reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja nigdy nie miałam problemów z krwią, zakrzepami, zawsze morfologie miała dobra itp. powiedział że skoro pierwsza ciąża była biochemiczna to on profilaktycznie da mi na 10 dni, potem badania krwi, jak będą dobre to odstawiamy, a jak nie za bardzo to da mi zaświadczenie do hematologa żeby on mi wypisywał recepty, bo na razie zapłaciłam 80 zł za 10 fiołek :/
Nie, pod sama skórę nie dawaj, bo to musi być podane do tluszczyku ;) A nie podskórnie . Musi wejść cała igła. Śliniaki czasami będą, ja nieraz wygladalam jak ofiarą przemocy domowej [emoji14] ale dojdziesz do wprawy :) mi serio pomaga uciskanie miejsca wklucia po wyjęciu igły przez chwilę, możesz spróbować

To heparyna..bierze się na rozrzedzenie krwi, żeby zakrzep nie spowodował odcięcia dziecku tlenu i pożywienia

A na jakiej podstawie lekarz dał na 10 dni? Bo powiem szczerze że niee spotkałam się jeszcze z tym żeby tak krótko czas brać heparyne. U mnie np dwie ciążę bez heparyny się nie utrzymały. W trzeciej brałam od testu, skończyłam 3 dni przed porodem i już było widać że jest problem z perspektywami krwi u dziecka i gdyby nie szybkie cc, moja córka mogłaby być mocno niepelnosprawna... nie chce Cię tu w żaden sposób straszyć, ale pytam tylko bo dziwi mnie tak krótko czas brania. Choć może jest jakieś wskazanie ;)

reklama
Ja czasem po kawie mam 90/70. Jesteś niskocisnieniowcem?
Taaak. Kawa nawet o 20 na mnie nie działa... Pije tylko rozpuszczalna.
Jutro wizyta;) już się jaram. Kto ma jutro też wizytę?
Ja też mam!:) to trzymam za nas kciuki :)
Też jutro mam [emoji85]
Powodzenia jutro [emoji110][emoji110][emoji110]

Guma do żucia pomogła mi przy mdlosciach haha

Mam pytanie do mam ktore mają już dzieci. Czy polecacie fotelik ten pierwszy 0-9kg z bazą? Dla córki miałam pożyczony Maxi Cosi City montowany pasem. Teraz jak mam córkę w foteliku do 36 kg na isofix wydaje mi się to bezpieczniejszą opcją. Myślę że szybciej się bedzie montować fotelik w samochodzie, ale czy on się bardzo rusza na bazie? Bo montowany na pasach jednak się przesuwa. Jedyny który miałam montowany oasem i ani drgnął to był Maxi Cosi Tobi 9-13 kg.
Córka jeździ w maxi Cosi mico 360. Jest od 0-18 kg. Co prawda my jej kupiliśmy ten fotelik jak trzeba było lupinke już wymienic ale jesteśmy zadowoleni. Jest z bazą. Mega wygodny, tyłem do kierunku jazdy.

U nas przeboje bo mały się urodził z przepukliną oponowo-rdzeniową i wcześniak na dodatek 27 tydzień ciąży. Więc teraz z duszą na ramieniu siedzę i tylko od wizyty do wizyty :-)
Ojej, to faktycznie były przeboje.
A teraz wszystko? Nadrobił pewnie zaległości? Jak ta przepuklina?
Teraz musi dobrze ✊💪

Kiedyś kupiłam mężowi jedną grę na imieniny, spytał: co? Zapomniałaś o imieninach i wzięłaś to, co ci dali za darmo? Doceniam, bo chciałem to mieć, ale mogłaś chociaż dorzucic coś, za co zapłaciłaś, batona jakiegoś chociaż.
A ja wtedy wyjotkowo sama kupiłam! :p
To docenil :p no cóż, faceci :p

Clexane miałam. Nie kojarzę nic takiego z ulotki. A może i było. Nie wie., Ciekawe dlaczego nie można wybijać tych bąbelków.
Przy dawce 0.4 na pewno jest napisane że to po prostu godzi usunięciem części leku i dawka będzie już mniejsza.

Jakbym miała w moim aucie ixofixy to stanowczo bym taki kupiła. Akurat jeśli chodzi chodzi o foteliki to jestem radykał. Syn ma prawie 140 cm i dalej jedzie w foteliku.
I bardzo prawidlowa postawa. Moja córka ma 1.5 roku, waży 13.5kg i kupiłam jej fotelik 9-22 tyłem do kierunku jazdy ;)

Ja nigdy nie miałam problemów z krwią, zakrzepami, zawsze morfologie miała dobra itp. powiedział że skoro pierwsza ciąża była biochemiczna to on profilaktycznie da mi na 10 dni, potem badania krwi, jak będą dobre to odstawiamy, a jak nie za bardzo to da mi zaświadczenie do hematologa żeby on mi wypisywał recepty, bo na razie zapłaciłam 80 zł za 10 fiołek :/
No niestety, heparyna droga bez refundacji. Clexane jeszcze drożej wychodzi....

reklama
Do góry