Ja też tutaj siedzę i podglądam termin miałam na 20.06, z USG 17.06 a na ostatniej wizycie we wtorek szyjka zamknięta i nic nie zapowiada że bobo będzie wychodzić. Skurcze przepowiadające czułam może kilka razy. Łudzę się że od wczoraj siedzi jakoś niżej i może coś ruszy powoli, bo liczyłam na poród siłami natury
reklama
Kwiat Jabłoni
Fanka BB :)
O, to jesteśmy podobnie, tylko ja 19.06 z usg i 21.06 z om. To Ci zostawili długi termin, ja się łudzę ze tez mi dadzą więcej czasu jutro, choć to oczekiwanie jest męczące a bobo już trochę za duże jak dla mnie.Hejka. Jestem tutaj nowa, ale czytam wpisy szczególnie ostatnio bo jestem już po terminie. Z miesiączki był 19.06, a z pierwszego usg 23.06. Dzisiaj byłam na wizycie (40+5) i mam jeszcze czekać do końca czerwca, a 1 lipca już ostatecznie do szpitala.
Kwiat Jabłoni
Może tak być…pewnie to zależy na jakiego trafię lekarza. Ale ciąża przenoszona to ta po 42 tyg. wiec trochę czasu jeszcze jestJa mam termin na jutro więc jeszcze nie przenosiłam, chyba już nie, chyba zostawia już do wywołania bo bez sensu żeby cię puszczali żeby zaraz znowu ściągać
Dziękuję! Faktycznie moje cykle potrafiły trwać 35-37 dni także zgadzam się że to często może być niewiarygodne. Bardzo liczę na poród siłami natury bez wywoływania, no ale zobaczymyJa wogole nie patrzę na termin z miesiączki bo to wróżenie z fusów dla mnie biorąc pod uwagę, że ja nie mam cyklu standardowego. Niby z miesiączki mi wychodzi na 30.06 ale z USG mam 25.06 i trzymam się tego terminu z USG. Trzymam kciuki żeby samo się u ciebie ruszyło bo jak najszybciej !
Kwiat Jabłoni
To brzmi jak zabobon, ale położne twierdzą, ze faktycznie w pełnię jest zawsze większy ruch Może to księżyc, a może efekt placebo i autosugestii ^^Ciekawe czy któraś z dziewczyn urodziła w pełnię Ja też nadal czekam, do terminu zostało mi 5 dni
Mój miał na większości badań za mały brzuszek i gin kazała mi więcej jeść A dzisiaj po pomiarach 3260 i stwierdziła że lepiej niech taki zostanie Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!O, to jesteśmy podobnie, tylko ja 19.06 z usg i 21.06 z om. To Ci zostawili długi termin, ja się łudzę ze tez mi dadzą więcej czasu jutro, choć to oczekiwanie jest męczące a bobo już trochę za duże jak dla mnie.
Z tą szyjką i skurczami mam identycznie! I również bardzo chciałabym poród siłami natury bez wywoływania Będzie dobrze, trzymam kciuki!Ja też tutaj siedzę i podglądam termin miałam na 20.06, z USG 17.06 a na ostatniej wizycie we wtorek szyjka zamknięta i nic nie zapowiada że bobo będzie wychodzić. Skurcze przepowiadające czułam może kilka razy. Łudzę się że od wczoraj siedzi jakoś niżej i może coś ruszy powoli, bo liczyłam na poród siłami natury
Kwiat Jabłoni
Ja przez te upały jem głównie selera i pije wodę, a dziecko niby przybrało 500-600 g w tydzień. mam nadzieje ze to błąd pomiaru…Mój miał na większości badań za mały brzuszek i gin kazała mi więcej jeść A dzisiaj po pomiarach 3260 i stwierdziła że lepiej niech taki zostanie Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!
reklama
Dzej.zi
Dziewczyny mi kazali tydzień po terminie zgłosić się na oddział bo od skończonego 41 tyg ciaza powinna być kontrolowana.
3 razy dziennie wykonywali mi ktg, a w między czasie sprawdzali tętno malucha. 10 dni po terminie mialam wywoływany poród oksytocyną.
3 razy dziennie wykonywali mi ktg, a w między czasie sprawdzali tętno malucha. 10 dni po terminie mialam wywoływany poród oksytocyną.