reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
co do porzadków to ja też nie lubie sprzątac i w tym roku olewam okna, na święta jedziemy do rodzinki, tam na pewno będzie porządek;-) a okna umyję jak wrócimy, mąż się Iza zajmie a ja oknami:-p

i szczerze zazdroszcze wam tych ogródków z huśtawką i hamakiem, przedwmną niestety jeszcze 15 lat spłacania kredytu z obecnego mieszkania więc o domku z ogródkiem moge tylko marzyć. Chyba że wygram w tego totka.Sylwia to ja obstawiam 17:-p

No my raczej źle jakoś nie mamy finansowo, nie ma na co narzekać, ale nie wyobrażam sobie żebyśmy mogli się budować (czytaj spłacać kredyt przez jakieś 20 lat). Na szczęście moi rodzice kiedyś pomyśleli i pobudowali się i mam teraz domek z ogródkiem. Bo to jest super sprawa. Kupa moich znajomych teraz się z mieszkań do domów przeprowadza. Jednak znajomi, huśtawka, grill to super sprawa. No i nie trzeba z dzieckiem na plac zabaw biegać tylko swój zrobić. Naprawdę każdemu polecam.

Widzicie jednak co osoba to charakter bo my dom z ogrodkiem mamy a od sierpnia przeprowadzamy sie do mieszkanka i wcale mi nie zal. Moze za jakis czas zatesknie za domem ale na razie jakos nie czuje, ze zle robimy:-)
No ale fakt faktem, ze wieczorki w ogrodku maja swoj urok. A i do wiekszej przestrzeni czlowiek sie z latwoscia przyzwyczaja:-)

A co do sprzatania to tez tego nie lubie i przyznam , ze sprzatam jak juz trzeba. Teraz na wiosne tez pewnie skorzystam z uslug bo jak pomysle o tych wszystkich metrach kwadratowych i oknach to gesiej skorki dostaje. No i trzeba bedzie chatke niezle wypucowac przed sprzedaza wiec niech juz to profesionalisci robia:-)

No właśnie, różne są gusta i upodobania. Ja przez 20 lat mieszkałam w domku na wsi. I z radością się wyprowadziłam do miasta, bo tam życie zaczynało być uciążliwe, ale głównie ze względu na to, że w małej wiosce wszyscy wszystko o sobie wiedzą (a raczej wiedzą o tobie więcej niż ty sama...:baffled: ) W mieście czuję się swobodniej, ale za to tęsknię za domkiem...:sick: Najchętniej wybudowałabym się na osiedlu, na którym teraz mieszkam:-D Tylko niestety nie ma tu działek na sprzedaż:-D No i niestety też w tej chwili nie stać nas na to...:-(

To prawda, co człowiek to inaczej. Ja nie wyobrażam sobie mieszkania w bloku. Brakowałoby mi tej przestrzeni jaką mam teraz, tego, że nikt mi za ścianą nie rozrabia. No i życie w bloku jest dużo droższe.

reklama
My szukamy właśnie domu ale zawsze uważałam że jedną z wad posiadania domu są wysokie koszty jego utrzymania. Basia dlaczego uważasz że życie w bloku jest duzo droższe?

Do góry