reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

haha Syla matko- dobrze ze sie nie polamalas:O

Baska- zgadzam sie z Toba..i gdybym miala wybor Klaudia tez chodzilaby jak najdluzej do przedszkola/zerowki...a dopiero pozniej do szkoly. Umie bardzo duzo jak na swoj wiek, czyta, liczy, pisze, zna 2 jezyki- juz od 3 roku zycia wiele sie od niej wymagalo, bo juz wowczas w przedszkolu byla dyscyplina i nauka - dlatego majac takie w srodku wyrzuty sumienia, ze szkola tak te maluchy cisnie...staram sie w domu dawac jej wiecej swobody...

reklama
Nie chce wychwalać nadmiernie Warszawy, bo jej się to nie nalezy :-), ale mam wrażenie, że jednak większość szkoł w Warszawie jest dośc dobrze przygotowana na przyjęcie sześciolatków. Nie mówię o warunkch w salach, szatnich i placach zabaw, bo na to sa pieniądze i szkoły to wykorzystują. Chodzi mi głównie o podejście do maluchów, o siedzenie w ławce 10-20 min, a nie 45, o przerwy dla dzieci wtedy kiedy chcą, a nie jak dzwoni dzwonek, o naukę przez zabawe, o 3 posiłki dziennie w szkole. Do takiej szkoły chce Wojtka posłac.
Inna sprawa, że dzieci w drugiej klasie (które sa przeciez o rok mlodsze od dawnych drugoklasistów) juz nie mają taryfy ulgowej, program gwałtowanie przyspiesza w porównaniu z pierwszą klasą i wymagania rosna. A dzieci rok młodsze niż kiedyś...
Swoja drogą w tej całej glupiej reformie jest luka prawna i nasze dzieci, jak skończa zerówkę, a rodzice nie chce ich posyłać do pierwszej klasy, to mogą wcale nie chodzić ani do szkoły ani do przedszkola. Bo zerówkę "zaliczyły", a na pierwszą klasę czekają. Tak to u nas jest z przepisami. Ktoś nie zauważłył, że w ten sposób można naruszyc ciąglość nauki.

Mamoot tylko pozazdrościć. Ale ja w sumie nie wiem jak jest z przygotowaniem szkół u nas;-)
Popijam kawku, a dzieciarnia gra w planszówkę. Nocka ok, radość u dzieciarni jest, więc fajnie. Dziś mamy w planach basen, no ale Olga coś zaczęła kaszleć i teraz nie wiem co z nią:sorry:

my dzis poki co planow na dziennie mamy- na pewno cos dla dzieci zorganizujemy (poki co moi rodzice przyjechali i pijemy poranna kawke;)...a wieczorem dziadki zajmuja sie lobuzami, a my idziemy ze znajomymi na miasto - przyjechala stara kumpela z PL na kilka dni znowu do Man..wiec swietujemy;)

co do szkol Mamoot- pozazdroscic!

U nas dzis ladna pogoda...Noemi pojechala z Adamem po felgi ,zabrali rower,maja w planie spacer po lesie... ja akurat robie obiad ,posprzatalam wiec mam spokoj-kocham to :-) Babska impreze musze zorganizowac,tylko cholera tak trudno wszystkie do kupy w jeden wieczor zebrac...
Rusia udanej zabawy...

Mojeszczescia-a tak moze nam cos napiszesz o sobie? Wyskoczylas nam jak filipek z konopii i nic o Tobie nie wiemy ;-)

Witajcie!!!!!!!!!!!!! Ala zaczęła jeździć na trójkołowcu. Chciałam z nią wyjść na dworek a tu ciągle wieje i wieje. A u Was?
Witaj mojeszcześcia!
Mamoot a gdzie znalazłaś taką szkołę? U nas spotkanie w tej sprawie jest w poniedziałek. Jednak nie pójdę, nie mam z kom dziewczynek zostawić. Bardzo żałuje.
Rusiu, super że masz chwilkę dla siebie. Korzystaj póki możesz. Życzę udanej zabawy.

bylismy z dziecmi na placu zabaw, Gracek z dziadkiem zostal- i ze znajomymi z psem, a my zabralismy Dusie do muzeum lotnictwa i nauki:-)teraz kawka, zaraz pokapiemy dzieciaki i zaczynamy sie szykowac na wieczor

reklama
Mojeszczescia, wszystkie chcemy Cię poznać :-)

Kasiu, na pewno z kazdym rokiem będzie więcej dobrze przygotowanych szkół i nauczycieli. Bo w tym całym zamęcie to dobry nauczyciel jest najcenniejszy. I oby nasze dzieci na takich trafiły.
Jak ma się Olga?

Fredziu, na oku mam dwie takie szkoły: na Wiktorskiej nr 69 i na Narbutta nr 85.
U mnie w okolicznych szkołach spotkania sa w tym tygodniu. Będziemy próbowali dotrzeć. Fredzia, anie możesz zostawić dziewczynek z teściami?

U mnie dziś nowości: wybraliśmy się z Marcinem po nowe oprawki dla mnie. Mam wybrane i czekam na szkła. Te okulary, które mam robilam chyba 7 lat temu!
Potem byłam u fryzjera, a po południu u znajomych. Slowem, same prszyjemności.:-)

Do góry