reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

U mnie 26+0 do tej pory kopało nisko, albo bardzo nisko. Wczoraj zaczęło wysoko koło pępka, to dziwne uczucie 😅 i ten pępek wystający jak antenka...ble🙃

reklama
Brałam , ale było jeszcze gorzej ...może to po prostu wina wirusa ...
Dziewczyny jakie polecacie koszule ?chciała bym coś zamówić , żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę , ale kompletnie nie mogę się zdecydować
Mam tez problem z dobraniem stanika, przed ciążą miałam już 95E...
Jeśli chodzi o koszulę to polecam prosto zapinaną z przodu ale na więcej niż 3 guziki, szeroką i na pewno do kolan lub ciut dłuższą. Z tymi zapinanymi po bokach jest niewygodne rozpinanie i zapinanie, a te z gotowymi wycięciami na zakładkę padają figle, bo czasem same odsłaniają pierś w najmniej oczekiwanym momencie.
Jeżeli chodzi o stanik to u mnie wychodziło 2-3rozmiary większe. Jak mleko napłynęło to się robiły balony masakryczne. Polecam wtedy laktator żeby nie umrzeć z bólu, masaże, cieple okłady i liście kapusty białej.
Stanik koniecznie miękki, z odpinana miseczką, do tego wkładki laktacyjne Baby ono i tylko te, bo inne to grube waciaki, przynajmniej z tych, z którymi ja miałam stycznosc.

Jeśli chodzi o koszulę to polecam prosto zapinaną z przodu ale na więcej niż 3 guziki, szeroką i na pewno do kolan lub ciut dłuższą. Z tymi zapinanymi po bokach jest niewygodne rozpinanie i zapinanie, a te z gotowymi wycięciami na zakładkę padają figle, bo czasem same odsłaniają pierś w najmniej oczekiwanym momencie.
Jeżeli chodzi o stanik to u mnie wychodziło 2-3rozmiary większe. Jak mleko napłynęło to się robiły balony masakryczne. Polecam wtedy laktator żeby nie umrzeć z bólu, masaże, cieple okłady i liście kapusty białej.
Stanik koniecznie miękki, z odpinana miseczką, do tego wkładki laktacyjne Baby ono i tylko te, bo inne to grube waciaki, przynajmniej z tych, z którymi ja miałam stycznosc.
Ok dzięki za info . Ja i tak nie mam w planach karmić piersią , ale jakaś wygodna koszule do szpitala kupić trzeba

Dziewczyny a czy Wy liczycie ruchy dziecka? Czytalam że jeśli dziecko nie kopie ok 4 razu w ciągu godziny to powód do niepokoju. Ciężko mi wyczuć ruchy
W każdej godzinie.... Jak jest u was?

Dziewczyny a czy Wy liczycie ruchy dziecka? Czytalam że jeśli dziecko nie kopie ok 4 razu w ciągu godziny to powód do niepokoju. Ciężko mi wyczuć ruchy
W każdej godzinie.... Jak jest u was?
To jeszcze nie jest raczej etap na liczenie ruchow. U mnie dziś 25tc i to zdecydowanie za wcześnie. Poza tym, dziecko tez kiedyś spi i ciężko oczekiwać zeby każdej godziny były 4 kopniaki ;)

reklama
Do góry