reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja po swojej pierwszej wizycie,ale mnie brzuch rozbolał z nerwow przed samym gabinetem, jest serduszko😍termin 12.06 ;) różnica między usg a OM to tylko jeden dzień. Dostałam sporo badań, kolejna wizyta 10 listopada, więc już za 2 tyg i wtedy będziemy rozmawiać o badaniach prenatalnych . Mój gin ma ten certyfikat fmf czy jak to tam, i on robi. Muszę się zastanowić, bo mam złe doświadczenie z Pappa, a on mówi, że same prenatalne bez krwi nie maja największego sensu..

czy wy słuchalyscie serduszka? Mój lekarz powiedział, że nie robi się tego w tak wczesnej ciąży, że nie ma potrzeby, że nie uruchamia się tego dopplera. U mnie dzisiaj 7+2. Zbadał tętno dziecka, widziałam pulsującą kropeczkę :)
Ja jak byłam w 6+3 to już słuchałam, moja gin puściła mi tą "muzykę"😁

reklama
Nie ja nie słuchałam :) Nie robi się tego wlasnie tak jak mówi Twój lekarz ale każdy ma inną szkołę :)
Super u mnie wchodzi troche roznica o kilka dni ale nie przejmuje się bo to może byc chociazby zły pomiar itd :)
Ile ma Twój maluszek mm?
Ja w poprzedniej ciąży miałam sporą różnice i było ok, teraz byłam w szoku, jak się pokrywa ;) o ile dobrze pamietam, to cały jeden centymetr :D

Dziś mam 5+4 według OM i zauważyłam, że piersi bolą mnie coraz mniej. Ale to chyba nie ma nic wspólnego z rozwojem ciąży? 🤔 Za to zaczynają mi się delikatne mdłości, raczej po jedzeniu niż na jego widok 🤷‍♀️ i umieram przez bólu brzucha nad pępkiem, tak jakby jelita dawały czadu😞 no tak mnie kłuje że łzy same napływają do oczu. Do tego w nocy spać nie mogę, za to w ciągu dnia to bym z łóżka nie wychodziła 😅
I te złe myśli. Niby nic nie wskazuje na jakieś komplikacje jednak ciągle martwię się czy aby na pewno nic się nie dzieje 😔
Do tego córka ma dziś jakiś bunt i ciągle marudzi i jęczy. Mam taki dupny dzień, dobrze że już się kończy 😪

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluje wam udanych wizyt!!! Piękne zdjęcia usg 😍😍😍 już się doczekać jutra nie mogę 😍

Ale dziś miasto zablokowane było. Ten protest to wielka akcja. Jestem dumna z wszystkich protestujących ! Filmiki oglądałam ze szklankami w oczach.

Ja tak samo! Caly czas wszystko śledzę, z przygnębienia nastrój zmienił mi się w szał bojowy 😀

Jak wracałam z młodym z przedszkola to chwilowo wmieszałam się w tłum blokujący drogę. Aż żałowałam, że nie mogę wziąć udziału.
Ale tak, też jestem dumna , że jednak potrafimy się zmobilizować w słusznej sprawie.

Również gratuluję wszystkim udanych wizyt! Oby tak dalej 💪 😊

Witajcie. U nas źle sie dzieje. Brat mojego męża miał wypadek samochodowy... Nie żyje. Do tego dziś byłam u lekarza. Ciąża jest ale nie mógł wziąć pomiaru bo jest bardzo wczesna... widać tylko pęcherzyk który ma 7,03mm ...a z om wychodzi 6 tydzień ... Pow że doszło do zapłodnienia później Kazał mi zrobić betę i wysłać wyniki. Jestem załamana. Pocieszył mnie tylko tym że pęcherzyk jest ułożony ładnie i że jest ładny okrąglutki myśli że coś z tego będzie... Ale ja zwariuje. Jutro dzwonię zapisać się na betę

Ostatnia edycja:
reklama
Dziś mam 5+4 według OM i zauważyłam, że piersi bolą mnie coraz mniej. Ale to chyba nie ma nic wspólnego z rozwojem ciąży? 🤔 Za to zaczynają mi się delikatne mdłości, raczej po jedzeniu niż na jego widok 🤷‍♀️ i umieram przez bólu brzucha nad pępkiem, tak jakby jelita dawały czadu😞 no tak mnie kłuje że łzy same napływają do oczu.
Mnie też teraz mniej już piersi bolą niż na początku. Mam dziś 6t4d A mdłości zaczęły się w zeszły piątek jak był 6t1d No i to nie są wymioty tylko mdli mnie zwłaszcza jak głodna się robię. Wyniki badań ok, dziś na USG też super, jest serduszko. Więc nie masz co się martwić.
Witajcie. U nas źle sie dzieje. Brat mojego męża miał wypadek samochodowy... Nie żyje. Do tego dziś byłam u lekarza. Ciąża jest ale nie mógł wziąć pomiaru bo jest bardzo wczesna... widać tylko pęcherzyk który ma 0,3mm ...a z om wychodzi 6 tydzień ... Pow że doszło do zapłodnienia później Kazał mi zrobić betę i wysłać wyniki. Jestem załamana. Pocieszył mnie tylko tym że pęcherzyk jest ułożony ładnie i że jest ładny okrąglutki myśli że coś z tego będzie... Ale ja zwariuje. Jutro dzwonię zapisać się na betę
Tak strasznie mi przykro ☹️ To okropne jak ludzie giną tak nagle. Był człowiek i nagle nie ma... Przesyłam dużo ciepłych myśli.
Nie martw się na zapas fasolką. Zrobisz nadania i będzie jasne. Może owu była później, a może sprzęt był w gabinecie słaby i nie było widać po prostu

Do góry