reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Mi doskwiera tylko zmęczenie i senność, poza tym wszystko dobrze :) mdłości pojawiają się tylko raz na jakiś czas :) no i brak apetytu pozostaje co mnie cieszy bo przynajmniej mogę kontrolować zdrowe jedzenie 😂🙈 startuje z dość wysokiej wagi więc będę się starała zbyt dużo nie przybrać, plus w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę 😵‍💫

reklama
Mi doskwiera tylko zmęczenie i senność, poza tym wszystko dobrze :) mdłości pojawiają się tylko raz na jakiś czas :) no i brak apetytu pozostaje co mnie cieszy bo przynajmniej mogę kontrolować zdrowe jedzenie 😂🙈 startuje z dość wysokiej wagi więc będę się starała zbyt dużo nie przybrać, plus w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę 😵‍💫
Też miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży :/

U mnie na razie okej, pomijając fakt, że bardzo często chodzę siku i jestem strasznie śpiąca. Rano byłam na badaniach w kierunku nadkrzepliwosci wrodzonej przez wywiad rodzinny, bo występowaly poronienia na etapie powyżej 12tc 😢. Kosztowało strasznie dużo ale już trudno, przy okazji zrobiłam resztę badan. Ale jakoś nie wydaje mi się, żebym mogła to mieć, nigdy u nikogo nie było problemów z zakrzepami, zatorami, płytki też miałam zawsze w normie, no zobaczymy.

Ja się jednak umówiłam na 23.10 do jakiejś nowej babki, z luxmedu bo mam pakiet ale nigdy nie korzystałam. Ogólnie to przerażają mnie teraz koszty wizyt prywatnych. Zobaczymy czy ta Pani przypadnie mi do gustu. Opinie ma tylko jedną i to niezbyt dobrą także zobaczymy
A do tego swojego ginekologa też idziesz czy już nie?

Dziewczyny które miały cukrzycę, mierzycie już cukier? Macie glukometry?
U mnie objawów praktycznie 0,czasen lekko mnie zemdli. Podejrzewam że najgorsze dopiero nadejdzie 😃
W ogóle wczoraj zrobiłam betę i tydzień temu miałam 100 a wczoraj 5049

U mnie objawów praktycznie 0,czasen lekko mnie zemdli. Podejrzewam że najgorsze dopiero nadejdzie 😃
Jeszcze nie mierzę bo muszę kupić paski. Glukometr mam. Dziś się za to zabiorę.

Jeśli chodzi o objawy to czuję się bardzo zmęczona. Ciągle chce mi się spać. Na dodatek mam mdłości które trwają cały dzień ale na szczęście nie wymiotuje. Ciągle chce mi się jeść i jestem bardziej emocjonalna niż zwykle.

Już nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty 🥰😍

Ja nie mierzę, ale już mi zapowiedzieli że będę musiała robić ten test glukozy 😵‍💫

Ja mam glukometr ale nie mam pasków. I nie mierzyłam jeszcze. A w którym tygodniu jesteś? To chyba super przyrost :)

reklama
No właśnie nie wiem. Chciałabym do niego chodzić ale na nfz a nie prywatnie. Szczerze mówiąc nie stać mnie na te wizyty. Ale głupio mi teraz odwołać tą wizytę prywatną i iść do niego na nfz. Co Wy byście zrobiły na moim miejscu?
Ja bym pierwszą zrobila prywatnie a potem spróbowała się przepisać na NFZ

Do góry