reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja też tak miałam w tej ciąży dwa razy. W odstępie jakiegoś tygodnia. Może się przesiliłaś. A tak ogólnie to zarodek jeszcze się zagnieżdża i mogą wystąpić pojedyńcze plamienia. Dobrze, że idziesz to sprawdzić do lekarza.
Już przestałam [emoji2372] To były plamienia tylko przy wycieraniu, nawet na wkładkę nic mi nie wyleciało [emoji848][emoji848]

i jesteś zadowolona z tego odkurzacza? bo właśnie jestem w trakcie poszukiwań ale chce takiego gdzie mogłabym wyznaczyć zdalnie obszar sprzątania itp.
Możesz wyznaczyć miejscowe sprzatanie - dowolny obszar, fajnie też myje podłogę i dokładnie odkurza, ma taką obrotową szczoteczkę z boku która wymiata brud z rogów, nie widziałam, zeby inne odkurzacze to miały.

Ta sytuacja ze szkołami to jeden wielki burdel. Licea i technika pozamykane, przynajmniej częściowo, Ale podstawowki działają normalnie - trochę bez sensu...

Ja wróciłam z ostatniej nocki przed zwolnieniem, weszłam do łazienki żeby sie przebrać i zaczęło mnie tak targać, że ledwo co kibelka dobiegłam. A że po nocy nie mam czym wymiotować, to tak mnie poszarpalo, że aż się popłakałam :( zjem lekkie śniadanie i wypije herbatę z imbirem, może trochę puści...

Biedactwo 😙 aczkolwiek nie wiem czy osobiście nie wolałabym wymiotować niż mieć ten potworny ból w plecach który ogranicza mi wszystko.

Margolcia napewno wszystko dobrze 😙

Dziewczyny, jak sobie radzicie z połykaniem witamin? Ja od zawsze mam problem z przełykaniem tabletek, a biorę Mama DHA premium+, czyli jak dla mnie ogromne tabsy, a przez mdłości nie jestem w stanie ich przełykać 😔 W głowie mam cały czas, że to dla dzidzi, ale nie mogę, wczoraj wieczorem zwymiotowałam podczas przełykania tej tabletki, a mam brać dwie dziennie 😭
Ja też mam ten problem , ale kupiłam pregna plus (tez jest tam DHA) i te tabletki są malutkie i łatwo je przełknąć. TYlko ze tam jest tylko DHA, kwas foliowy, żelazo, i jod. Ale wiem, ze jest też pregna DHA, i tez wyglada podobnie, a mozna do niej dobrać inne witaminy, które są mniejsze i łatwiejsze do przełkniecia. A i jeszcze biorę je zawsze bezposrednio przed obiadem, jak już mam widelec w ręce, to pomaga psychicznie, bo wiesz że zaraz bedziesz jadła.

Słuchajcie !!! Jest pęcherzyk żółtkowy z echem zarodka!!! ❤ Wg usg 5 t i 6 dni, ale lekarz i tak podał ten sam termin na 20.06 mimo, ze tak mi tez wylicza jak mam 5 tyg 2 dni z okresu 🤷‍♀️Właśnie kurczę tego nie rozumiem, czyli ciąża ma 5 i 6, czy 5 i 2 🤔Lekarz tez raz tak powiedział, raz tak.. Na serduszko jeszcze za wcześnie, dzidziuś ma 1 mm 😊

Jeśli chodzi o bóle brzucha, to powiedział, ze to przez progesteron, żeby się nie przejmować.. także dziewczyny musimy się rozluźnić i przeczekać 🙂

Gratuluję udanej wizyty 😍😘

Dziewczyny- plamię 😭😭
Malutko i na brązowo....wizyta o 15:30 😒😒

Nie denerwuj się na zapas. Do wizyty postaraj się leżeć i lekarz wszystko sprawdzi. Ja wczoraj w nocy plamilam najpierw trochę na czerwono później na czarno. I że 3 wkładki miałam tej krwi, byłam przerażona i pełna czarnych myśli a się okazało że to krwiak, muszę dużo lezec. A z fasolką było wszystko dobrze. Bądź dobrej myśli 😘

Dziewczyny mam dwa pytanka, chciałbym się zdrowo odżywiać w ciąży i to żeby nie przytyć i żeby dziecko też rozwijało się prawidłowo. Nie pije kawy, tylko inkę, nie pije czarnej herbaty, głównie pokrzywę, herbatę owocowa, miętę, wodę, robię imbir z cytryna i miodem, soki. Co jescze polecacie do picia?
Oprócz tego chciałam zapytać kiedy idziecie na zwolnienie w pracy? I co ewentualnie mówicie lekarzowi aby wystawił zwolnienie. Domyślam się że część już mnie hejtuje że wymyślam że ciąża to nie choroba,ale wybaczcie to raczej moja indywidualna sytuacja ogólnie chodzi mi o to czy już jakieś z Was są na zwolnieniach i od którego tc? Czuje się ostatnio różnie i najgorsze są te mdłości z rana i cały dzień taka gula w gardle.

reklama
Do góry