reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2025

Mi doskwiera tylko zmęczenie i senność, poza tym wszystko dobrze :) mdłości pojawiają się tylko raz na jakiś czas :) no i brak apetytu pozostaje co mnie cieszy bo przynajmniej mogę kontrolować zdrowe jedzenie 😂🙈 startuje z dość wysokiej wagi więc będę się starała zbyt dużo nie przybrać, plus w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę 😵‍💫

reklama
Mi doskwiera tylko zmęczenie i senność, poza tym wszystko dobrze :) mdłości pojawiają się tylko raz na jakiś czas :) no i brak apetytu pozostaje co mnie cieszy bo przynajmniej mogę kontrolować zdrowe jedzenie 😂🙈 startuje z dość wysokiej wagi więc będę się starała zbyt dużo nie przybrać, plus w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę 😵‍💫
Też miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży :/

U mnie na razie okej, pomijając fakt, że bardzo często chodzę siku i jestem strasznie śpiąca. Rano byłam na badaniach w kierunku nadkrzepliwosci wrodzonej przez wywiad rodzinny, bo występowaly poronienia na etapie powyżej 12tc 😢. Kosztowało strasznie dużo ale już trudno, przy okazji zrobiłam resztę badan. Ale jakoś nie wydaje mi się, żebym mogła to mieć, nigdy u nikogo nie było problemów z zakrzepami, zatorami, płytki też miałam zawsze w normie, no zobaczymy.

Ja się jednak umówiłam na 23.10 do jakiejś nowej babki, z luxmedu bo mam pakiet ale nigdy nie korzystałam. Ogólnie to przerażają mnie teraz koszty wizyt prywatnych. Zobaczymy czy ta Pani przypadnie mi do gustu. Opinie ma tylko jedną i to niezbyt dobrą także zobaczymy
A do tego swojego ginekologa też idziesz czy już nie?

Dziewczyny które miały cukrzycę, mierzycie już cukier? Macie glukometry?
U mnie objawów praktycznie 0,czasen lekko mnie zemdli. Podejrzewam że najgorsze dopiero nadejdzie 😃
W ogóle wczoraj zrobiłam betę i tydzień temu miałam 100 a wczoraj 5049

U mnie objawów praktycznie 0,czasen lekko mnie zemdli. Podejrzewam że najgorsze dopiero nadejdzie 😃
Jeszcze nie mierzę bo muszę kupić paski. Glukometr mam. Dziś się za to zabiorę.

Jeśli chodzi o objawy to czuję się bardzo zmęczona. Ciągle chce mi się spać. Na dodatek mam mdłości które trwają cały dzień ale na szczęście nie wymiotuje. Ciągle chce mi się jeść i jestem bardziej emocjonalna niż zwykle.

Już nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty 🥰😍

Ja nie mierzę, ale już mi zapowiedzieli że będę musiała robić ten test glukozy 😵‍💫

Ja mam glukometr ale nie mam pasków. I nie mierzyłam jeszcze. A w którym tygodniu jesteś? To chyba super przyrost :)

reklama
No właśnie nie wiem. Chciałabym do niego chodzić ale na nfz a nie prywatnie. Szczerze mówiąc nie stać mnie na te wizyty. Ale głupio mi teraz odwołać tą wizytę prywatną i iść do niego na nfz. Co Wy byście zrobiły na moim miejscu?
Ja bym pierwszą zrobila prywatnie a potem spróbowała się przepisać na NFZ

Do góry