Wolfie
Moderator
Ja, we wtorek.Kto oprócz mnie wizytuje w kolejnym tygodniu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja, we wtorek.Kto oprócz mnie wizytuje w kolejnym tygodniu?
Ja w czwartekKto oprócz mnie wizytuje w kolejnym tygodniu?
Badrdzo mi przykro z powodu straty trzymam najmocniej kciuki żeby wszystko teraz pieknie się rozwijałoNieśmiało witamy się w czerwcowym wątku
30.08 - om
30.09 - beta 96
02.10 - beta 183
7.10 - beta 1000
Ostatnia beta zrobiona z głupoty dla spokoju ducha, żeby sprawdzić, czy w ogóle rośnie, bo pierwsze wyniki niepokoiły mocno niskimi liczbami, kiedy w porównaniu do poprzedniej ciąży, tam były one dużo wyższe na początku (teraz już wiemy czemu i że aktualnie ciążę wyczułam zwyczajnie dużo wcześniej niż pierwszą)
Z om termin wypada na 6 czerwca. Z dzisiejszego usg wypada nam jednak nieco później - 16 czerwca. Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza i pęcherzyk wskazuje na 5+4 a nie jak om - 7+0. Zobaczymy za dwa tygodnie jak będzie wyglądać sytuacja, ale na ten moment lekarka jest dobrej myśli bo mamy pęcherzyk, ciałko żółte i jakiś cień zarodka też mignął na ekranie.
Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze, bo poprzednia ciąża zatrzymała się w dziesiątym tygodniu i w dwunastym na prenatalnych wykazano brak akcji serca. Skończyło się łyżeczkowaniem, bo nie chciałam tabletek i tego czekania... Pół roku starań i walka z własnym zdrowiem przyniosły efekt i no cóż... czekamy i po cichu liczymy na to, że tym razem będzie dobrze, zwłaszcza że zaraz stukną 33 lata, a zdrowie również wariuje i gdzieś tam każda zyskana szansa na założenie rodziny jest na wagę złota.
Na tę chwilę lekarze zabezpieczyli mnie już insuliną i heparyną, a także duphastonem do 12 tygodnia. W poniedziałek kontrola u diabetologa z wynikami dzisiejszego pobrania krwi, we wtorek wizyta u endokrynologa i decyzja co dalej z euthyroxem.
Ja w poniedziałekKto oprócz mnie wizytuje w kolejnym tygodniu?
trzymam kciukiNieśmiało witamy się w czerwcowym wątku
30.08 - om
30.09 - beta 96
02.10 - beta 183
7.10 - beta 1000
Ostatnia beta zrobiona z głupoty dla spokoju ducha, żeby sprawdzić, czy w ogóle rośnie, bo pierwsze wyniki niepokoiły mocno niskimi liczbami, kiedy w porównaniu do poprzedniej ciąży, tam były one dużo wyższe na początku (teraz już wiemy czemu i że aktualnie ciążę wyczułam zwyczajnie dużo wcześniej niż pierwszą)
Z om termin wypada na 6 czerwca. Z dzisiejszego usg wypada nam jednak nieco później - 16 czerwca. Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza i pęcherzyk wskazuje na 5+4 a nie jak om - 7+0. Zobaczymy za dwa tygodnie jak będzie wyglądać sytuacja, ale na ten moment lekarka jest dobrej myśli bo mamy pęcherzyk, ciałko żółte i jakiś cień zarodka też mignął na ekranie.
Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze, bo poprzednia ciąża zatrzymała się w dziesiątym tygodniu i w dwunastym na prenatalnych wykazano brak akcji serca. Skończyło się łyżeczkowaniem, bo nie chciałam tabletek i tego czekania... Pół roku starań i walka z własnym zdrowiem przyniosły efekt i no cóż... czekamy i po cichu liczymy na to, że tym razem będzie dobrze, zwłaszcza że zaraz stukną 33 lata, a zdrowie również wariuje i gdzieś tam każda zyskana szansa na założenie rodziny jest na wagę złota.
Na tę chwilę lekarze zabezpieczyli mnie już insuliną i heparyną, a także duphastonem do 12 tygodnia. W poniedziałek kontrola u diabetologa z wynikami dzisiejszego pobrania krwi, we wtorek wizyta u endokrynologa i decyzja co dalej z euthyroxem.
te pierwsze badania niestety tyle kosztują... Pamiętam mój szok w pierwszej ciąży ja zrobię od razu jakoś po wizycie.Kiedy będziecie robić te pierwsze badania? Ja chyba w czwartek a dostałam taką listę że z 500 zł zapłacę -.-
Cześć dziewczyny!
Zakładam wątek przyszłych czerwcowych mam. U mnie wychodzi na to, że to będzie sam początek czerwca gdzieś ok. 1-4.06.
Czeeeekam na Was mamusie
Witam się jeszcze nieśmiało .
U mnie pozytywny test 25 września i tego samego dnia beta 26. W sobotę już 105. Progesteron 23.
Mam czterolatka w domu .w maju tego roku poroniłam .Mam nadzieję że tym razem wszystko pójdzie dobrze
Ja w piątekKto oprócz mnie wizytuje w kolejnym tygodniu?