reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

:D spoko ja to akurat rozumiem syn ma autyzm wiec u nas akcje z waleniem w podloge darciem sie itd sa prawie codziennie. Czesto pomaga tylko jak go sila trzymam aby sobie krzywdy nie zrobil..
Ktos jak ma apokojne dzieci to nie zrozumie nigdy i te spojrzenia ludzi no coz niech sobie patrza. Dziecko reaguje tak a nie inaczej to nie dorosly ze umie sie opanowac w mig
Dziecko z zaburzeniem to już całkiem inna kwestia. A w sklepie jest tak dużo bodźców silnych, które mogą wywołać wręcz lek u dziecka. A ludzie co patrzą i za głowę się łapią to albo nie mają dzieci albo są już duże i zapomnieli jak to jest. Ja zawsze patrzę tylko na swoje, co nawiasem mówiąc też jest trudne bo jest indywidualista, ma władczy charakter, a muszę go wychować a nie złamać jego charakter który ma dużo plusów w świecie dorosłym 😉

reklama
Super podejście, zrobiłam screen [emoji16]
Mój 5 latek tak raczej co roku ma bunt . Jest miesiąc ciężki żeby z nim się dogadać. Jest rozemocjonowany, nieusluchany i czasami złośliwy [emoji1745] przeważnie tak sierpień/wrzesień wypada. Już jestem przyzwyczajona [emoji23] a w sklepie od zawsze mamy zasadę. Only one [emoji16] jak jest grzeczny może jedna mała rzecz wybrać ( soczek, słodkość, kredki itp) gdy muszę go upominać więcej niż trzy razy ( u nas zawsze zasada do trzech razy sztuka) traci swój przywilej i wychodzi ze sklepu z niczym. Zawsze go angażuje do pomocy w zakupach, żeby się nie nudził, bo wtedy głupie pomysły są [emoji23] ale u nas zawsze to działa, konsekwencją, cierpliwość. Tylko to nas uratuje [emoji846]

Super podejście, zrobiłam screen [emoji16]
😂😂😂 Może poradnik napisze 😂😂😂 a tak szczerze to moja mama zawsze mi powtarza że konsekwencja jest sukcesem i zasady dobrane do możliwości i wieku dziecka. A do tego mój ogrom miłości i czułości. Gdy moje dziecko się przewróci czy uderzy zawsze zapytam czy boli pocałuje i przytulę. Często słyszę że bo rozczulasz się nad nim. Wtedy tym osoba mam ochotę pokazać środkowy palec bo moje dziecko ma prawo do odczuwania i pokazania emocji.
Ale żeby nie było tak idealnie jak Michał był mniejszy i częściej musiał mieć karę, u nas kąt, po trzech ostrzeżeniach, a on tak się wtedy buntował, pluł, kopał, krzyczał, to liczyłam do miliona bo miałam ochotę wyjść i nie wracać 😂

Nie radzę sobie z tymi mdlosciami 😞😞 Wzięłam lokomotiv i nic nie pomogło, rano jak się tylko obudziłam to od razu do toalety i 🤢🤮. Pomogło na chwilę wyrzucenie siebie wszystkiego, a teraz z powrotem to samo. Powiem wam, ze wole już jak pójdzie i jest spokój, niż jak mnie mdli cały dzień.

W którym tygodniu zobaczylyscie serduszko u dzidolka? Wiem, ze często piszecie, ale ciężko spamiętać. Miała któraś z was jakoś późno ? Stres mnie zje o to serce, a jeszcze u znajomej serduszko się nie pojawiło i mnie te jeszcze bardziej zjada.

Mdłości wspolczuje mi już na szczęście przeszły i mam nadzieję że nie wrócą. Ratowałam się lokomotiv, i herbata z imbirem. To były ciężkie prawie 2 tygodnie, a zniknęły z dnia na dzień. Ważne żebyś coś jadła mało ale często by nie doprowadzać do głodu!
Serduszko było na 1 wizycie według OM 6t4d, według usg 5t5d. Zaskoczona bylam bo jak usłyszałam że ciąż młodsza to nie spodziewałam się jeszcze serduszka [emoji4]
Nie radzę sobie z tymi mdlosciami [emoji20][emoji20] Wzięłam lokomotiv i nic nie pomogło, rano jak się tylko obudziłam to od razu do toalety i [emoji1785][emoji2961]. Pomogło na chwilę wyrzucenie siebie wszystkiego, a teraz z powrotem to samo. Powiem wam, ze wole już jak pójdzie i jest spokój, niż jak mnie mdli cały dzień.

W którym tygodniu zobaczylyscie serduszko u dzidolka? Wiem, ze często piszecie, ale ciężko spamiętać. Miała któraś z was jakoś późno ? Stres mnie zje o to serce, a jeszcze u znajomej serduszko się nie pojawiło i mnie te jeszcze bardziej zjada.

Nie radzę sobie z tymi mdlosciami 😞😞 Wzięłam lokomotiv i nic nie pomogło, rano jak się tylko obudziłam to od razu do toalety i 🤢🤮. Pomogło na chwilę wyrzucenie siebie wszystkiego, a teraz z powrotem to samo. Powiem wam, ze wole już jak pójdzie i jest spokój, niż jak mnie mdli cały dzień.

No ja dopiero we wtorek idę, będzie przełom 5 i 6 tygodnia. Ciekawa sama jestem co tam zobaczę.
Będzie dobrze, nie stresuje się :)

Ja tak pytanie z innej beczki, miała któraś z was jeszcze przed ciążą zdiagnozowany refluks żołądkowo-przełykowy? Ja miałam niby już wyleczony, ale nie wiem czy mi się znowu nie uaktywnił, bo dzisiaj jak poszłam zwymiotować to zauważyłam śladowe, ale jednak ilości krwi .. 😕

reklama
Ja tak pytanie z innej beczki, miała któraś z was jeszcze przed ciążą zdiagnozowany refluks żołądkowo-przełykowy? Ja miałam niby już wyleczony, ale nie wiem czy mi się znowu nie uaktywnił, bo dzisiaj jak poszłam zwymiotować to zauważyłam śladowe, ale jednak ilości krwi .. 😕
Ja mam niby refluks ale nie jest poparty żadnymi badaniami tylko moim opisem. Na szczęście nie miałam okazji wymiotować ani w pierwszej ani w drugiej ciąży.

Do góry