reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny, jeszcze jeden problem z piersią :( mam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli :(

reklama
Dziewczyny, jeszcze jeden problem z piersią :( mam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli :(
jak kapustę to musisz ja rozgnieść wałkiem, najlepiej w folii, włożyć do zamrażarki i jak się schłodzi to przykładać

Jak będzie indukcja to będzie drogami natury ;) Ogólnie bardzo liczę na w pełni naturalny poród, bez znieczulenia czy oksytocyny. Podziwiam przy tej pogodzie w ogóle się ruszać :D
Odważna kobieta :) nie mam doświadczenia bo to pierwsza ciąża, na początek raczej będę chciała immersję wodna a jeśli nie pomoże to będę otwarta na inne środki przeciwbólowe 🙈

Na zatkany kanalik jeszcze naprzemiennie okłady gorące i zimne. Najlepiej mieć dwa okłady żelowe jeden w zamrażalniku a drugi do podgrzania w kuchence mikrofalowej. Najpierw podgrzewasz okład, zawijasz w pieluszkę żeby się nie poparzyć i przykładasz do piersi. Potem przystawiasz dziecko lub używasz laktatora lub męża po ściągnięciu mleka zimny okład.

Na zatkany kanalik jeszcze naprzemiennie okłady gorące i zimne. Najlepiej mieć dwa okłady żelowe jeden w zamrażalniku a drugi do podgrzania w kuchence mikrofalowej. Najpierw podgrzewasz okład, zawijasz w pieluszkę żeby się nie poparzyć i przykładasz do piersi. Potem przystawiasz dziecko lub używasz laktatora lub męża po ściągnięciu mleka zimny okład.
Dziękuję! Mam wrażenie, że kapustą i te okłady pomogły i to praktycznie całkowicie. Uwielbiam was! ❤️

Wejdź sobie na blog Hafija, tam są fajne artykuły tez o postępowaniu w takich przypadkach. Polecam, niejeden raz korzystałam! Skarbnica wiedzy

reklama
Do góry