reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja też mam synka, ale myślę, że i fajnie będzie chłopak, ale dziewczynka to by była miła odmiana :)

Chyba Pappa i usg to około 400-500 zł, same usg prenatalne to tylko 60% ,,skuteczności” .
Więc sama pappa może kosztować 200 zł aż? Wiem to co mówisz, ale jednak z drugiej strony słyszałam wiele razy że pappa tylko bardziej namieszała, bo to statystyka. Ale jednak teraz chyba zrobię...

reklama
Zdecydowanie gazowane odstaw.
Pij dużo wody, możesz spróbować herbatę miętową lub z imbirem. Ja meczyłam się że wzdęciami w 6/7 tyg teraz już ustąpiły [emoji85]

Właśnie na wzdęcia około tydzień temu zrobiłam sobie dość mocną miętę (nie za bardzo pomogła, ale mniejsza z tym), potem stwierdziłam, że poczytam czy w ogóle można (w sumie nie wiem czemu nie pomyślałam o tym wcześniej...), a w internecie trafiłam na informacje, że można, z umiarem, ale warto skonsultować się z lekarzem, pytałam w piątek i powiedział, żeby nie pić...

Hej jestem już po wizycie. Tak jak. Mówiłam beta nie spadła bez powodu. Jeden z bliźniaków obumarł 💔 za to z drugim dzidziusiem wszystko w porządku
Bardzo mi przykro :( podejrzewałam to po cichutku bo mam koleżanke z tą samą sytuacja ale jednak miałam nadzieję.. Przykro. Jak. Fiks ale dziękuj Bogu za drugie...!

Strasznie mi przykro 😢 dobrze że z drugim dzieciątkiem jest dobrze.
A w którym tygodniu jesteś? Bardzo się boje że u mnie będzie podobnie. Dzisiaj o 18:00 idę na USG i modle się żeby nadal biły 2 serduszka.
W ogóle jest coś w tym że w 9 tygodniu nasilają się objawy. Do całodziennych mdłości doszły poranne wymioty 😕
Też mam o 18stej.. Niesamowity stres...

reklama
Do góry