Dziewczyny, jeszcze jeden problem z piersią mam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli
reklama
jak kapustę to musisz ja rozgnieść wałkiem, najlepiej w folii, włożyć do zamrażarki i jak się schłodzi to przykładaćDziewczyny, jeszcze jeden problem z piersią mam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli
Zdecydowanie nie bo już coś by się działoMoże to cisza przed burzą
Odważna kobieta nie mam doświadczenia bo to pierwsza ciąża, na początek raczej będę chciała immersję wodna a jeśli nie pomoże to będę otwarta na inne środki przeciwbóloweJak będzie indukcja to będzie drogami natury Ogólnie bardzo liczę na w pełni naturalny poród, bez znieczulenia czy oksytocyny. Podziwiam przy tej pogodzie w ogóle się ruszać
Na zatkany kanalik jeszcze naprzemiennie okłady gorące i zimne. Najlepiej mieć dwa okłady żelowe jeden w zamrażalniku a drugi do podgrzania w kuchence mikrofalowej. Najpierw podgrzewasz okład, zawijasz w pieluszkę żeby się nie poparzyć i przykładasz do piersi. Potem przystawiasz dziecko lub używasz laktatora lub męża po ściągnięciu mleka zimny okład.Dziewczyny, jeszcze jeden problem z piersią mam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli
Dziękuję! Mam wrażenie, że kapustą i te okłady pomogły i to praktycznie całkowicie. Uwielbiam was!Na zatkany kanalik jeszcze naprzemiennie okłady gorące i zimne. Najlepiej mieć dwa okłady żelowe jeden w zamrażalniku a drugi do podgrzania w kuchence mikrofalowej. Najpierw podgrzewasz okład, zawijasz w pieluszkę żeby się nie poparzyć i przykładasz do piersi. Potem przystawiasz dziecko lub używasz laktatora lub męża po ściągnięciu mleka zimny okład.
Gratulacje. Super że w miarę gładko poszło. Dużo zdrówka dla was. Nabierajcie sił.Dziewczyny, my od 5.15 jesteśmy już razem o 23.40 odeszły mi wody, ktg bylo "ospale" i dostałam oksytocyne. Po godzinie malutka była już na świecie. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za nierozpakowane
Wejdź sobie na blog Hafija, tam są fajne artykuły tez o postępowaniu w takich przypadkach. Polecam, niejeden raz korzystałam! Skarbnica wiedzyDziewczyny, jeszcze jeden problem z piersią mam zatkany kanalik albo kanaliki. Ginekolog polecił przykładanie kapusta z zamrażarki, ale chyba się nie udało. Chyba że powinnam dłużej niż 3 kawałki? Może możecie coś polecić? Bo już boli jak diabli
reklama
Patrycja029
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny. U nas 39+4 i nadal cisza. Jutro jadę do szpitala zobaczymy jak tam wszystko wygląda po badaniu i co nad dalej czeka. Trzymajcie kciuki