reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja mam dziś spadek formy. Pierwszy raz. Wstałam rano, zrobiłam śniadanie dla wszystkich, nawet nie dokończyłam. Zrobiło mi się słabo, zakręciło w głowie i zemdliło. Pierwszy raz mam mdłości 8t+5. Leżę w łóżku i nie żyję.
A miało być tak pięknie. Dziś córka nie poszła do przedszkola bo kuchnia na kwarantannie. Tylko kanapki, obiadu nie będzie. Ładna pogoda, słońce świeci i miałyśmy iść na spacer. A ja wlasnie miałam spotkanie z porcelaną. Masakra.

reklama
Hahaha ja to nazywam ciążowy orzeszek zamiast mózgu. Ile ja już miałam takich sytuacji gdzie zachowałam się irracjonalnie albo palnęłam głupotę 😁😂
Ja mówię na to kalafior :p

Tym razem nie mogę zrzucić na ciążę. Takim debilem jestem od początku tamtej ciąży, byłam po ciąży cały rok i znowu jestem tym samym debilem. Tzn. nadal :p
Mało tego, mąż też na to nie wpadł i mówię mu, czy wiesz, jakimi debilami jesteśmy? Mogę iść do innego labo...
A mąż na to: owmorde, naprawdę jesteśmy debilami!
Dobre, uśmiałam się :D
Ale powiem Ci że mi kalafior ciążowy został po ciąży i już się to nie zmieniło....

Ja rano przy śniadaniu ok. 7-8.00 czuje sie najlepiej , potem jest coraz gorzej a wieczory to jest masakra [emoji85][emoji85][emoji85] jestem na granicy wymiotów ale nie mogę wymiotować, po prostu nie jestem w stanie funkcjonować [emoji85]
Mam tak samo. Rano jest ok, a wieczorem najgorzej.

Oj dziewczyny ja od dwóch dni średnio się czuje ciągle jestem na gumie do żucia, jestem drażliwa i w ogóle do tego nic mi się nie chce a kurcze od poniedziałku muszę pogodzić pracę że zdalnym nauczaniem mojego starszego 😭 ciężko mi nawet was nadrobić nie chce mi się nawet ręki podnieść a co tu porobić cos w domu

Ja dziś robię obiad i co chwilę uciekam z kuchni. Śpiąca jestem mega miałam się dziś z synkiem pobawić to nie mam sił... wczoraj było podobnie, ale przynajmniej bez problemu naczynia umylam A dziś jak stoję to kręci mi się w głowie. Jestem w 7 tygodniu+5dni. Kiedy to się skończy...

Zrobiłam dziś oszulane zrazy [emoji85] boczku w domu brak a że godziny dla seniora to wpieprzylam kielbase [emoji23][emoji23][emoji23]
O dziwo zjadłam obiad [emoji23]
Dzisiaj ciut lepiej

Lalki będę nadrabiać wieczorem 😂
Jest i Junior 😍 6t2d 😍 serduszka nie słyszałam ale widziałam, że pieknie bije.
Ze względu na poronienie 2 lata temu, dostalam duphaston.

Ale jestem szczesliwa ❤ 0.54cm szczescia

Załączniki

• 20201105_162438.jpg
    20201105_162438.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 101
Na usg mam wpisane, że termin porodu na 11.06 ktoś ze mną:D
Ja chyba :D

Na l4 masz liczona średnia z całego roku w tym wszystkie premie i dodatki jesli byly ozusowane :)
Ja na poprzednim l4 tez sie zdziwiłam bo doatalam ok 600 zl więcej niż podstawa a to dlatego że robilam premie i to się też wliczalo :)
A do tego wliczają się wczasy pod grusza i dodatki świąteczne? :)

Piszecie tu tyle, ze nie jestem w stanie nadążyć :O

Czy można jeszcze jakoś dołączyć do wątku prywatnego?

co do krztuśca, ja się zaszczepiłam przed wyjazdem na Bali, bo to było obowiązkowe i się cieszę... moja znajoma, która się nie zaszczepiła, urodziła córkę i ta malutka złapała krztuśca, coś strasznego

Ja tez już 2 razy widziałam bijące serduszko, ale chyba lekarz nie sprawdzał jak mocno bije, to normalne?

reklama
Do góry