reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny chciałabym poruszyć tematy sexu ;) czy odważyłyście się już od momentu dowiedzenia się o ciąży? Ja mam te drobne plamienia i mam ogromną blokadę i obawy...jak to wygląda u Was?
Ja używałam aż zaczęło mi się niedobrze robić popołudniami. A ja wstaje o 9, gdy mąż już w pracy, także chwilowo mamy przerwę :)

reklama
Dziewczyny chciałabym poruszyć tematy sexu ;) czy odważyłyście się już od momentu dowiedzenia się o ciąży? Ja mam te drobne plamienia i mam ogromną blokadę i obawy...jak to wygląda u Was?
My w pierwszej ciąży się kochaliśmy, ale bardzo szybko zaczęły się u mnie plamienia i lekarz zakazał. Z racji, że niestety straciłam tamtą ciążę, to teraz od momentu pozytywnego testu tego nie robimy, no i lekarz też nam zabronił, więc musimy czekać 🤷

Jezu widzę że nie tylko ja wiecznie głodna [emoji85] aż mi ulżyło [emoji23]
Mój tyłek na szczęście lepiej.
@poziomka będzie dobrze na pewno. Trzymam kciuki mocno.

U mnie leniwa sobota dzisiaj...

Ja mam od lat Hashimoto, co prawda hormony unormowane, ale na początku ciąży skontaktowałam się z endokrynologiem i trochę zwiększył mi dawkę. Dlatego po 4 tygodniach od zamiany dawki muszę zrobić kontrolę, a USG też bo ostatni raz miałam (wstyd przyznać) kilka lat temu i wtedy miałam też biopsję. Czyli tak najbliższe moje wizyty i badania:
7.11 Krew i mocz,
13.11 ginekolog,
17.11 USG tarczycy,
18.11 endokrynolog teleporada,
26.11 dentysta - zdjęcie lekarstwa i założenie plomby
30.11 USG ciąży i PAPP-A

Sporo masz tych wizyt na listopad 😲
Mi akurat TSH wyszło za wysokie jak lekarz we wrześniu zlecił mi większą część badań więc szybko musiałam zacząć działać.

Jasne. Ale wiadomo trochę delikatniej i nie w każdej pozycji. Mi nic nie dolega więc póki co korzystam. Bo jak mi brzuch zacznie rosnąć to pewnie będzie rzadziej 🤷‍♀️ Nie pytałam o to lekarza ale wyszłam z założenia, że skoro nie zabronił tzn że mogę 😁

reklama
Do góry