reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Rusia ale numer :szok::szok:.... u nas teoretycznie nie mogą dziecka nie przyjąć do przedszkola ale jest wielka kartka : "prosimy o nie przyprowadzanie chorych dzieci do przedszkola" , szkoda żeby chore dzieci zarażaly zdrowe.... ale z drugiej strony nie jestem za przesadnym trzymaniem pod kloszem, z katarkiem do przedszkoal - ok, ale z zapaleniem oskrzeli lub na antybiotyku - to już nie

reklama
Rusia u nas jest podobnie tzn. dzieci chodzace do przedszkola maja okreslona ilosc dopuszczalnych nieobecnosci tzw. jocker tagen. Jak sie te pule przekroczy to sie placi...i to sporo. Wychodza z zalozenia, ze jak juz edukacje funduja to nalezy z niej skozystac.... Pozostawie bez komentarza, ze tu ta edukacja zaczyna sie w wieku 5 lat. dzieci ida do przedszkola o8.30 do 12. Siedza maluja i ucza sie obcowania w grupie. I tak dwa lata. A potem jak juz maja 7 i ida do szkoly to sie od nich oczekuje ze w 3 miesiace naucza sie literek, czytac, pisac , liczyc itp. A jak nie to tez dobrze.
Widac chyba z tego postu, jaka jestem fanka tutejszego systemu... az za bardzo. Jakos ciezko mi zrozumiec tutejsza mentalnosc a zalozenia tutejszego szkolnictwa to juz zupelnie.... bo sa zupelnie pozbawione ambicji. Naprawde.

Sylka a na jaki koncert sie wybierasz?

My dzis tez mamy impreze do zaliczenia urodziny i chinski Nowy Rok w jednym....:-)

Rusiu to my byśmy chyba się nie wypłacili u Ciebie. Ola nie chodzi do przedszkola prawie 3 miesiące i nikomu to nie przeszkadza. panie same czasem mi mówią, żebym Oli nie przyprowadzała (wiedzą, że jestem w domu) bo źle wygląda itp.
Sylwia, Fusik Życzę udanej zabawy.

Rusia 'Ty sie zapytaj czy bardziej im o 250f chodzi czy o to ze dziecko nie chodzi!! dla mnie to chore jakies!!!!!

U nas takich problemow nie robia...tylko najwazniejsze zeby zgloic ze dziecko nie przyjdzie... zadnymi karami tez nie strasza...oni dostaja swoja kase od panstwa i koniec...

reklama
Dziewczyny imprezowiczki - bawcie sie dobrze!

Ciekawa jestem tego filmu "Turysta" - Fusik, daj znac, jak wypadł.

Do góry