reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja nigdy nie miałam problemów z krwią, zakrzepami, zawsze morfologie miała dobra itp. powiedział że skoro pierwsza ciąża była biochemiczna to on profilaktycznie da mi na 10 dni, potem badania krwi, jak będą dobre to odstawiamy, a jak nie za bardzo to da mi zaświadczenie do hematologa żeby on mi wypisywał recepty, bo na razie zapłaciłam 80 zł za 10 fiołek :/
Nie, pod sama skórę nie dawaj, bo to musi być podane do tluszczyku ;) A nie podskórnie . Musi wejść cała igła. Śliniaki czasami będą, ja nieraz wygladalam jak ofiarą przemocy domowej [emoji14] ale dojdziesz do wprawy :) mi serio pomaga uciskanie miejsca wklucia po wyjęciu igły przez chwilę, możesz spróbować

To heparyna..bierze się na rozrzedzenie krwi, żeby zakrzep nie spowodował odcięcia dziecku tlenu i pożywienia

A na jakiej podstawie lekarz dał na 10 dni? Bo powiem szczerze że niee spotkałam się jeszcze z tym żeby tak krótko czas brać heparyne. U mnie np dwie ciążę bez heparyny się nie utrzymały. W trzeciej brałam od testu, skończyłam 3 dni przed porodem i już było widać że jest problem z perspektywami krwi u dziecka i gdyby nie szybkie cc, moja córka mogłaby być mocno niepelnosprawna... nie chce Cię tu w żaden sposób straszyć, ale pytam tylko bo dziwi mnie tak krótko czas brania. Choć może jest jakieś wskazanie ;)

reklama
Ja czasem po kawie mam 90/70. Jesteś niskocisnieniowcem?
Taaak. Kawa nawet o 20 na mnie nie działa... Pije tylko rozpuszczalna.
Jutro wizyta;) już się jaram. Kto ma jutro też wizytę?
Ja też mam!:) to trzymam za nas kciuki :)
Też jutro mam [emoji85]
Powodzenia jutro [emoji110][emoji110][emoji110]

Guma do żucia pomogła mi przy mdlosciach haha

Mam pytanie do mam ktore mają już dzieci. Czy polecacie fotelik ten pierwszy 0-9kg z bazą? Dla córki miałam pożyczony Maxi Cosi City montowany pasem. Teraz jak mam córkę w foteliku do 36 kg na isofix wydaje mi się to bezpieczniejszą opcją. Myślę że szybciej się bedzie montować fotelik w samochodzie, ale czy on się bardzo rusza na bazie? Bo montowany na pasach jednak się przesuwa. Jedyny który miałam montowany oasem i ani drgnął to był Maxi Cosi Tobi 9-13 kg.
Córka jeździ w maxi Cosi mico 360. Jest od 0-18 kg. Co prawda my jej kupiliśmy ten fotelik jak trzeba było lupinke już wymienic ale jesteśmy zadowoleni. Jest z bazą. Mega wygodny, tyłem do kierunku jazdy.

U nas przeboje bo mały się urodził z przepukliną oponowo-rdzeniową i wcześniak na dodatek 27 tydzień ciąży. Więc teraz z duszą na ramieniu siedzę i tylko od wizyty do wizyty :-)
Ojej, to faktycznie były przeboje.
A teraz wszystko? Nadrobił pewnie zaległości? Jak ta przepuklina?
Teraz musi dobrze ✊💪

Kiedyś kupiłam mężowi jedną grę na imieniny, spytał: co? Zapomniałaś o imieninach i wzięłaś to, co ci dali za darmo? Doceniam, bo chciałem to mieć, ale mogłaś chociaż dorzucic coś, za co zapłaciłaś, batona jakiegoś chociaż.
A ja wtedy wyjotkowo sama kupiłam! :p
To docenil :p no cóż, faceci :p

Clexane miałam. Nie kojarzę nic takiego z ulotki. A może i było. Nie wie., Ciekawe dlaczego nie można wybijać tych bąbelków.
Przy dawce 0.4 na pewno jest napisane że to po prostu godzi usunięciem części leku i dawka będzie już mniejsza.

Jakbym miała w moim aucie ixofixy to stanowczo bym taki kupiła. Akurat jeśli chodzi chodzi o foteliki to jestem radykał. Syn ma prawie 140 cm i dalej jedzie w foteliku.
I bardzo prawidlowa postawa. Moja córka ma 1.5 roku, waży 13.5kg i kupiłam jej fotelik 9-22 tyłem do kierunku jazdy ;)

Ja nigdy nie miałam problemów z krwią, zakrzepami, zawsze morfologie miała dobra itp. powiedział że skoro pierwsza ciąża była biochemiczna to on profilaktycznie da mi na 10 dni, potem badania krwi, jak będą dobre to odstawiamy, a jak nie za bardzo to da mi zaświadczenie do hematologa żeby on mi wypisywał recepty, bo na razie zapłaciłam 80 zł za 10 fiołek :/
No niestety, heparyna droga bez refundacji. Clexane jeszcze drożej wychodzi....

reklama
Do góry