reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

W drugiej ciąży też było szybki widać u mnie brzuch, w 12 tyg już ładnie był zaokrąglony.

A to Twoja pierwsza ciąża? Przepraszam jeśli już pisałaś a ja nie ogarnęłam tego.
Ja w drugiej zanim się dowiedziałam, że w ciąży jestem to też mnie wywalało i dziwiłam się dlaczego spodni nie mogę dopiąć 😂 ja do tego po drugiej ciąży schudłam mocno i jak startowałam z wagi 62 kg tak teraz startuje z 55 kg i raczej długo brzucha nie ukryje 🙈
Tak, to moja pierwsza ciąża. Startuję z wagą 50kg. Podobno przy niskiej wadze szybciej się brzuszek uwydatnia. Ale myślałam, że mam lepsze mięśnie brzucha...

reklama
My dla dziewczynek opcji mamy dużo... Blanka, Lena, Antosia, Pola, Nina, Mela. Z chlopcami gorzej, bo mi od zawsze marzył się Aleksander albo Antoś, ale małych Olków jest już 3 w bardzo bliskiej rodzinie mojego K., a Antek to jego chrzesniak 🙈🙈 wiec zostaje nam Julian, albo Staś po dziadku. Podobał mi się Tymek, ale rok temu siostra tak nazwała synka i dupa. A ja z tych co nie lubią jak sie powtarzają...
no i już wiem dlaczego niektorzy nie mowia o swoich wyborach az do momentu narodzin. Ile ja sie juz nasluchalam, ze brzydkie, ze sie nie podobaja. Dobrze ze ja w sekunde umiem sprowadzic ludzi do parteru 😂😂
A co do przeczuc... teraz nie mam. W pierwszej ciazy bylam pewna, ze dziewczynka, ale nie bylo dane nam jej poznac. A teraz po cichu licze na dziewczynke, ale mysle, ze nic z tego nie bedzie 😜

Tak, to moja pierwsza ciąża. Startuję z wagą 50kg. Podobno przy niskiej wadze szybciej się brzuszek uwydatnia. Ale myślałam, że mam lepsze mięśnie brzucha...
To Ty kruszyna jesteś! No tak, może być widać wcześniej. Chociaż ja w pierwszej też byłam szczupła, i brzuch mi wybiło koło 22 tygodnia a wcześniej nikt nie wiedział z otoczenia, że w ciąży byłam. Nie było widać.

To Ty kruszyna jesteś! No tak, może być widać wcześniej. Chociaż ja w pierwszej też byłam szczupła, i brzuch mi wybiło koło 22 tygodnia a wcześniej nikt nie wiedział z otoczenia, że w ciąży byłam. Nie było widać.
Hmm czyli nie ma reguły ;) wszystko w genach pewnie zapisane. Masz dobre geny brzuszek pozniej wybije i pewnie mniej rozstępów z tego będzie, a jeśli nie ma się tyle szczęscia to pozostaje się tylko z tym pogodzić ;)

reklama
Do góry