reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Może nie waży 2 kg ale jednak dno macicy jest już dość wysoko więc wydaje mi się, że to może lekko przeszkadzać w oddychaniu. Nie wiem na jakim etapie jesteś ale u mnie od jutra 29 tc i położenie miednicowe cały czas.. wydaje mi się, że Ona mnie głową uciska na przepone..
W każdym razie daj znać co powiedział lekarz bo jestem ciekawa czy dobrze myślę [emoji846]
No a mi się wydaje , że to jeszcze nie ten etap , dziecko przecież nie waży 2kg...też mam covida, ale przez to moje oddychanie martwię się , że może dziecko się dobrze nie dotlenia ... Dzisiaj ma dzwonić lekarz to podpytam

Może nie waży 2 kg ale jednak dno macicy jest już dość wysoko więc wydaje mi się, że to może lekko przeszkadzać w oddychaniu. Nie wiem na jakim etapie jesteś ale u mnie od jutra 29 tc i położenie miednicowe cały czas.. wydaje mi się, że Ona mnie głową uciska na przepone..
W każdym razie daj znać co powiedział lekarz bo jestem ciekawa czy dobrze myślę [emoji846]
Ja też czekam na info, u mnie końcówka 26 tc. Też ciężej mi sie oddycha i uważam, że to tylko i wyłącznie przez ciążę. Dziecko nie waży 2kg ale macica już uciska na narządy, jest coraz większa. Zadyszki to też wina ciąży , więc duszności tak samo ale mogę się mylić. Ja też mam wrażenie, że płycej oddycham, u mnie położenie....różne. Na każdej wizycie inne. Mała fika, co odczuwam czasami już nawet lekko boleśnie ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku:)

Mi lekarz powiedział , że to nie jest normalne , bo słyszał jak dysze przez telefon. Mąż przywiózł mi pulsoksymetr, który zalecił lekarz no i nie jest najlepiej...jak będzie gorzej to szpital . Męczę się nawet jak jem ...bo ciężko mi oddech wziąść..to nie moja pierwsza ciąża , byłam w bliźniaczej i tak nie miałam...ewidentnie dla mnie to przez covida...

A tak z ciekawości co Ci pokazuje pulsoksymetr? Bo też mam w domu i niekoniecznie wiem jak to odczytać..
Mi lekarz powiedział , że to nie jest normalne , bo słyszał jak dysze przez telefon. Mąż przywiózł mi pulsoksymetr, który zalecił lekarz no i nie jest najlepiej...jak będzie gorzej to szpital . Męczę się nawet jak jem ...bo ciężko mi oddech wziąść..to nie moja pierwsza ciąża , byłam w bliźniaczej i tak nie miałam...ewidentnie dla mnie to przez covida...
20210312_031846.jpeg

reklama
Cześć dziewczyny:) Mam na imię Marta 34 lata i jestem z Białogardu. Od dzieciństwa mam cukrzycę, chora tarczyce ( niedoczynnosc) doszła mi w tej chwili anemia i kilka innych chorób ... to moja 4 ciąża, ale pierwsza tak długa . Jestem obecnie 23/1. Trombofilia itd... ruchy dziecka pojawiły się jakiś tydzień temu:) badanie Prenatalne pierwsze jak i połówkowe wyszły super. Boli mnie podbrzusze ostatnio i mam duże zakwasy na nogach- ale żeby było śmieszniej nie ćwiczę! Nie wiem co jest grane,ledwo chodzę! Czy któraś z Was też rak miała? Na jakim boku śpicie? Czy faktycznie tylko na lewym? Są tu jakieś mamuśki z cukrzycą ? Pozdrawiam Was wszystkie!!!! Marta i córcia Balbinka
O witaj, jak dobrze widzieć kogoś w końcu z moich terenów :)

Do góry