reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Asiu a jak to z tobą jest bo z Rusałkowej listy wynika że masz termin na dzisiaj, a na suwaczku jeszcze 6 dni?

reklama
Asiu, jak wiesz czop jeszcze o niczym nie świadczy - może odejść kilka tygodni przed porodem, ale fakt, jest to jakieś "światełko w tunelu" :D
Może nie nastawiaj sie na środę, tylko np. na sobotę, niedzielę???

AniuS - to pewnie wlasnie TO!!! trzymam kciuki za szybki i latwy porod!!:)) :) :)
KasiuDe- to tez moga byc poczatki porodu...
Asiu- nastaw sie na jutro :) :) :) :) :)
Sumka zostaniemy same na posterunku.... ;D ;D

hehe cos sie chyba Rusalce pomylilo ;D
Termin mam na 15.06 a nastawiam sie na srode bo wtedy bedzie moj lekarz, zajmie sie mna jak nalezy i krzywda sie nam nie stanie ;D Wolalabym zeby byl przy mnie a ma dyzur tylko w srode ( 24h) .

Pewna dziewczyna w podobnej sytuacji do mojej przyszla tez na umowiony dzien ( termin porodu ) do szpitala , podlaczyli jej jakas rurke do szyjki z plynami ktore maja ja przygotowac na wywolanie a nastepnego dnia rano dostala oksytocyne i po 5 godzinach juz byla z dzidziusiem. Bede bardzo szczesliwa jesli ktos zaproponuje mi takie rozwiazanie

Mam nadzieję, że to już to, choć te bóle podbrzusza troszkę jakby mniejsze, ale są!! Będę się modlić, żeby to juz było to!! Tym bardziej, że nie mam motywacji do opóźnienia porodu z powodu meczu, bo z mojego małżonka taki kibic piłki nożnej jak ze mnie kibic żużla, czyli żaden :)

On to nawet chyba nie będzie chciał tego meczu oglądać :)

Jakby cos ruszyło ostrzej, to skoczę jeszcze na bb i dam Wam znać!! :) A jak nie, to wpadnę w niedzielę wieczorem sie pożegnać, bo w poniedziałek do szpitala...

A mi czop w ogóle nie odszedł...albo odszedł razem z wodami i nie było widać albo odchodził sobie powoli bo upławy słuzowe miałam obfite.

Jeśli mogę coś poradzić - tym, które jeszcze podwójne - jeśli macie w planach czytać "Język niemowląt" Tracy Hogg albo " Pierwszy rok zycia dziecka " (kontynuacja "W oczekiwaniu na dziecko") to róbcie to teraz!!! Wg mnie warto to przeczytać ale mi się teraz udaje po parę stron a czasem nawet nie - cięzko znaleźć czas a jest w tych książkach mnóstwo odpowiedzi na nurtujące młode mamusie pytania :)

no mi czop odszedl tydzien wczesniej, ale w calosci to chyba dopiero w czasie porodu, a wody to odeszly troche na poczatku jak juz mialam skurcze, ale w calosci to dopiero razem z maluchem....troche ciezko sie parlo, bo maly sobie plywal w tych wodach hehe i co go wypchnelam troche to sie cofal i tak 45minut hehe

a ze skurczami to jest bardzo roznie, bo czesc dziewczyn dochodzi do 4cm rozwarcia przy takich miesiaczkowych bolach, a mnie jak zaczelo bolec to z grubej rury i kazdy kolejny skurcz byl mocniejszy i nie mialam ZADNYCH watpliwosci, ze TO JUZ ;D moze przez to ze tak bolalo, to szybko wszystko poszlo...podobno im mocniejsze skurcze tym efektywniejsze

w kazdym razie teraz wiem, ze porod ciezko przegapic ;)

i bym zapomniala przypomniec, ze.......postanowilam, ze zaczne rodzic w nocy z 27 na 28 i ze Olafek urodzi sie 28 ;D ;D ;D ;D ;D
no i urodzilam zgodnie z postanowieniem ;D

reklama
Gratulacje dla Głuszka narezcie sie doczekała

u mnie jest ak jak pisał Agatatje rozwatrcie mam na 2cm i bóle tak jak przy miesiączce ale wczoraj załeło mnie cos kłuc po brzuchem jak sie smiałam i napinałam miesnia przy przekrecaniu sie na łóżku dzisiaj jak narazie jest ok moze to z powodu przegranego meczu naszej reprezentracji :laugh: :laugh:
jak bedzie mnie dzisiaj bolałao to zadzwonie do lekarza nie wiem czym to moze byc spowodowane ale maluszek byl bardzo aktywny wiec pomyslalam ze to nie moze byc nic strasznego zobaczymy

Do góry