reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

czerwcowe ploteczki :D

aniashorsa pomyśl jak ja się czuję, W najgorszych koszmarach nie spodziewałam sie urodzić 29 V i nadal być w ciąży...............

Ell moze urodzisz jak mąz wróci ze szkolenia - głowa do góery!!!!!

reklama
A najgorsze to, że statystycznie 25% dzieci rodzi sie przed terminem, 5 % w terminie, a 70% (!!!) po terminie... Buuuuu :mad:

AniaS - czasem sa takie gorsze dni....dopadaja nas niespodziewanie i dreczymi sie jakimis dziewnymi myslami..moze to przez ta pogode...
jakby slonko zaswiecilo od razu by nam lepiej bylo....
nie wiedzialm ze az tyle po terminie sie rodzi....zawsze ,myslalm ze wiecej rodzi sie w 38, 39 tygodniu.....

ell
- nie martw sie, wytrzymasz i urodzisz jak wroci...:)))))

Trzymaj się AniuS u mnie podobnie. Mnie ginka trochę nakręciła gdzieś koło 30 tg, że szyjka się otwiera więc miałam schizę, że będzie wcześniak. A tu do terminu 3 dni i....nic. No chyba, że jestem jakaś inna i objawów nie widzę. Czop na miejscu, brzuszek trochę niżej, ale jak na mój gust dalej wysoko, o skórczach raczej pomarzyć można. Co najwyżej krzyż mnie boli i podbrzusze troszeczkę - może tak to ma wyglądać. No cóż ostatnio ginka powiedziała, że jeszcze się spotkamy no i chyba wyjdzie, że wiedziała co mówi Jak nie urodzę to w czwartek na wizytkę się wybieram. Tylko do szpitala się nie dam zamknąć. Pocieszam się, że będzie jak u Agaty - maluch wie, że mama mówiła 3.06 i się zastosuje grzeczne dziecko.

Może to po terminie to dlatego że dużo dziewczyn ma cykle troszkę dłuzsze niż 28 dni a termin się wylicza z 28...no i pewnie też dlatego że w dzisiejszych czasach duzo sie oszczędzamy i dużo osób bierze jakieś leki na podtrzymanie - a to podobno też sprzyja przenoszeniu

ja też uważam ze to wina tych leków i ja mam cykle 30 dniowe - więc moze 31 V coś puści - a jak nie to 1 VI - mam nadzieje ostateczność....... i moje dziekco same sobie będzie winne ż esie w dzień dziecka urodzi - starci jeden prezent - ale to już jej problem - niech wyłazi dziś to będzie mieć fajnie......

reklama
A Ty, Głuszku, dlaej na posterunku?? Miałam nadzieję, że Cię ruszyło... Nie, żebym Cię tu nie chciała :) :) :) ale wiem, jak już byś chciała urodzić...

I co postanowiłaś z rycyną?? Próbujesz, czy dajesz Marysi jeszcze szansę??

A tak się zastanawiam - czy te czopki glicerynowe dałyby taki sam efekt, jak rycyna??

Do góry