Przez to pewnie płacze ...dziecko nie może jeść non stop..moja malutka ma 3.5tygodnia je średnio co 3-4.5 h po 90 do 120ml mleka. Między czasie jeśli jest gorąco tak jak dzisiaj pije wodę do 15 ml w ciągu dnia . Póki co u nas nie ma problemów z brzuszkiem , ładnie śpi w nocy i elegancko przybiera na wadze.
A czym karmisz? Swoim mlekiem czy mm? I chętnie twoje dziecko pije wodę? Czy podajesz „na śpiocha”?
Ja karmię mm od samego początku . Wodę pije np. kiedy nie śpi z 2h.
Teraz śpi o wiele mniej w dzień , rozgląda się , leży na macie, w bujaczku i wtedy podaje wodę. Ona ogólnie jest dość spokojnym dzieckiem , odzywa się jak jest głodna lub pampers jest do zmiany i jej po prostu przeszkadza .
Wczoraj była u nas położna , mała waży już 4050gr. Rośnie jak na drożdżach , a była taka drobna
kąpiemy się co dwa dni , bardzo lubi .
Staram się ja usypiać po 22 czasami nawet koło 23 wtedy śpi do około 4 , zje i śpi do 7. Póki co nie mamy problemów z brzuszkiem , mała puszcza tyle bąków
kupkę robi raz dziennie , ale taka że oprócz pampersa body też są do zmiany
co do noszenia na rękach , wiadomo biorę ja , chodzę po domu , ale staram się ja usypiać po prostu odkładając do gondoli lub łóżeczka , patrzy się chwilę , a potem po prostu śpi .
Teraz czekam aż te upały skończą się , bo to jakaś masakra ...33 stopnie w cieniu , siedzimy w domu do wieczora ..
A ogólnie co do mnie , doszłam do siebie po CC w sumie w poniedziałek mija miesiąc czasu , biorę się za ćwiczenia , dietę trzymam od 2 tygodni i waże mniej niż przed ciążą , ale do ideału to jeszcze brakuje dużo ...
Moim starszym córkom na kolki bardzo pomagał Espumisan ...dawałam zawsze koło 18 codziennie do każdego karmienia i naprawdę dawał radę.