reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja mam 34 tc i mam już autentycznie dość. Wszystko mnie boli, nie umiem normalnie oddychać, po krótkim przejściu na drugą stronę ulicy już twardnieje mi brzuch 😐 Chce już 14 maja 😐
Ja dopiero 32tc. Też już mam dość, całe dnie praktycznie leżę, mąż wziął zwolnienie bo nic sama nie zrobię, ledwo do toalety dojdę🤦 ale modlę się żeby wytrzymać chociaż 4 tyg

Ja 33tydzien i też mam już dość. Ostatnie kilka dni jest szczególnie ciężkie i mam nadzieję, że to minie, bo chyba nie dam rady tak do czerwca. Nigdy nie miałam zgagi i nie wiedziałam, że moze być tak dokuczliwa. Nie mogę spać w nocy, tracę apetyt i czuje się coraz bardziej słaba. Zero energii, leżałabym cały dzień, ale przez zgage nie mogę, bo zaraz czuje ściskanie w gardle. Cieszyłam się, że tak dobrze znoszę ciąże, ale 8 miesiac jest ciężki...

Dziewczyny ja tez mam dosc a dopiero 30+0. Ja to glownie ze wzgledu na to ze chce juz wiedziec czy dziecko jest zdrowe czy nie, i juz nie moge sie doczekac porodu aczkolwiek brzuch tez juz zaczyna troche ciazyc choc jeszcze do przezycia i zgagi tez mam czasem a tak to wczesniej nigdy w zyciu nie mialam. Juz odliczam dni do tego 29 czerwca, ostatnio mnie lekarz jeszcze nastraszyl ze jest sladowa fala zwrotna w zastawce trojdzielnej :( ide na kontrole w sobote. No i dziecko ulozone na razie miednicowo na kazdym usg wiec ciekawe czy sie w ogole obroci i czy w razie czego lekarz prowadzacy zgodzi sie wykonac cesarke czy bedzie chcial kase :/ jedyna dobra rzecz w tym bylaby taka ze moze cesarke by mi wykonali troche wczesniej i nie musialabym czekac az do 29 czerwca albo i dluzej...

Dziewczyny ja tez mam dosc a dopiero 30+0. Ja to glownie ze wzgledu na to ze chce juz wiedziec czy dziecko jest zdrowe czy nie, i juz nie moge sie doczekac porodu aczkolwiek brzuch tez juz zaczyna troche ciazyc choc jeszcze do przezycia i zgagi tez mam czasem a tak to wczesniej nigdy w zyciu nie mialam. Juz odliczam dni do tego 29 czerwca, ostatnio mnie lekarz jeszcze nastraszyl ze jest sladowa fala zwrotna w zastawce trojdzielnej :( ide na kontrole w sobote. No i dziecko ulozone na razie miednicowo na kazdym usg wiec ciekawe czy sie w ogole obroci i czy w razie czego lekarz prowadzacy zgodzi sie wykonac cesarke czy bedzie chcial kase :/ jedyna dobra rzecz w tym bylaby taka ze moze cesarke by mi wykonali troche wczesniej i nie musialabym czekac az do 29 czerwca albo i dluzej...
Cesarkę robią max tydzień przed terminem , chyba że są jakieś inne powody to wcześniej. Dla dziecka im dłużej w brzuchu tym lepiej , więc nie ma się co spieszyć .

Jak się dziecko nie obróci to muszą Ci zrobić cesarke, a nie za kase. Nikt Cię w szpitalu nie zmusi do rodzenia pośladkowo. Moja też leży miednicowo ciągle. 34 tc

Dokładnie, jeśli dziecko nie jest odpowiednio ułożone to w szpitalu muszą zrobić cc, a nie ze masz za to płacić ;)

Cesarkę robią max tydzień przed terminem , chyba że są jakieś inne powody to wcześniej. Dla dziecka im dłużej w brzuchu tym lepiej , więc nie ma się co spieszyć .
Mi gin mówiła że tak około 10 dni przed terminem planują cesarki, bo później się trohe boją :p ale też mówi że to zależy jak będzie przebiegać ciąża, bo jak się wczesniej okaże że np szyjka się już skraca czy coś zapowiadać bedzoe wcześniejszy poród, to zrobimy wczesniej ;) choc jak osobiście wolałabym nie szybciej niż te 10 dni, bo wiem ile dla dziecka znaczy każdy dzień w brzuszku

Ułożenie miednicowe jest wskazaniem to CC. Muszą wtedy zrobić ci cesarkę a nie ze będziesz płacić lekarzowi :)

Tak tak wiem ze muszą tylko zastanawiam sie czy akurat w razie czego moj lekarz zgodzi sie zrobic czy po prostu oleje i uzna zebym szła na dyzur do szpitala i kto bedzie mial dyzur ten zrobi. No nic, zapytam w sobote na wizycie jak to wszystko wygląda.

reklama
Tak tak wiem ze muszą tylko zastanawiam sie czy akurat w razie czego moj lekarz zgodzi sie zrobic czy po prostu oleje i uzna zebym szła na dyzur do szpitala i kto bedzie mial dyzur ten zrobi. No nic, zapytam w sobote na wizycie jak to wszystko wygląda.
Jeśli zacznie ci się akcja porodowa i pojedziesz do szpitala, to zrobi lekarz który akurat będzie mieć dyżur. A jeśli dziecko sie nie obroci, to może być tak że twój lekarz umówi cie na planowany zabieg wtedy, kiedy on będzie mieć dyżur :)

Do góry