reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
To docenil :p no cóż, faceci :p

Przy dawce 0.4 na pewno jest napisane że to po prostu godzi usunięciem części leku i dawka będzie już mniejsza.

I bardzo prawidlowa postawa. Moja córka ma 1.5 roku, waży 13.5kg i kupiłam jej fotelik 9-22 tyłem do kierunku jazdy ;)

No niestety, heparyna droga bez refundacji. Clexane jeszcze drożej wychodzi....
Serio? Bez przesady. Myslalam, że coś z lekiem się dzieje niedobrego 😂 jak robi się to z wyczuciem to nic nie wyleci..
Mnie uczucie wstrzykiwania powietrza przyprawiało o mdłości.

Ja chyba po niektórych doświadczeniach dziewczyn z naszego wątku też sobie daruję.wytrzymalam z córką w ciąży, mam nadzieję wytrzymać teraz
Tak, to też słyszałam, że nie dokonać się sprawdza a mamę przyprawia o zawał serca bez powodu.
To samo detektor oddechu, też nie polecają chyba ,że wcześniak, były problemy z oddechem itp.

reklama
Zdecydowanie fotelik z bazą na isofix (jeśli iso jest w aucie). Warto poszukać dobrego sklepu z fotelikami, gdzie odbiorą do samochodu, nie wszystkie pasują do wszystkich aut. Najczęściej baza zostaje i dokupuje się kolejny fotelik.
Mam pytanie do mam ktore mają już dzieci. Czy polecacie fotelik ten pierwszy 0-9kg z bazą? Dla córki miałam pożyczony Maxi Cosi City montowany pasem. Teraz jak mam córkę w foteliku do 36 kg na isofix wydaje mi się to bezpieczniejszą opcją. Myślę że szybciej się bedzie montować fotelik w samochodzie, ale czy on się bardzo rusza na bazie? Bo montowany na pasach jednak się przesuwa. Jedyny który miałam montowany oasem i ani drgnął to był Maxi Cosi Tobi 9-13 kg.

Do góry