reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja mam 34 tc i mam już autentycznie dość. Wszystko mnie boli, nie umiem normalnie oddychać, po krótkim przejściu na drugą stronę ulicy już twardnieje mi brzuch 😐 Chce już 14 maja 😐
Ja dopiero 32tc. Też już mam dość, całe dnie praktycznie leżę, mąż wziął zwolnienie bo nic sama nie zrobię, ledwo do toalety dojdę🤦 ale modlę się żeby wytrzymać chociaż 4 tyg

Ja 33tydzien i też mam już dość. Ostatnie kilka dni jest szczególnie ciężkie i mam nadzieję, że to minie, bo chyba nie dam rady tak do czerwca. Nigdy nie miałam zgagi i nie wiedziałam, że moze być tak dokuczliwa. Nie mogę spać w nocy, tracę apetyt i czuje się coraz bardziej słaba. Zero energii, leżałabym cały dzień, ale przez zgage nie mogę, bo zaraz czuje ściskanie w gardle. Cieszyłam się, że tak dobrze znoszę ciąże, ale 8 miesiac jest ciężki...

Dziewczyny ja tez mam dosc a dopiero 30+0. Ja to glownie ze wzgledu na to ze chce juz wiedziec czy dziecko jest zdrowe czy nie, i juz nie moge sie doczekac porodu aczkolwiek brzuch tez juz zaczyna troche ciazyc choc jeszcze do przezycia i zgagi tez mam czasem a tak to wczesniej nigdy w zyciu nie mialam. Juz odliczam dni do tego 29 czerwca, ostatnio mnie lekarz jeszcze nastraszyl ze jest sladowa fala zwrotna w zastawce trojdzielnej :( ide na kontrole w sobote. No i dziecko ulozone na razie miednicowo na kazdym usg wiec ciekawe czy sie w ogole obroci i czy w razie czego lekarz prowadzacy zgodzi sie wykonac cesarke czy bedzie chcial kase :/ jedyna dobra rzecz w tym bylaby taka ze moze cesarke by mi wykonali troche wczesniej i nie musialabym czekac az do 29 czerwca albo i dluzej...

Dziewczyny ja tez mam dosc a dopiero 30+0. Ja to glownie ze wzgledu na to ze chce juz wiedziec czy dziecko jest zdrowe czy nie, i juz nie moge sie doczekac porodu aczkolwiek brzuch tez juz zaczyna troche ciazyc choc jeszcze do przezycia i zgagi tez mam czasem a tak to wczesniej nigdy w zyciu nie mialam. Juz odliczam dni do tego 29 czerwca, ostatnio mnie lekarz jeszcze nastraszyl ze jest sladowa fala zwrotna w zastawce trojdzielnej :( ide na kontrole w sobote. No i dziecko ulozone na razie miednicowo na kazdym usg wiec ciekawe czy sie w ogole obroci i czy w razie czego lekarz prowadzacy zgodzi sie wykonac cesarke czy bedzie chcial kase :/ jedyna dobra rzecz w tym bylaby taka ze moze cesarke by mi wykonali troche wczesniej i nie musialabym czekac az do 29 czerwca albo i dluzej...
Cesarkę robią max tydzień przed terminem , chyba że są jakieś inne powody to wcześniej. Dla dziecka im dłużej w brzuchu tym lepiej , więc nie ma się co spieszyć .

Jak się dziecko nie obróci to muszą Ci zrobić cesarke, a nie za kase. Nikt Cię w szpitalu nie zmusi do rodzenia pośladkowo. Moja też leży miednicowo ciągle. 34 tc

Dokładnie, jeśli dziecko nie jest odpowiednio ułożone to w szpitalu muszą zrobić cc, a nie ze masz za to płacić ;)

Cesarkę robią max tydzień przed terminem , chyba że są jakieś inne powody to wcześniej. Dla dziecka im dłużej w brzuchu tym lepiej , więc nie ma się co spieszyć .
Mi gin mówiła że tak około 10 dni przed terminem planują cesarki, bo później się trohe boją :p ale też mówi że to zależy jak będzie przebiegać ciąża, bo jak się wczesniej okaże że np szyjka się już skraca czy coś zapowiadać bedzoe wcześniejszy poród, to zrobimy wczesniej ;) choc jak osobiście wolałabym nie szybciej niż te 10 dni, bo wiem ile dla dziecka znaczy każdy dzień w brzuszku

Ułożenie miednicowe jest wskazaniem to CC. Muszą wtedy zrobić ci cesarkę a nie ze będziesz płacić lekarzowi :)

Tak tak wiem ze muszą tylko zastanawiam sie czy akurat w razie czego moj lekarz zgodzi sie zrobic czy po prostu oleje i uzna zebym szła na dyzur do szpitala i kto bedzie mial dyzur ten zrobi. No nic, zapytam w sobote na wizycie jak to wszystko wygląda.

reklama
Tak tak wiem ze muszą tylko zastanawiam sie czy akurat w razie czego moj lekarz zgodzi sie zrobic czy po prostu oleje i uzna zebym szła na dyzur do szpitala i kto bedzie mial dyzur ten zrobi. No nic, zapytam w sobote na wizycie jak to wszystko wygląda.
Jeśli zacznie ci się akcja porodowa i pojedziesz do szpitala, to zrobi lekarz który akurat będzie mieć dyżur. A jeśli dziecko sie nie obroci, to może być tak że twój lekarz umówi cie na planowany zabieg wtedy, kiedy on będzie mieć dyżur :)

Do góry