardzo uważnie oglądać film bo to jest film głównie "mówiony" - ale ciekawy

to sa filmy które pamiętam tych co nie pamiętam wychodzi na to że nie powinnam polecać :-)

Dzięki Fusiku! Z wymienionych przez Ciebie filmów oglądałam Skrzydlate Świnie - wg mnie świetny:tak: oraz oczywiście Harrego Pottera. Pisze oczywiście, bo czytałam i oglądałam wszystkie części;-)
Nie mam ulubionych rodzajów filmów - wszystko zależy od nastroju. Nieraz lubię głupkowatą komedie romantyczną, innym razem coś ambitniejszego, dlatego wszystkie pozycje mile widziane:tak:
Cos mi ten Social Network mówi - chyba chcieliśmy to oglądnąć...

No ja na koncert nie poszłam bo zaraz po 11 wczoraj zadzwonili z przedszkola ze Wojtek ma gorączkę i żeby go zabrać wiec potem lekarz apteka i dom no i nie zostawię przeciez dziecka z gorrączka bo tylko mamusia i mamusia, pójdę kiedy indziej.

A ja nie jestem kinomanka , nie lubię chodzić do kina;)

Sylwia - zdrówka dla Wojtusia :-( oby szybko się wykurował

Kasia - Socjal Network jest o twórcy Facebook'a

reklama
Do góry