reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
Remont stoi, a właściwie nie ruszył, bo dopadły nas przepisy. Pożarowe. Okazało się, że urząd do pozwolenia na budowę (na przebicie stropu) wymaga ekspertyzy pożarowej. Sprawę odłożylismy na po wakacjach. No i teraz czas się tym zająć.

Wakacje miałam długie, nieco monotonne ale długie. Pod koniec chłopcy już mówili, ze chcą do Warszawy. Tęsknili do przedszkola i szkoły. Szczególnie ten radosny powrót do szkoły mnie cieszy. :-)
A ja powoli ogarniam mieszkanie po wojażach.

Ale jestem ciekawa, jak Wasze dzieci radzą sobie w szkole.
Pamiętam moje emocje rok temu. Powrót po wakacjach do szkoły, to jednak powrót uz na znajomy grunt. Wojtek pierwszy tydzien jeszcze jakoś był mało wdrożony, jakby z glową w innym świecie. Teraz już chyba załapał tryb szkolny. I ja też - 3 razy z tygodniu na 8.00 rano. Oj wcześnie trzeba wstawać ;-)

U nas wszystko działa już w miarę sprawnie. Wojtek zaczyna lekcje pózniej ale rano z uśmiechem maszeruje na świetlice, pierwsza piątka już jest a codzienne odrabianie lekcji nie jest takie złe;)

U nas jest system zmianowy. 2 razy lekcja zaczynają się koło południa, a 3 razy - na 8.00. Ale też jest pełen zapału. Choć wiem, że jak zacznie być więcej zadawane, to będzie trudniej.
Idę wrzucić fotki z wakacji. Sporo tego :-)

u nas jest dobrze, na razie tylko przerwy się Karolowi nie podobają bo mu za głośno:) (wychodzi jego nadwrażliwość słuchowa) szkoła mała - 2 klasy pierwsze wiec mają swoją tylko dla siebie salę i codziennie na 8, dużo zajęć dodatkowych, w planie oprócz angielskiego niemiecki, gra w szachy, biblioterapia, zajęcia psychoedukacyjne, gimnastyka korekcyjna...generalnie ma w poniedziałek 5 lekcji a od wtorku do piątku 6....także ze szkołą ok tylko te choróbska nam zyć nie dają, martwie się czy się szybko z boreliozą uporay...i jeszcze Bartolo się rozchorował tydzień po rozpoczęciu przedszkola- tak dziwnie ciągle go brzuch boli i Karol z czwartku na piątek całą noc wymiotował i nie chce w ogóle jeść...nie wiem czy to już przez ten antybiotyk na boreliozę czy jakiś wirus :(

U nas póki co szkola jest ok. Tez są dwie pierwsze klasy niestety bardzo liczne Wojtek chodzi do mieszanej gdzie są 6 i 7 latki. Z dodatkowych zajęć. Chodzi na karate 2 razy w tygodniu i będzie jeszcze od października chodził na robotyke.

Fajnie, że Karolowi szkoła się podoba. :-)

Robotyka! Niezłe :-)

U Wojtka pod koniec 1 klasy dzieci zaczęły wychodzić na przerwę na korytarz. No i teraz w 2 klasie też. Ale Wojtek często woli posiedzieć w sali i w cos pograć, poczytac itp. Też raczej typ spokojny :-)
Wojtek tak jak w zeszłym roku chodzi na judo i na angielski dodatkowy.

reklama
Mamoot a jaki u Was koszt tego angielskiego? Wojtek jest strasznie zajawiony na punkcie nurkowania zaliczył profesjonalny kurs nurkowy ma pierwszy stopień Bubblemaker PADI;)

Do góry