Też mam termin na 14.06. (Choć z usg na razie wychodzi 5 dni młodsza) i 1 Syna w domuWitajcie przyszłe mamusie. Mam na imię Asia I jestem już mamą 3 synów. Kolejne dzieciątko planowo na 14 czerwca ,czy jest tu mamusia z takim samym terminem ?
reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Zostało 59% dam radę. Ja wiem że tu zawsze jest poślizg, A im późniejsza godzina tym większy, wiadomoMam nadzieje, ze bateria w telefonie naładowana
Cieszę się ze ktoś stresuje się razem ze mną czekając na swoją wizytę kciuki zaciśnięte!! A który Ciebie tc?Ja mialam wizyte na 18 i jeszcze nie weszlam. Przede mna jeszcze kobietka w ciazy z 17:40 pierwszy raz w zyciu mam do czynienia z obsuwą na wizycie prywatnej i tak z mojego braku stresu mam mega stresa!!!
Juustiik2607
Moje marzenie to być mamą trzech synów [emoji7] Na pokładzie jeden, ciekawe kto w brzuchu rośnie [emoji2960]
Witajcie przyszłe mamusie. Mam na imię Asia I jestem już mamą 3 synów. Kolejne dzieciątko planowo na 14 czerwca ,czy jest tu mamusia z takim samym terminem ?
Z córką mialam przeczucie,że jest dziewczynka. Od samego początku to wiedziałam. Mimo,że bardzo pragnęłam syna
Teraz jak zobaczyłam 2 kreski to poczułam chłopca. Ciekawe czy się sprawdzi
Zawsze też robilam sobie podśmiechujki z chińskiego kalendarza płci, który... też sugeruje chłopaka
Teraz jak zobaczyłam 2 kreski to poczułam chłopca. Ciekawe czy się sprawdzi
Zawsze też robilam sobie podśmiechujki z chińskiego kalendarza płci, który... też sugeruje chłopaka
Magic_87
W pierwszej ciąży przyjmował mnie na NFZ zresztą leczy w szpitalu i właśnie przez jego zachowanie w pierwszej ciąży wybrałam go na stałego mojego lekarza. Jak miałam wizytę na NFZ a wiadomo ilość usg ograniczonaido tego jakość sprzętu dlatego umawiał mnie do siebie do gabinetu i na jego sprzęcie robił mi usg nie brał za to pieniędzy wręcz był obrażony jak mąż chciał płacić. Mało tego jak miałam kiedyś problem z torbielą zapisał mi leki trochę kosztowały to na następnych wizytach kontrolnych nie wizial nic kwitując że co swoje wydałam na leki. Więc naprawdę dziewczyny są w tej Polsce lekarze z prawdziwego powołania ja takiego mamA czy ten lekarz pracuje lub kiedykolwiek pracował nie prywatnie? Ja powiem na przykładzie kuzyna - jest lekarzem i wprost mówi, że w prywatnej klinice nosi pacjentki na rękach, jest na każde zawołanie. Na NFZ mu się nie chce, potrafi zignorować. Tak, jest tym typem lekarza, ale ma to gdzieś. Także, wasze postrzeganie lekarzy z prywatnych miejsc jest często zupełnie przesłonięte pieniędzmi, które im zostawiacie. Niestety.
