reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Moja córka ma na imię Zuzanna. O imonach malucha jeszcze nie myślę... Nawet mój facet nie wie jeszcze o ciąży...
Czekam do wizyty 13 listopada.
Zauważyłam że dół brzucha zrobił się lekko twardy i napięty. Tak jakby się tam już coś zaczynało dziać.... Za 3 tygodnie pewnie już brzuch będzie widać [emoji85] w pierwszej ciąży juz w 8 tygodniu bylo widac [emoji85]

reklama
Moja córka ma na imię Zuzanna. O imonach malucha jeszcze nie myślę... Nawet mój facet nie wie jeszcze o ciąży...
Zauważyłam że dół brzucha zrobił się lekko twardy i napięty. Tak jakby się tam już coś zaczynało dziać.... Za 3 tygodnie pewnie już brzuch będzie widać [emoji85] w pierwszej ciąży juz w 8 tygodniu bylo widac [emoji85]
Mi brzuch mocno wywala wieczorami. Jak patrze na siebie w lustrze to jakbym to nie byla ja. takie rubensowskie kształty... Rano na szczescie brzuch sie troche chowa ;) coś czuje że po mnie szybko będzie widać ciążę...

Mi tez się nie podoba łączenie imion w rodzinie. Że mama i córka albo że tata i syn No ale każdy lubi coś innego. Mam w rodzinie kuzynkę, która ma tatę i męża o tym samym imieniu. Ile pomyłek w rodzinie przez to jest. Ktoś mówi imię wujka a druga osoba myśli o mężu kuzynki . Wychodzą czasami śmieszne sytuacje 🤦‍♀️
U nas będzie raczej Sara, jeśli będzie córka. Pasuje mi jakoś do mojego syna Oskara 😀 a jak syn to właśnie mój Oskar ma najlepszego kolegę w przedszkolu Kubę, wiec naciska na to imię. Chyba będzie Jakub w razie syna 🤣

ja mam mdłości głównie rano i wieczorem. Męczarnia. Ale nie odbija mi się tak jak wam 😄 dziś głowa pobolewa, nie jakoś mocno ale jednak. Może tez przez pogodę?

Moj tatuś zrobił bigos dla mnie. Ostatnio mu napisałam ze dawno nie jadłam jego bigosu a taka ochotę mam 😍 i wczoraj dostałam dwa słoiki bigosu ❤
To ci dobry tatuś :)
Mnie dziś naszło na ciastka francuskie z jabłkami, więc właśnie się pieką 😍😍 A na obiadek zapiekanka z mieskiem mielonym, warzywami i makaronem. Aż mi ślinka cieknie 😍😍😍

Dzień dobry.
Osobiście też mi się nie podoba powtarzanie imion z ojca czy matki..
U nas syn Marcel mi się podoba.. ale narazie nie myślę o tym... Czekam do piątku na drugi wynik bety. Stresa mam jak cholera.
Mnie się zachciało dziś grochowej... Oj będzie się działo małżonek będzie się chował po kątach 😁

W drugiej ciąży też było szybki widać u mnie brzuch, w 12 tyg już ładnie był zaokrąglony.
Mi brzuch mocno wywala wieczorami. Jak patrze na siebie w lustrze to jakbym to nie byla ja. takie rubensowskie kształty... Rano na szczescie brzuch sie troche chowa ;) coś czuje że po mnie szybko będzie widać ciążę...
A to Twoja pierwsza ciąża? Przepraszam jeśli już pisałaś a ja nie ogarnęłam tego.
Ja w drugiej zanim się dowiedziałam, że w ciąży jestem to też mnie wywalało i dziwiłam się dlaczego spodni nie mogę dopiąć 😂 ja do tego po drugiej ciąży schudłam mocno i jak startowałam z wagi 62 kg tak teraz startuje z 55 kg i raczej długo brzucha nie ukryje 🙈

Co do imion, to zastanawiam się jak to jest, że w pewnym momencie 80% społeczeństwa nagle zaczynaja się podobać te same imiony a poprzednia fala popularnych zamiera 😀nie piszę tego złośliwie, bo sama temu ulegam i jeszcze kilka lat temu Pola i Zosia były dla mnie imionami numer jeden, ale teraz odpada. Podobają mi się bardzo Jasie, Stasie i Ignasie ale co drugi znajomi ma dziecko o tym imieniu, a dziewczynki w otoczeniu to głownie Zuzie i Zosie :( Wiem, że może nie powinnam na to zwracać uwagi, ale chyba jednak spróbujemy trochę odejść od tych top10. Jestem ciekawa jak zmienią się preferencje np. za 10 lat :) może do łask wrócą Anny i Katarzyny 😁 ciekawa ta dynamika.

Ahhh i jeszcze dla mnie ważne jest żeby imię pasowało do nazwiska. Nasze jest niezbyt szlachecko brzmiące :D więc wysublimowane imiona odpadają, a szkoda, bo niektóre mi się podobają:p
My pierwszą córkę mieliśmy nazwać Zuzia ale w grupie w żłobku miałam 4.. i w końcu się nie zgodziłam ale 2 córka już musi być Zuzia, a chłopiec to Florian by był:D

reklama
Do góry