reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Kasia, daj przepis na blok czekoladowy! Martusia już zaczyna jeść w miarę normalnie, to jakoś w tygodniu zrobię- już mi ślinka cieknie!
Ell, mi też ciężko na sercu jak nadchodzi poniedziałek i trzeba iść do pracy- tym bardziej, że ja pracuję do 17.15, więc najwcześniej o 18 w domu jak autobus łaskawie przyjedzie o czasie, a często i później- taka praca... Teraz już nic nie będę kombinować, bo drugie dziecko w planach, i jakbym zmieniła pracę to plany trzeba by było przełożyć, a tego nie chcę- ale po macierzyńskim chciałabym wrócić na 3/4 etatu i tak już zostawić na stałe, tylko nie wiem, czy u mnie w firmie to będzie możliwe, tzn. wg prawa pracy pracodawca nie może się nie zgodzić na takie rozwiązanie i przez rok pracownica jest chroniona przed zwolnieniem- tylko pytanie jak przepis ma się do rzeczywistości i co będzie po tym roku.

reklama
Ja też chcę przepis!!!!
Dziewczyny bardzo Wam współczuje, tej tęsknoty za maluchami. Ja siedzę w domu i bardzo cieszę się, że mogę patrzeć jak fajnie i szybko się rozwijają. Oczywiście są i tego minusy...

Byłyśmy dzisiaj u alergologa.Ola po testach. Zero alergii, zdrowa jak byk.

Fredko, to świetnie, że bez alergii :-)

No to ja nie moge narzekać na pracę. Jak posżłam na pół etatu po macierzyńskim ze Stasiem (czyli jesień 2008), tak do tej pory mam te pół etatu. I na razie nie zamierzam tego zmieniać. Prosili mnie, żebym się zastanowiła nad zwiększeniem etatu, ale ja odmówiłam na razie.

ja też myślałam o zmniejszeniu etatu.. ale jak już byłam blisko podjęcia tej decyzji to zaproponowano mi zmianę stanowiska i niestety nie byłabym w stanie realizować obowiązków na 1/2 etatu, jedynie co to często w sumie mam możliwość pracy w ciszy w sobotę za wolny dzień pracy w tygodniu, dla nas to super, bo przynajmniej mniej kombinowania w zakresie odbioru dzieciaków itd. Dlatego z tej okazji często korzystam:)

Co tu wogole taka stypa ,co???
Ja od wczorj zaczelam znowu pracowac...kurde nie moglam sie na obroty wkrecic...normalnie szlo mi to jak krew z nosa...za wolno!!!!! ale dzis juz mam nadzieje ze bedzie git...chce skonczyc co mam dzis zeby na jutro nie miec...no i wtedy dopiero znowu kolejna partia w poniedzialek...
Zlew musimy nowy kupic... bo mielismy nadpekniety,Adam jakos nacisnal w to miejsce i wpadl kawalek taki wielkosci reki do srodka :-D tak ze mamy super zlew...ale moze to i dobrze bo ja chcialam cos nowego w tamto miejsce...nowy zlew z szafka itp.

Mi to się marzy łazienkę zrobić, bo coraz bardziej mnie w oczy kłuje- tylko jak się zaczęliśmy rozglądać, to kasy na to trzeba tyle, że szok, nie wiem, czy się uda w tym roku, bo chcieliśmy z kredytami podgonić trochę :-(

reklama
a ja planuje w koncu malowanie tu zrobic:S hahaha ale zerro checi:p

ide z mlodym na ploty, pozniej po Dusie, wieczorkiem w gosci..
wczoraj bylam u fryzjera...zeszlo do 20-30:p
a przedwczoraj basen, sauna silownia...czasu brak, bo jak uwolnie sie od dzieci to korzystam i "fruwam":p
w piatek babska impra a w sobote urodiny kolegi..i kiedy ja mam zbnalezc czas na bb?
a tesknie pipki moje!...

Do góry