O właśnie dziewczyny jakie macie przeczucia co do płci naszych kruszynek
A ja się dowiedziałam że mamy tylko opcję zwrotu 100% w przypadku nieznalezienia lekarza przez lux med także d...[emoji849]
Mi zwracają kasę za wszystkich lekarzy spoza luxmed, 100% za wizytę, ale tylko do 500 zł na kwartał
grope_
Ja mam przeczucie, ze może byc chłopiec, ale większe prawdopodobieństwo przypada na dziewczynkęW pierwszej ciąży przyjmował mnie na NFZ zresztą leczy w szpitalu i właśnie przez jego zachowanie w pierwszej ciąży wybrałam go na stałego mojego lekarza. Jak miałam wizytę na NFZ a wiadomo ilość usg ograniczonaido tego jakość sprzętu dlatego umawiał mnie do siebie do gabinetu i na jego sprzęcie robił mi usg nie brał za to pieniędzy wręcz był obrażony jak mąż chciał płacić. Mało tego jak miałam kiedyś problem z torbielą zapisał mi leki trochę kosztowały to na następnych wizytach kontrolnych nie wizial nic kwitując że co swoje wydałam na leki. Więc naprawdę dziewczyny są w tej Polsce lekarze z prawdziwego powołania ja takiego mam
O właśnie dziewczyny jakie macie przeczucia co do płci naszych kruszynek
Starlights
wlasnie probowalam wszystko nadrobic
po pierwsze gratuluje owocnych wizyt, super ze tyle dobrych wiesci jest dzisiaj
a co do lekarzy prywatnych/nfz - z nfz doswiadczenia duzego nie mam, ale wierze ze mozna trafic mimo wszystko na kogos dobrego, chociaz na pewno nie jest latwo a po przeczytaniu relacji z wizyt np. Sliim jestem w szoku ze to sie dzialo naprawde ale z tymi prywatnymi to tez trzeba trafic. ja juz w tym roku bylam u kilku, niby super opinie w internecie a wlasciwie to nie wiedzialam za co place te 150/200 zl. wizyta krotka, nie czulam sie 'zaopiekowana', lekarze srednio chetni to mowienia teraz w koncu udalo mi sie dobrze trafic, ja potrzebuje kogos kto poswieci mi czas.
w ogole to niezla mam w glowie sieczke w kraju takie gowno, kolezanki pisza ze wtf byc teraz w ciazy to koszmar, jedna wlasnie prosi drugą, ktora jest chwilowo za granica zeby jej przywiozla tabletki 'po'; bo strach w ciaze zachodzic, a ja siedze taka incognito, bo nikomu nie mowilam. ale tak.. jakbym wiedziala jak bedzie wstrzymalabym sie ze staraniami. teraz moge tylko probowac sie mniej wkur*iac.
po pierwsze gratuluje owocnych wizyt, super ze tyle dobrych wiesci jest dzisiaj
a co do lekarzy prywatnych/nfz - z nfz doswiadczenia duzego nie mam, ale wierze ze mozna trafic mimo wszystko na kogos dobrego, chociaz na pewno nie jest latwo a po przeczytaniu relacji z wizyt np. Sliim jestem w szoku ze to sie dzialo naprawde ale z tymi prywatnymi to tez trzeba trafic. ja juz w tym roku bylam u kilku, niby super opinie w internecie a wlasciwie to nie wiedzialam za co place te 150/200 zl. wizyta krotka, nie czulam sie 'zaopiekowana', lekarze srednio chetni to mowienia teraz w koncu udalo mi sie dobrze trafic, ja potrzebuje kogos kto poswieci mi czas.
w ogole to niezla mam w glowie sieczke w kraju takie gowno, kolezanki pisza ze wtf byc teraz w ciazy to koszmar, jedna wlasnie prosi drugą, ktora jest chwilowo za granica zeby jej przywiozla tabletki 'po'; bo strach w ciaze zachodzic, a ja siedze taka incognito, bo nikomu nie mowilam. ale tak.. jakbym wiedziala jak bedzie wstrzymalabym sie ze staraniami. teraz moge tylko probowac sie mniej wkur*iac.
anka87906
Ja z kolei mam odwrotnie - przeczucie na dziewczynkę, a z wszystkich kalkulacji bardziej by wypadał chłopiec ale wiadomo jak to jest .. może być różnieJa mam przeczucie, ze może byc chłopiec, ale większe prawdopodobieństwo przypada na dziewczynkę ☺
reklama
Dodulina20
Ja mam przeczucie na chłopca, jeśli owulacja była wtedy kiedy mi się wydaje to raczej łatwiej o dziewczynkę skoro do stosunku doszlo dzień i 2 dni przed owu. Mojemu zależy na córeczce, mi jest totalnie wszystko jedno, niezależnie od płci będę szczęśliwa